Eurowizja 2008 (Belgrad, Serbia)

Zaczęty przez chatiflatt, So, 23 Lut 2008, 11:11:18

Luxis

Cytat: Pudelek w So, 05 Kwi 2008, 13:52:30
Ja w tym roku mam wreszcie swoich faworytów. Jest nim zespół No Angels (ten ktory powstał za sprawą programu Popstars) reprezentujący Niemcy. Swego czasu uwielbiałem dziewczyny. Ostatnio już myślałem, że zbliżają się do schyłku kariery. Jednak ich eurowizyjna piosenka jest świetna i na prawdę ma spore szanse na czołówkę.
Oto klip do piosenki: https://youtube.com/watch?v=35hSMHaUw8E
A tu jej wykonanie na preselekcjach: https://youtube.com/watch?v=vPRpkAlLegY&feature=related
mimo, że bardzo lubię NoA to ta piosenka jest jedną z mniej ciekawych i słabszych w ich całej karierze, a szkoda, poza tym nie nie nadaje sie kompletnie na Eurowizję i przewiduję kolejny już standardowo słaby wynik niemiecki w tym roku

Co do Isis, to moim zdaniem, jeśli nie wejdzie do finału i nie znajdzie sie w pierwszej 10 to będzie wina Polski, a nie reprezentantki, chodzi mi o m.in stosunki politycznie z niektorymi panstwami i to tylko potwierdzi, że na Eurowizji króluje kicz (np. irlandzki indyk jak wejdzie do finału, to chba zbzikuje) i już przestańcie o tym transseksualiźmie, a oficjalnej stronie www.isisgee.com są jej zdjecia prywatne z dziecinstwa i mlodych lat, widać ewidentnie, że to kobieta i że to Isis.

Cytat: INTERIA.PLIsis zaimponowała Irlandczykom

Isis Gee podtrzymała swoją dobrą passę na Wyspach /MWMediaPoniedziałek, 5 maja (09:15)

Isis Gee, która będzie reprezentować Polskę na tegorocznej Eurowizji, po ciepłym przyjęciu przez Anglików, teraz zdobyła uznanie wśród Irlandczyków.

W piątek, 2 maja, Isis wystąpiła w Dublinie podczas "Late Late Show", który jest najpopularniejszym oraz najdłużej nadawanym programem rozrywkowym na Zielonej Wyspie. Występowały w nim takie gwiazdy, jak chociażby Elton John, U2, czy też ostatnio Chris de Burgh. Badania rynku telewizyjnego w Irlandii wykazują, że co tydzień w piątkowy wieczór "Late Late Show" ogląda nawet połowa mieszkańców wyspy!

Tuż po zakończeniu programu, w siedzibie irlandzkiej telewizji w Dublinie, odbył się specjalny bankiet dla irlandzkiej elity rynku muzycznego i telewizyjnego.

"Pracownicy telewizji oraz artyści biorący udział w programie stwierdzili, iż Isis swoim udziałem w Eurowizji oraz profesjonalizmem artystycznym ratuje poziom tego konkursu" - powiedział Paweł Jurczak, bliski współpracownik wokalistki.

Informacje o interesującym występie polskiej reprezentantki pojawiły się w niemal wszystkich lokalnych mediach w Dublinie.

To nie koniec dobrych wiadomości dla Isis. Menadżer jednej z największych wytwórni płytowych w Irlandii zaproponował jej wydanie płyty na terenie tego kraju.

"Warto zauważyć, że kiedy w Polsce zainteresowanie udziałem Isis w Eurowizji jest nikłe, za granicą jest ona jedną z najczęściej zapraszanych artystek tegorocznej edycji festiwalu" - podkreśla Jurczak.

Przypomnijmy, że Isis wystąpi w pierwszym z dwóch półfinałów tegorocznej Eurowizji - odbędzie się on 20 maja. Finał konkursu będzie miał miejsce w Belgradzie, 24 maja.
https://youtube.com/watch?v=xYyku0Q7-Fg

poza tym
Cytat: pudelekJego entuzjazmu nie podziela Adam Gołębiowski, mąż Isis, który zapewnia, że jego żona nie była nigdy mężczyzną: To nie są żarty. Spotkamy się w sądzie - zapowiada. Pozew jest już gotowy. Będzie to nauczka dla tych, którzy krzywdzą innych.

joker

Cytat(np. irlandzki indyk jak wejdzie do finału, to chba zbzikuje)
Powodzenia - co roku do finału przechodzi reprezentant sceptyków eurowizji, w tym roku to będzie indyk :D

chatiflatt

Cytat: Luxisa oficjalnej stronie www.isisgee.com są jej zdjecia prywatne z dziecinstwa i mlodych lat, widać ewidentnie, że to kobieta i że to Isis.
A znasz pojęcie photoshopa i paint shop pro, Łuki? :D
Leszczyński opiera swoją tezę na ponoć 'bardzo wiarygodnych źródłach', tj. znajomych Isis. Czyli źródła niezbyt wiarygodne.

