Opinie i relacje z odcinków

Zaczęty przez Goku, Cz, 11 Paź 2007, 18:09:11

Goku

Program mógłby być fajny, ale niestety zdanie "Polskim wykonawcą będzie wrocławska firma producencka ATM Grupa."... No, ale może ATM mnie zaskoczy i zrobi dobre reality show... Chociaż szczerze w to wątpię...

Rosa

Jedno słowo ATM i już się boję  :buzz:

Showmag

PO TYLU LATACH...

I jak można zlecić produkcję takiego HITu AMT-owi?  :plask:

Czy ludzie z TVP nie widza, co oni zrobili z BigBrotherem? :kreci:
Ta firma potrafi popsuć wszystko! :sciana:

maniakTV

Programy ATM nie są tragiczne, ale reality im nie wychodzi :/ Zwłaszcza BB i Bar... Ale Fort Boyard to inny program więc powinno być dobrze. Okaże się w praniu. :)

podmark

"Gwiazdy w więzieniu" - taki tytuł podał TeleTydzień  :buzz:

Matko kochana... Mam nadzieję, że nie będzie to ostateczna nazwa...

joker

To jak to w końcu ma być?! Show z gwiazdami czy zwykły RS?!
Racja - nazwa tragiczna... chociaż z drugiej strony widząc taką pozycję w ramówce, nie mając świadomości co to jest, chętnie bym obejrzał i sprawdził :devil:

Goku

Może te "Gwiazdy w Więzieniu" to coś innego?? Albo specjalnie tak nazwą program, by mieć większą oglądalność - teraz dobrze się sprzedaje wszystko ze słowem "Gwiazdy" w tytule xP. A jeszcze większa oglądalność by była gdyby nazwali to "Gwiazdy tańczą w więzieniu" xDD.

Pudelek

Trzeba się zastanowić czy nie utworzyć tematu ze spoilerami ponieważ dzięki naszym gwiazdom takowych informacji nie zabraknie:

Cytat: ukaraj.pl
Kasia stchórzyła
Aktorka Katarzyna Cichopek zawiodła ostatnio swoją drużynę w trakcie kręcenia programu "FortBoyard" i nie wywiązała się z powierzonego jej zadania. Jego sednem było przejechanie na rowerze po linie, zawieszonej 30 metrów nad ziemią, a dodatkowo zbieranie po drodze kluczy do skarbca.

Cichopek uznała, że to zbyt niebezpieczne i odmówiła wykonania zadania. Jej narzeczony, Marcin Hakiel był obecny na miejscu i pomógł jej ukoić nerwy.

Widać Kasia odstaje przy swojej koleżance z branży, Weronice Książkiewicz, której nawet lwy okazały się nie straszne i była zdolna pokonać swoje lęki. Kasiu, czy nie wiedziałaś na jaki program się decydujesz? Trzeba było dokładnie przeczytać scenariusz, a nie teraz wymiękać.

Pudelek

1x01
Podobał mi się ten program. Brakowało mi tylko paru elementów. Chodzi głównie o róźne gry, których zwycięstwo oznaczało więcej czasu na zabranie złota. No i u nas wystarczy tylko pięć kluczy do skarbca, a nie siedem jak we francuskich wersjach. Brak lochu nie był dla mnie jakąś znaczącą sprawą. Zagadki mędrcy póki co za proste. Ale na prawdę było ok!

Zauważyłem, ze uczestnicy czasem nie wiedzieli co zrobić by zdobyć klucz. Znaczy się, że nie przeszli przeszkolenia w Forcie.

