Eurowizja 2008 (Belgrad, Serbia)

Zaczęty przez chatiflatt, So, 23 Lut 2008, 11:11:18

Goku

Z roku na rok Eurowizja robi się coraz bardziej żenująca... Na razie podobała mi się tylko Finlandia, no i może jeszcze Turcja, ale nic poza tym.

[Edit]

Ok, ta różowa z Grecji też niezła xDD. Przynajmniej da się tego słuchać i jest na co popatrzeć ;)

[Edit2]

Hiszpania też ok xDD. Wpada w ucho i jest śmiesznie xD.

[Edit3]

A Norwegia to moim zdaniem plagiat "Could I Have This Kiss Forever" Enrique Iglesiasa i Whitney Houston

Pudelek

Widzę, że Goku lubi rocka.

Mój ranking:
1 Niemcy - tylko za sentyment do No Angels
2 Dania - taka wpadająca w ucho piosenka z wokalistą w szelkach, która nie ma większych szans
3 Islandia - ta piosenka spodobała mi się w półfinale
4 Grecja - klasyczne dźwięki. Wydaje mi się, że właśnie ta piosenkarka wygra w tym roku. To lepszy wybór niż Rosja, Izrael lub Szwecja.
5 Szwecja - również klasyczne dźwięki
Piosenka z Bośni i Hercegowiny też ma coś w sobie.
Zdecydowanie brakuje mi w finale piosenki z Czech.

Rosa

Szykuje się spektakularna porażka  :ubaw:

Goku

Kurdeee! Mam nadzieję, że jednak Grecja wygra Eurowizję, bo Rosja nie może wygrać :/ Ruscy byli beznadziejni w tym roku, a ta z Grecji była całkiem dobra :). Polska ostatnia xDD To już lepiej by było gdybyśmy się nie dostali do tego finału xDD

Pudelek

Będziemy najgorsi z najlepszych (finalistów).
Wszyscy moi faworyci niezbyt dobrze sobie radzą :(

Goku

Do ostatniej chwili miałem nadzieję, że wygra Grecja, ale niestety... Ruski kicz wygrał... Irlandia uratowała nam honor xDD.

podmark

Czy w końcu niektóre kraje pojmą, że to nie jest już festiwal piosenki, tylko wzajemnej adoracji niektórych krajów ?! Może, gdyby kilka telewizji ogłosiło bojkot tego typu praktyk, EBU postanowiłoby wrócić do zasad z początków Eurowizji, kiedy to decydowało jury.

To jest coraz bardziej denerwujące, że taki pajac z Hiszpanii wypadł lepiej, niż Polska, czy Niemcy... Ostatnie miejsce na równi z Niemcami i Wielką Brytanią.

Dla Isis jednak była to dobra promocja i trzeba jej podziękować za tak dobre reprezentowanie nas. Pewnie niedługo zacznie karierę za granicą.

Pudelek

Mi również nie podobała się piosenka rosyjska i trzymałem kciuki za Grecję.
Przynajmniej w tym roku nie zawiedli nasi w Anglii i Irlandii. Ale trzebaby było sie jeszcze pouśmiechać do naszych sąsiadów. Czemu my nie działamy tak jak Bałkany, Skandynawia i kraje byłego ZSRR?!
Ostatnie miejsce mamy w doborowym towarzystwie Wielkiej Brytanii i Niemiec (:()

Goku

podmark - Mi się bardziej podobała piosenka tego pajaca z Hiszpanii niż Isis, ale ok xD.

Kurde, ale ten początek tej ruskiej piosenki też mi plagiatem śmierdzi... Tylko nie mogę sobie przypomnieć czego :hmm:

Rosa

Cytat: podmark w Nd, 25 Maj 2008, 00:17:52
Czy w końcu niektóre kraje pojmą, że to nie jest już festiwal piosenki, tylko wzajemnej adoracji niektórych krajów ?!

Dla Isis jednak była to dobra promocja i trzeba jej podziękować za tak dobre reprezentowanie nas. Pewnie niedługo zacznie karierę za granicą.
Na 43 państwa punkty dostaliśmy od DWÓCH. Wzajemna adoracja to fakt, wypaczyła zwycięzcę bo te kilkanaście byłych republik głosowało na Rosję ale to że 40 krajów nie dało ŻADNEGO punciku Isis to nie jest przypadek i jakaś wyjątkowa niechęć.

Nie wiem czy dobrą promocją jest zajęcie ostatniego miejsca na Eurowizji. Lepiej by bylo gdyby nie awansowała do finału.
Komentarz dotyczący naszego występu " they just had a really bad act this year. Same goes for the UK"

Joel

Zdecydowanie powrot jury!!! W tym roku glosowanie bylo na max polityczne jak tylko sie da... Jak wspomniala moja siostra - po co marnowali czas na piosenki. Żal!!!

A Isis dziekujemy za naprawde godne reprezentowanie Polski.

Mam  przeczucie, ze EBU powroci do glosowania Jury. Oby sprawdzilo sie ono jak najszybciej :)

maniakTV

CytatMam  przeczucie, ze EBU powroci do glosowania Jury. Oby sprawdzilo sie ono jak najszybciej

Ten konkurs i tak byłby tragiczny...

Niech ktoś mi powie, po co ciągnąć ten beznadziejny konkurs?
To nie jest konkurs piosenki tylko konkurs ''wzajemnej adoracji geograficznej''!!! Mam nadzieje, ze pójdziemy w ślady Włochów i zaprzestaniemy brania udziału w tym żenującym festiwalu.

Niech ta farsa sie już skończy....

Dziękuję Isis, która godnie reprezentowała nasz kraj.

Pudelek

Ta farsa się dla nas nie skończy. W Polsce jest bardzo mocna i aktywna grupa fanów tego konkursu...

maniakTV

Cytat Pudelek: Ta farsa się dla nas nie skończy. W Polsce jest bardzo mocna i aktywna grupa fanów tego konkursu...

...niestety.

Zresztą, ten konkurs już dawno stracił swój prestiż. Teraz robiony jest tylko i wyłącznie dla kasy... Europa po raz kolejny pokazała totalny brak gustu. Kicz, żenada i tandeta to jest to co woli Europa. Yeah...

Isis zaśpiewała bardzo ładnie. Tylko co z tego? Nie liczy się wokal, liczy się kręcenie tyłkiem i zrobienie z siebie kretyna przed milionową publicznością.
Ten festiwal dawno zamienił się w wiejską dyskotekę [nie obrażając wiejskich dyskotek, hehe :zabek:].

Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...

Showmag

Jako, ze eurowizji nigdy zbytnio nie sledzilem i nigdy nie widzialem sensu ogladania tych marnych popisow gwiazdek i gwiazdeczek, to po tej spektakularnej porazce pofatygowałem się odpalić youtube i odsluchac ten twór Isis.

Wiekopomne dzielo to z pewnoscia nie jest, ale na tle innych utworow ostatnia pozycja to smiech na sali. I nie dla nas, a dla tych, co o tym zadecydowali. Takim zestawieniem poszczegolne kraje same wydały ocenę o sobie.