[Azja] The Amazing Race: Asia 2

Zaczęty przez Pudelek, So, 10 Mar 2007, 19:58:05

Mau

co wy macie przeciw modelom?
to ze są ładni? w miarę mądrzy? weseli? waleczni?
samece alfa? - znają swoją wartość, ale doceniają przeciwników, nie odpuszczają choć  i im przydarzają się slabsze dni.

jestem za nimi :)
radioactive. dalej zła

Pudelek

Ja nie mam nic przeciwko tej drużynie. Ale kibicuję mamuśkom. Mam nadzieję, że nie zostaną zaYield'owane. Wkurzają mnie trochę te koleżanki z dzieciństwa Paula i Natasha. Cienka z nich para, a jak się wywyższały w stosunku do pary: Terry & Henry! Powinny odpaść w ostatnim epizodzie (nr 10)!

Pudelek

epizod nr 11:
No to teraz już mam coś przeciwko parze: Rovilson & Marc. Nie wybaczę im użycia tego Yield'a. Chociaż rozumiem dlaczego tak zrobili. No ale próbowali zaszkodzić moim faworytkom...
Muszę przyznać, że w programie zostały cztery najmocniejsze pary tej edycji. Zapowiada się   interesująco.

Mau

02x11
uch nie przesadzaj, zrobili to by pomóc komuś innemu. Walczą do końca, dobrze się bawią, całują co ładniejsze dziewczyny ... ;)
Są sobą, myślą głownie o sobie i fajnei jest :)

a te teksty pary zayeldowanej ze zrobii to bo one im bezpośrednio w tym odcinku zagrażały ...

Podobał mi się FF. Szkoda że pomylili się o 1. :(
i czekam z niecierpliwością by przekonać się jaka jest różnica czasowa miedzy 1 a 2 miejscem...
radioactive. dalej zła

Pudelek

Cytat: Mauuch nie przesadzaj, zrobili to by pomóc komuś innemu.
Tak jak napisałem rozumiem dlaczego to zrobili ale próbowali jednak zaszkodzić moim faworytkom i stąd mi trochę podpadli.  :P

Cytat: Maua te teksty pary zayeldowanej ze zrobii to bo one im bezpośrednio w tym odcinku zagrażały...
A nie było tak? Przecież mamuśki chwilę wcześniej przy zadaniu z szukaniem maskotki zrównały się z chłopakami.

igiko

Niby tak ale chłopaki potem przyśpieszyli i byli szybciej i jeszcze P&V wyprzedzili wiec R&M zdecydowali się na to tylko po to aby pomóc P&N zresztą szkoda mi pary która odpadła bo ja nawet lubiałem. Najbardziej nie lubie P&V...
The Amazing Race fan

Pudelek

S02 E13 Finał
Ta cisza po finale wskazuje na to, że chyba większość jeszcze nie otrząsnęła się z zaskakujacego wyniku ostatniego etapu.

Edycja bardzo dobra. Lepsza niż (udana) pierwsza edycja. Spokojnie można powiedzieć, że azjatycka wersja programu nie wypada źle na tle amerykańskiego oryginału.  Trafione zadania, fajne lokalizacje i pod koniec mocne pary po których można było się spodziewać zaciętej i wyrównanej rywalizacji.
Azjatyckie drużyny kobiece wypadają zdecydowanie lepiej niż amerykańskie.

Mau

[finał]

Spoiler
nie piszę bo rozpaczam ;)
[Zamknij]
radioactive. dalej zła

igiko

:nie!:  :nie!:  :nie!:  :nie!:  :nie!:  :nie!:  :nie!:
2x13 Tyle w temacie :)
A tak na serio edycja naprawdę świetna fajne pary zadania dodatkowe, lokalizacje. Finałowa blokada fajna niestety chłopakom nie poszło. Jednak można chyba śmiało powiedzieć, że M&R byli najlepszą parą w historii wszystkich edycji zarówno Azjatyckiej jak i Amerykańskiej. Szkoda że tylko 3 miejsce... Wygrana drużyna bardzo fajna jednak trzeba to powiedzieć - byli słabsi. P&V to akurat jedna ze słabszych par damskich (przynajmniej dla mnie) ale mimo wszystko Azjatki są świetne w tym wyścigu.
The Amazing Race fan

wb1

Już od kwietnia w soboty i niedziele TAR:Asia 2 w AXN.

Pudelek

Dziś wyemitowano pierwszy odcinek tej edycji. Będę oglądał bo to bardzo dobra edycja była.
Jak tylko zobaczyłem Henry'ego i Terri to się uśmiałem na całego. Henry powiedział, że nie przeszkadza mu to, że jego żona jest czasem ekspresyjna. Nikt się chyba nie spodziewał, że aż tak bardzo.  :devil: No i znowu się rozbawiłem gdy usłyszałem, że będą konkurować pokonując młode drużyny. Pamiętam jak bardzo będą konkurować zwłaszcza na etapach w Europie.  :D
Fajnie się słucha tych wszystkich zapowiedzi (i przechwałek) gdy już wiadomo jak się to wszystko potoczyło. :P

wb1

Ja nie oglądałem tej edycji i nie chce wiedzieć jak to się potoczy (dlatego nie zaglądam na stronę pudelka ;)) Też się uśmiałem widząc Henry-ego i Terri. Takich drużyn potrzeba w tym wyścigu :D

wb1

Jestem już po czwartym odcinku programu. Najsłabsze drużyny zostały na szczęście wyeliminowane. Straszną stratę czasową do przedostatniego miejsca miały dziewczyny (Sophie i Aurelia) i dobrze, że odpadły ;)

Tom Kruz

Ciekawa edycja. Skład pierwszej trójki absolutnie zasłużony.
A propos finałowego zadania. Ciekawi mnie z jakiego powodu dziewczyny wystawiły Vanessę, która przez cały wyścig wydawała się dużo mniej kumata od Pameli, wyraźnie dominującej w tej parze i po prostu bystrzejszej (czyżby jakiś wymóg regulaminowy?). Byłaby realna szansa na zwycięstwo wobec totalnej obsuwy Rawlisona (nasuwa się analogia do bodajże TAR 9, gdzie dominująca przez większość wyścigu ekipa młodych chłopaków, aczkolwiek nie aż tak, jak w przypadku Filipińczyków - wyłożyła się na podobnym zadaniu skojarzeniowo - pamięciowym z flagami - mam nadzieję, że nic nie pokręciłem ;).

Moje ulubione pary - Vanessa i Pamela (ze względu na Pamelę), Paula i Natasha (ze względu na Paulę) oraz Daichi i Sawaka (Japoneczka była boska hehe).

Pary, których nie lubiłem - Collin i Adrian (kompletny brak luzu, generalnie nie przepadam za drużynami z uczestnikami niepełnosprawnymi, w przypadku których już na pierwszy rzut oka widać, że są tak naprawdę dużo silniejsze od wielu ''zwykłych'' drużyn), Ann i Diane oraz Sophie i Aurelia.

Specjalna kategoria - horror edycji - the winner is - Terri.
Wiem, że prostactwo i ''bebechy'' dobrze się sprzedają w tv, a zwłaszcza w reality show, ale ta pani była totalnie żenująca.