Eurowizja 2008 (Belgrad, Serbia)

Zaczęty przez chatiflatt, So, 23 Lut 2008, 11:11:18

joker

Słyszeliście inne piosenki wystawione na eurowizję? W pozostałych krajach puki co są wybierane piosenki na poziomnie Qeens albo i gorsze! Jeśli ta tendencja dalej będzie się utrzymywać (a już ponad polowa krajów ma swoich reprezentantów) to mamy naprawde spore szanse :boks:

kryki

Tylko, ze najbardziej boli to, ze to nie polak bedzie prezentował Polske a jakaś Isi Gree o której mało kto słyszał. Polska mentalność sie zmienia.

chatiflatt

Cytat: podmarkkto wie. może podbiłaby cały świat. Polska miałaby swoją Madonnę.
Ale z Ciebie marzyciel.. :)
Cytat: krykiTylko, ze najbardziej boli to, ze to nie polak bedzie prezentował Polske a jakaś Isi Gree o której mało kto słyszał. Polska mentalność sie zmienia.
A w czym Ty jesteś lepszy od tej Isi Gree, żeby tak pisać?

Tak, to prawda, w innych krajach wygrywają piosenki typu Queens albo bojsbendy w stylu BackstreetBoys. Jednak na takie piosenki była moda kiedyś, w koncówce lat 90. Wówczas wygrywały takie piosenki, a ballady francuskie odpadały w przedbiegach. Teraz zdaje się moda odwracać, bo w konkursie wiele jest piosenek "aktywnych", mniej spokojnych i dobrze zaśpiewanych. Choć pamiętam w dziewięćdziesiątym którymś roku wygrała piosenka z tekstem "Viva Victoria, Afrodita, Kleopatraaa". Wokalistka stanęła i zaśpiewała. Miała mocny, piekny głos. I wygrała. A potem okazało się, że jest facetem po operacji [cze przed jeszcze] zmiany płci, i wybuchł skandal. Ale piosenka była dobra, bez szpagatów w stylu Nataszy.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

ixa86

piosenka Isis strasznie kojarzy mi się z "Where does my heart beat now" Celine Dion - chodzi mi o początek refrenu. Nic do niej nie mam i chcialabym zeby jej się udało, ale napewno jak to powiedział Pudelek będzie dużo podobnych ballad i trudno będzie się przebić...

Jason

Cytat: chatiflattChoć pamiętam w dziewięćdziesiątym którymś roku wygrała piosenka z tekstem "Viva Victoria, Afrodita, Kleopatraaa". Wokalistka stanęła i zaśpiewała. Miała mocny, piekny głos. I wygrała. A potem okazało się, że jest facetem po operacji [cze przed jeszcze] zmiany płci, i wybuchł skandal. Ale piosenka była dobra, bez szpagatów w stylu Nataszy.
Mowisz o piosence 'Diva' w wykonaniu Dany International, ktora jako reprezentantka Izraela wygrala Eurowizję w 1998 roku. Z tego co pamietam to bylo wiadomo, ze to transseksualista (operacji poddala sie w 1992) od poczatku, nawet protesty byly w jej kraju, ze ma jechac na Eurowizję. Dobrze pamietam ten wystep, super piosenka, ktorej do dzis slucham bardzo czesto :)

Piosenka Isis to najlepszy wybór od lat. W koncu nie bedzie kompromitacji Polski. Nawet jak Isis sie nie powiedzie, to bedzie to tylko dowód na to, ze Europa jest glucha i doprawdy kiczowata. Bo wyslalismy w tym roku piękną, ambitną piosenkę, z cudnym tekstem, melodią, ktora plynie, nasączoną emocjami i jeszcze zaspiewaną fenomenalnym glosem.

Poziom piosenek z innych krajów jest bardzo niski. Z Irlandii np jedzie indyk na Eurowizję.  I mowie tutaj jak najbardziej serio - indyk.

Ballad wcale tak duzo nie ma. Standardowa ilosc. Ale 'For Life' Isis w porownaniu z innymi balladami i resztą piosenek wypada cudnie.

Pudelek

Ja w tym roku mam wreszcie swoich faworytów. Jest nim zespół No Angels (ten ktory powstał za sprawą programu Popstars) reprezentujący Niemcy. Swego czasu uwielbiałem dziewczyny. Ostatnio już myślałem, że zbliżają się do schyłku kariery. Jednak ich eurowizyjna piosenka jest świetna i na prawdę ma spore szanse na czołówkę.
Oto klip do piosenki: https://youtube.com/watch?v=35hSMHaUw8E
A tu jej wykonanie na preselekcjach: https://youtube.com/watch?v=vPRpkAlLegY&feature=related

chatiflatt

Fajna piosenka. Ja jednak nadal trzymam kciuki za Isis, jej piosenka jest piękna.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

chatiflatt

Barbara Weston

Pudelek

Jeśli to byłaby prawda to mielibyśmy szansę na jakieś przyzwoite miejsce.  :obrazony: :los:
Chociaż sama plotka może wypromować artystkę bo nic innego ją nie wyróżnia...

chatiflatt

Ja bym nawet poszedł dalej i zaryzykował stwierdzenie, że to lekka manipulacja ze strony Leszczyńskiego i managera Isis, mająca na celu 'naświetlenie' jej występu. Taka ukryta promocja.
Barbara Weston

maniakTV

Trochę ''niesmaczna'' promocja Isis... Chyba, że sama Isis o tym wie i się zgodziła na tą ''ukrytą promocję''...

Pudelek

Menagerem Isis jest jej mąż. A żaden normalny facet nie zgodziłby się na oczernianie swojej żony w taki sposób obojętnie w jakich celach.

joker

Z tego co pamiętam to chyba w Atenach była/był już transseksualistka, więc na eurowizji to żadna nowość :D

Pudelek

Była słynna Dana International która wygrała. Ale ona miała wdzięk i "chwytliwą" piosenkę...
Tak więc Isis sam skandalik i tak na tyle nie pomoże by choćby trochę zbliżyć się do rezultatu Dany.

chatiflatt

Ale przecież Isis ma klasę i wdzięk :)
Barbara Weston