Źródła niewiarygodne, ale promocja jak najbardziej :D
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

maniakTV

Cytat"Isis Gee i Andrzejewicz to beztalencia"

Elżbieta Zapendowska (61 l.) kolejny raz krytykuję polską scenę muzyczną.

W wywiadzie dla magazynu "Faktu" "Gwiazdy" jurorka "Jak ONI śpiewają" wyjawiła, że być może nie pojawi się w IV edycji show: "Jeszcze nie zaproponowano mi udziału w kolejnej, a wiem, że już paru osobom tak".

Mamy nadzieję, że pani Ela nie zniknie jednak z telewizji, bo jest jedną z niewielu osób publicznych, które odważnie wypowiadają konstruktywne opinie w kwestiach, na których się znają. W rozmowie z brukowcem Zapendowska zżyma się m.in. na wybór Isis Gee do udziału w Eurowizji:
czytaj dalej

"Jak oglądałam komentarze po eliminacjach do Eurowizji i zachwyt tą panną, to wymiękłam. (...) Świat zwariował. Najlepiej być kurą, która ma ludzką twarz i kozie nogi. Wtedy na pewno wygramy Eurowizję. Głos tej pani jest słaby, nieczysty, beznadziejny!"

Przy okazji pani Ela wspomina także o Gosi "Pearline" Andrzejewicz:

"Andrzejewicz po prostu nie jest ani wokalistką, ani osobowością, ani niczym. Mnie to śmieszy, bo rocznie przesłuc**ję koło tysiąca osób i jeszcze nigdy nikomu nie powiedziałam, że zrobi karierę. (...) A Gosia Andrzejewicz, która dla mnie jest taką niuńcią dla piętnastolatek, która w tym przedsionku robi sobie fryzurki i się mizdrzy. Ja po prostu nie szanuję takich artystek. Ona może sobie być. Może się nawet sklonować dziesięć razy i ja mam to gdzieś."

Wolelibyśmy jednak, żeby Gosia nie wzięła sobie do serca tego pomysłu.

O dziwo, Zapendowska chwali Nataszę Urbańską. Uważa, że to ona powinna reprezentować Polskę na Eurowizji:

"Z pewnością to był błąd, jakiś spisek komisji, żeby tylko Natasza nie pojechała na Eurowizję. To ona właśnie powinna tam jechać, bo miałaby największe szanse na wygraną. Urbańska to nie jest marny towar. Polacy jej nie lubią, to fakt. Ale czy Polacy lubią Justynę Steczkowską albo Edytę Górniak? Gdybym jednak mogła zainwestować pieniądze w płytę Nataszy Urbańskiej zrobiłabym to. Zdecydowanie. Z nią się super pracuje. Jest skupiona, pracowita, kłóci się tylko jak trzeba, jest inteligentna".

Widzisz, Nataszo? Jednak ktoś cię jeszcze lubi.

Źródło informacji: pomponik.pl

Ta kobieta jest dziwna... W ogóle jej nie rozumiem. Jeszcze z tą Andrzejewicz się zgodzę bo jej śpiew nie jest powalający, ale Isis? Ma bardzo dobry głos, piosenka wpada w ucho więc... A zapomniałem!  :los: Isis jest beztalenciem bo Zapendowska tak powiedziała! Eh...  :plask:  :los: Zapendowska...
Co o tym sądzicie?

Joel

Co do Andrzejewicz to sie zgadzam bo rzeczywiscie "tworzy" same tanie poscielowy dla nastolatek. A co do Isis... nie zgadzam sie bo dziewczyna daje z siebie wszystko i dobrze spiewa
Co do pani Eli - wydaje mi sie,ze chce sie po trosze wybic.
Oby nie zostala jurorem w Star Academy  :kreci:

Goku

Ja uważam, że pani Zapendowska powiedziała całą prawdę o Andrzejewicz, Isis i ogólnie o wszystkim.  I nazywanie jej "beznadziejną" jest moim zdaniem nie na miejscu Jedyne z czym się nie zgodzę z panią Elą to rzekoma inteligencja Urbańskiej. Gdyby była inteligentna to nie udzieliłaby takiego wywiadu jak niedawno do Vivy.

