Taniec z Gwiazdami 10

Zaczęty przez Showmag, Pt, 05 Wrz 2008, 20:48:21

Showmag

Kolejne trzy edycje "Tańca z Gwiazdami"?
Primaaprilisowy żart Reality-TV.pl może okazać się faktem. Nie lada dylemat czeka włodarzy stacji TVN. Muszą oni podjąć decyzję, czy wciąż emitować "Taniec z Gwiazdami" czy zrezygnować z programu. Na łamach bulwarowych czasopism, w obawie o utratę pracy, Gąsowski i Galiński proszą nawet o pomoc w ratowaniu show - czytamy w "Super Expressie".

Więcej: https://showmag.info/2009/04/25/kolejne-trzy-edycje-tanca-z-gwiazdami/

Kuba 942

Ja będę pisał, by zakończyć to marne show. O pracę się boimy panie Gąsowski i Galiński? Dobra kasa leci,  a skończyć tego nie maja zamiaru.
Mam nadzieję, że zarząd TVN-u nie podpisze tej umowy i weźmie się za coś innego, świeżego lub Agenta :) (ach marzenia)
Jak zrobią następną edycję, to niech im oglądalność o jeszcze jeden milion poleci. To będą żałować, że będą musieli jeszcze dwie edycje zrealizować  :devil:
Do czego mam nadzieję nie dojdzie bo umowy nie podpiszą  :los:
Czy w Polsce wszystko co dobre i popularne musi być z gwiazdami?

Ice

CytatJa będę pisał, by zakończyć to marne show. O pracę się boimy panie Gąsowski i Galiński? Dobra kasa leci,  a skończyć tego nie maja zamiaru.

Kury znoszącej złote jaj się NIE ZABIJA. Chyba najlepiej o tym wiesz skoro interesujesz się mediami. :)

CytatCzy w Polsce wszystko co dobre i popularne musi być z gwiazdami?

Była moda na programy reality-show teraz jest (a raczej było) bum na programy z gwiazdami. Mówilem juz - dopoki takie programy ludzie oglądają to nie będą ich zdejmować. Jedynie co mogę się przyczepić do ''Tańca...'' to to, że od początku nic w nim znaczącego się nie zmieniło. I tyle. Zresztą - jeśli czegoś nie lubię w TV to tego nie oglądam. Tak robię w przypadku tego programu jak i innych produkcji. :)

podmark

Żadna firma dystrybucyjna nie sprzedaje licencji na 3 sezony. Ktoś puścił taką plotkę i brukowce to załapały.  Są dwie możliwości kupna licencji: albo się kupuje najpierw opcję - czyli prawo do realizacji pilotażowego odcinka i jest to swego rodzaju prawo pierwokupu właściwej licencji, albo od razu kupuje się licencję na dany format - na określoną liczbę odcinków. I to własnie od liczby odcinków zależy cena takiej licencji.
Nie stosuje się praktyki sprzedaży licencji na 3 edycja na raz. Firmy często sprzedają formaty w pakietach (np. teleturniej + program rozrywkowy), ale w taką niewiadomą, jaką jest zakup praw na 3 edycje programu, który może notować kiepskie wyniki, nie zainwestuje żaden zdrowo myślący biznesmen, a tylko tacy zarządzają telewizjami.

Więc ja bym traktował artykuł SE z przymrużeniem oka ;).

Kuba 942

No i podmark nam ładnie wytłumaczył :)
Takie są informacje w Super Expresie  :los:
Zresztą jaka gazeta takie informacje...to samo tyczy się Faktu.

CytatKury znoszącej złote jaj się NIE ZABIJA
Wiem wiem :P ale to ciągną strasznie długo i zdecydowanie za długo. Wymęczyli nas normalnie tym show. Zresztą też tego nie oglądam, tylko żałuje, że zbytnio nic ciekawego nie ma w porze 20:00 - 23:00  w TV w niedzielę. Ranczo co najwyżej luknę ale tez jakimś fanem tego serialu nie jestem.

joker

Cytat: podmark w So, 25 Kwi 2009, 21:14:37ale w taką niewiadomą, jaką jest zakup praw na 3 edycje programu, który może notować kiepskie wyniki, nie zainwestuje żaden zdrowo myślący biznesmen, a tylko tacy zarządzają telewizjami.
To chyba w TVP nie pracują tacy - przykład "Fort Boyard", kiedy TVP kupiła 2 edycje show, który był emitowany w Polsce pierwszy raz (polska edycja, a zagraniczne pamięta mało kto).

podmark

"Fort Boyard" to nie jest dobry przykład. Umiejscowienie akcji w tytułowym forcie wiąże się z tym, że zdjęcia mogą się odbywać tylko latem. Więc albo mieli ryzykować i nagrać też drugą edycję, albo czekać od jesieni, by w wakacje nakręcić dopiero kolejną serię.