Jak mój tata zobaczył ten program to się złapał za głowę. Uważa, że to odgrzewane kotlety i stwierdził, że już wolałby Czar Par :P

podmark

1x01

ATM odwalił fuszerkę. Nuda jak flaki z olejem. Prowadząca jeszcze ujdzie, ale Gonera jest kiepski - w ciągu minuty dwa razy wspominał o swoim złym śnie (coś jak Jakimowicz o nocnej wyprawie Joli  :los:). Weiss też za specjalnie nie przypasował mi do swojej roli - fajniej wyglądał ten staruszek z wersji oryginalnej. No i te zagadki rzeczywiście wielkiego myślenia nie wymagały. Obejrzałem do końca, bo chciałem zobaczyć, czy wydarzy się coś ciekawego. Twórcy zapowiadali, że odcinek z Książkiewicz "najlepiej oddaje klimat i emocje towarzyszące temu programowi" - jeśli tak ma być dalej to ja dziękuję, poprzestanę na pierwszym odcinku.

No i ta okropna jakość obrazu - jakby to w Pakistanie nagrywali. Współczuję osobom, które oglądały to na telewizorach powyżej 40 cali. Ja na swoim 28 cali nie mogłem patrzeć na tę pikselozę.

Kuba 942

1x01
Mi się ten program podoba. Nie oglądałem wersji francuskiej, ale nasza wersja jak na razie dobra. Zagadki mędrca jak na razie bardzo proste. Fajnie prowadził to Robert Gonera. Janusz Weiss także moim zdaniem pasuje do roli mędrca. Zadania ciekawe, co prawda z tego typu programu najbardziej lubię Agenta ale ten też jest fajny. Chyba najlepszy reality Grupy ATM, ale to dopiero pierwszy odcinek, na dokładną ocenę przyjdzie nam poczekać do końca edycji.

Ciekavy

1x01
Fort Boyard pamiętam z czasów młodości, z czeskiego kanału TV - Nova. Wspomnienia dość mgliste, stąd na polski odpowiednik czekałem z nutką zainteresowania.

Program, jak dla mnie, rozgrywa się za szybko. Brakuje mi jakiegoś głębszego wprowadzenia w uczestników, przez cały czas byli dla mnie anonimowi. Plus dla Weroniki, że wsiąknęła w rywalizację, widać było, że jej zależy, a przy okazji dobrze się bawi. Robert Gonera, jak dla mnie, nie ma jeszcze pomysłu na swoją postać prowadzącego, bo rola zgryźliwego komentatora trochę na wyrost. Glinka pozostaje w roli przyjaciela uczestników, a Weissowi brakuje powagi oryginalnego odpowiednika z Fortu Boyard, a sama jego postać zbyt luźna.

Zasad nie komentuję, gdyż zbyt dawno oglądałem wersję na Nova. Nawet jeśli wprowadzono zmiany, nie wpływa to dla mnie na ocenę całości. Brakuje mi tylko dramaturgii, spektakularnych upadków, a nawet zamknięcia uczestników :P Całość nie wychodzi poza obszary beztroskiej bieganiny :P

komentator

1x01
Proponuję nominację grupy ATM do programu Mam Talent - bo naprawdę potrzeba nie lada talentu żeby skiepścić taki program! Fatalna jakość obrazu, beznadziejna muzyka, prowadzący wyglądali jakby 5 minut przed nagrywaniem dowiedzieli się o co chodzi (chociaż i tak nie wszystko chyba zrozumieli), kompletny brak spójności i jakichkolwiek emocji. I to hasanie uczestników po Forcie..... Litości! To ja już chyba Klan wolę :/

DJ Ice

CytatProponuję nominację grupy ATM do programu Mam Talent

Mam Talent? Chyba ''Fort Boyard''. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem.

Programu nie oglądałem, ponieważ nie miałem dzisiaj takiej możliwości. Ale po niektórych komentarzach - nie żałuję. :D

podmark

Cytat: DJ Ice w So, 06 Wrz 2008, 21:23:15
CytatProponuję nominację grupy ATM do programu Mam Talent
Mam Talent? Chyba ''Fort Boyard''. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem.
Nie zrozumiałeś ironii @komentatora. Tylko w "Mam talent" musieliby zrobić osobną kategorię - "mam talent do spieprzenia wszystkiego, czego się dotknę" - w szranki o nagrodę stanęliby Kurzewscy i pewnie Ostaszkiewicz.