maniakTV

Eh Goku. :/ Pisałem to w nerwach. To już kwestia gustu. Jeden woli Isis drugi woli Andrzejewicz a trzeci klimaty klubowe. Szczerze powiem, że nie zgodzę się z jej słowami które podają na temat Isis... Dziewczyna naprawdę jest genialna. Umie śpiewać i nie robi tego pod publikę. W dodatku nie mogę zrozumieć oskarżeń Leszczyńskiego czy też Wojewódzkiego. Pozwolę sobie zacytować słowa jednej z moich ulubionych piosenkarek - pani Maryli Rodowicz: ''Czy oni zaglądali jej pod sukienkę?'' - że mogą robić z tego taką sensację? Podobały mi się również słowa prowadzącej Gosi Kosik w 'Happy Hour' skierowane do Leszczyńskiego: 'Dla mnie liczy się człowiek a nie czy kiedyś był chłopakiem czy dziewczyną. Może dlatego, że jestem tolerancyjna' - może cytat nie jest dokładny, ale mniej więcej coś takiego powiedziała.

Leszczyński i Wojewódzki robią wielkie halo o nic.

^ Tutaj odniosłem się do wcześniejszych artykułów zawartych w tym temacie.

Wracając do słów Zapendowskiej - naprawdę czasami nie rozumiem tej kobiety... Owszem jest specką od emisji głosu, ale czasami mogłaby sobie oszczędzić niektóre wypowiedzi - jednym słowem mogłaby zostawić je dla siebie... Ale cóż - tak to bywa w szoł - biznesie...

Luxis

Już jutro (we wtorek) półfinał z Isis, prawdopodobnie wystapi w niebieskiej sukni z biało-niebieskimi wizualizacjami, jej występ ponoć jest piorunujący. Tu macie próbke z pierwszej próby kilka dni temu na YT: świetnie, lepiej niż na preselekcjach, teraz jest praktycznie bez błędnie, super :D 3majmy kciuki... koniecznie... bo wiadomo, że na Eurowizji nie zawsze liczy się talent.

podmark

Cytat: Luxis w Pn, 19 Maj 2008, 23:01:23
Isis prawdopodobnie wystapi w niebieskiej sukni z biało-niebieskimi wizualizacjami, jej występ ponoć jest piorunujący.
Isis wystąpi w sukni białej :P - na drugiej próbie była w niej już ( https://youtube.com/watch?v=dsRiQH3FjiE ). A co do występu - jak zwykle ładny wokal, świetny nastrój. Problem tylko w tym, że nie mamy za dużo sprzymierzeńców i w Europie i gorsze występy pewnie przejdą do finału, a genialna piosenka odpadnie. Takie życie. Chociaż mam nadzieję, że widzowie docenią stopień trudności zaśpiewania "For life" w stosunku do innych piosenek i nagrodzą to smsami. Marzy mi się wysokie miejsce   :aniolek:

EDIT:
podobno jednak w niebieskiej... Ja się za bardzo nie znam, ale Isis chodzi w takich kieckach, jak ta z filmiku zapodanego przeze mnie na codzień ?  :devil: :plask:

joker

Mam nadzieję, że na występie nie będzie wymachiwać tą "peleryną", którą ma przyczepioną do sukienki, bo to śmiesznie wygląda :D Osobiście nie widzę godnych konkurentów w dzisiejszym półfinale, gorzej może być w finale. Ale poziom tegorocznych piosenek jest tak tragiczny, że liczę na wysokie miejsce ;)

Exile

Chcę się mylić, ale żebyśmy się nie zawiedli na Isis...

podmark

Zależy, czym dla Ciebie będzie zawód na Isis. To, że może się nie dostać do finału ze względu na sympatie polityczne, czy to, że nie zaśpiewa, a zaskrzeczy ja kura ? Bo ja bym się zawiódł gdyby się wycofała na godzinę przed półfinałem. A jeśli zaśpiewa wspaniale, a jedynie zabraknie głosów, to i tak będę dumny.

chatiflatt

Ja już wiem, na kogo oddam głos - Azerbejdżan, mają świetną piosenkę :)

Isis - przepięknie!!
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Występ Isis był po prostu rewelacyjny. Piosenka dużo lepiej brzmiała, niż w Polsce podczas eliminacji krajowych. Isis pokazała silne głosisko i uważam, że było najlepsze wykonanie reprezentanta Polski od czasów Edyty Górniak.

Aż mi się marzy, żeby wygrała.

Showmag

Wlaczylem to dziadostwo (eurowizje) na 5 minut.

Dzieki Boże, ze skoro nie dales mi glosu, to chociaz dales mi sluch :prosi:

PS Tłumacz TVP powinien poleć na zbity pysk za fuszerkę jaką odwala.