Czasami podejmuje się decyzje z pozoru zaskakujące, tak jak np. trzecia seria "39 i pół" zanim druga pojawiła się na ekranach (ale decyzja ta została podjęta po obejrzeniu przez szefostwo TVN całej serii drugiej). Jednak co do "Tańca z Gwiazdami" to Miszczak wyraźnie powiedział w wywiadzie dla Mediarun, że dociągną do 10 serii, która będzie już ostatnia i nawet jeśli byłyby problemy z gwiazdami, to można zrobić najlepiej tańczące gwiazdy z wszystkich edycji i zrobić edycję mistrzów :)

chatiflatt

Panie Gąssowski, panie Galiński - Żenada.PL
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kuba 942

Cytat: podmark w Nd, 26 Kwi 2009, 14:42:53
to Miszczak wyraźnie powiedział w wywiadzie dla Mediarun, że dociągną do 10 serii, która będzie już ostatnia i nawet jeśli byłyby problemy z gwiazdami, to można zrobić najlepiej tańczące gwiazdy z wszystkich edycji i zrobić edycję mistrzów :)

:yeah:
no i pięknie czyli tak jak myślałem. Niech zrobią tą ligę mistrzów i kończą to show :)

Kuba 942

Widzowie doczekają się nowych edycji programów "Taniec z gwiazdami" oraz "Jak oni śpiewają". Jesienią TVN pokaże dziesiątą edycję tanecznego show, Polsat zaś po raz szósty zaprosi gwiazdy do śpiewania.

Już pod koniec czerwca odbędzie casting dla tancerzy, którzy chcą być nowymi instruktorami w "Tańcu z gwiazdami" TVN. Stacja rozpoczęła także negocjacje z gwiazdami.

Nowych celebrytów do swojego show nie musi szukać Polsat. W szóstej edycji "Jak oni śpiewają" mają wystąpić bowiem finaliści poprzednich serii.

Średnia oglądalność dziewiątej edycji tanecznego show TVN wyniosła 3,8 mln widzów, co dało TVN-owi 23,08 proc. udziału w grupie 4+ i 21,58 proc. w komercyjnej 16-49. Piątą odsłonę muzycznego widowiska Polsatu śledziło zaś średnio 3,08 mln widzów przy udziale w rynku na poziomie 22,09 proc. w grupie 4+ i 18,66 proc. w komercyjnej 16-49 - wynika z danych AGB Nielsen Media Research dla portalu Wirtualnemedia.pl

[Wirtualnemedia.pl]

Showmag

Weronika Rosati wystąpi w "Tańcu z Gwiazdami 10"?
Jak twierdzi "Fakt", Weronika Rosati wystąpi w jubileuszowej, 10. edycji reality show "Taniec z Gwiazdami".

Więcej: https://showmag.info/2009/07/06/weronika-rosati-wystapi-w-tancu-z-gwiazdami-10/

Kuba 942

Czyli co jednak nie robią all starsów ?  :hmm:

Pudelek

All Starsi to mają być w "Jak oni śpiewają".
Chociaż na dobrą sprawę to w tym programie cały czas (niby) występują (All) Starsi. :P

Damian

Zobaczmy jaką będzie TzG miał oglądalność pewnie znowu spadnie... bo ileż można to pokazywać

podmark

Niekoniecznie spadnie :)
Wiosną było "Ranczo", które zagarniało ogromną część widowni, jesienią kolejnej serii serialu nie będzie, więc ludzie mogą włączyć TzG. Wątpię, by "Dom nad rozlewiskiem" miał taką oglądalność, jak "Ranczo", Polsat ze "Skazanym na śmierć" też rewelacji nie będzie miał, więc ludzie włączą na pląsające na parkiecie gwiazdki. Oczywiste jest, że dziesiąta edycja nie będzie tak chętnie oglądana jak trzecia, ale będzie lepiej, niż w przypadku też wiosennej :)