Naruszenie zasad produkcji programu

Zaczęty przez Showmag, Pn, 10 Wrz 2007, 21:23:06

Czy Twoim zdaniem producenci "Big Brother 4.1" naruszyli zasady produkcji programu?

Tak
31 (73.8%)
Nie
6 (14.3%)
Nie mam zdania
5 (11.9%)

Głosów w sumie: 24

Głosowanie skończone: Pn, 10 Wrz 2007, 22:53:44

FK

Nie sądzę, żeby Agacie zależało na chwilowym rozgłosie. Po prostu i z Niej się gorycz wreszcie wylała (...) To, co powiedziała na temat Peczka czy Lenerta - Jej zdanie, Jej odczucia i Jej doświadczenia z Domu BB.
Wspominając o Peczaku w kontekście konfliktu z Jolką (nie odbieraj tego, jako Jego obronę), przyszło mi do głowy określenie: w afekcie.
Kto wie..?

joker

Heh... to ich podsumowała :lol:
Niedługo w ogóle przestaną robić programy na żywo, jak im takie teksty będą sypać

Toni

Z tymi ludźmi (mieszkańcami) program Na żywo jest niebezpieczny. Jeszcze do tego dochodzi to (bo przecież już kilka takich sytuacji miało miejsce) że prowadząca wówczas osoba bardzo szybko próbuje zejść na innby temat i odwrócić uwagę co tymbardziej świadczy o jakichś dziwnych sytuacjach na które nie można mówić zbyt otwarcie. :zabek:
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

FK

Ponoć nie można przekazywać ŻADNYCH informacji ze świata zewnętrznego..? A czym wobec tego była dzisiejsza rozmowa Joanny z Jolantą..? Ja już się pogubiałam w zasadach... Na szczęście tylko tych, dotyczących Domu BB (...)

skaty

A co takiego przekazała Joanna Joli ze świata zewnętrznego?

FK

Chociażby to, jaką politykę stosowała w Domu BB, czyli: sklócenie Jolki z Adrianem i Marco. Poza tym kwestie wyglądu Jolki i Jej odbioru przez widzów... Wydaje mi się, że te kwestie powinny zostać utajnione (...)

Jason

ciekawa wypowiedz jednego z bylych uczestnikow reality, ktory wypowiedzial sie dla pudelka:

'Wyniki głosowania telewidzów mają oczywiście wpływ na decyzje producentów odnośnie losów i pozostawienia lub nie danej osoby w programie (bo w końcu jest to bardzo miarodajne badanie popularności) więc określiłbym je jako czynnik "doradczy". Natomiast ostateczne decyzje wynikają ze strategii opracowanej w scenariuszu programu'

caly artykuł:
https://pudelek.pl/artykul/6383/list_od_uczestnika_popularnego_reality_show/

Toni

Nono bardzo ciekawy ten artykuł na Pudelku. no to teraz jak każdy z ludzi którzy brali udział w reality-show napisze to będzie niezła jazda. Czyżby era reality-show w Polsce dobiegała definitywnie ku końcowi? Ludzie przestaną wierzyć w cokolwiek co się w programie tak naprawdę dzieje,głosowanie będzie olane,program zacznie przynosić minimalne korzyści czy nawet starty i koniec.

Rosa

Cytat: ToniCzyżby era reality-show w Polsce dobiegała definitywnie ku końcowi? Ludzie przestaną wierzyć w cokolwiek co się w programie tak naprawdę dzieje,głosowanie będzie olane,program zacznie przynosić minimalne korzyści czy nawet starty i koniec.
Jest na to prosta metoda ktorej ATM si boi jak ognia. Uruchomic transmisje na żywoi przynajmniej część spekulacji zniknie. Wadą jest to że skończą się wtedy latwe przekręty .

Don

CytatJest na to prosta metoda ktorej ATM si boi jak ognia. Uruchomic transmisje na żywoi przynajmniej część spekulacji zniknie. Wadą jest to że skończą się wtedy latwe przekręty
No co Ty ! Przecież BB Show i BB Ring są na żywo ! Czy piszemy o tym samym ?

Jason

chodzilo raczej o transmisje w necie 24 na dobe. Bo to co mamy teraz to 4 marne kamerki bez dzwieku ktore i tak nie dzialaja, a jak juz dzialaja to obraz nie jest nawet na zywo. Ja mialem wykupione na miesiac i dzialalo mi raz. 5 minut.

Toni

Wejście do domu przez 24 godziny na dobę jest KONIECZNE! To jerst uwiarygodnienie i konfrontacja tego co jest następnie pokazywane w odcinkach w telewizji.

Toni

Krytyki nie mogę ominąć jesli chodzi o brak transmisji 24 godzinnej w internecie. Jeśli chodzi o ten brak to jest naprawdę wielkie złamanie podstawowego regulaminu,gdzie widz ma możliwość wglądu w każdej chwili do tego co dzieje się w domu.

Kto zbytnio nie wierzy w "machlojki" producentów programu reality-show może się przekonać podczas choćby nawet ostatneigo mijającego tygodnia gdy w mediach pojawiło się głośno na ten temat. Na myśli mam początek z Agnieszką Frykowską. Stwierdzam,ze przykro jest jeśli naprawdę ale naprawdę to co się o tym czyta jest prawdą. Program reality (biorę pod uwagę tylko program Big Brother bo to jest matka programu reality-show. To on dał początek erze reality) tak naprawdę reality był w każdym z krajów przez 2 max 3 edycje (tak bynajmniej mi się wydaję). Następnie producenci zaczęli "kombinować',szukać czegoś nowego. Ale z drugiej stromy patrząc z perspektywy czasu na 7 zrealizowanych edycji w Niemczech nie można powiedzieć że tam były jakieś przekety itp.Tam to naprawdę jest reality,bo w wielu krajach już bardziej show.

Jason

hmmm... co miały znaczyć te slowa Peczaka w pokoju zwierzen w rozmowie z WB "wydalem duzo kasy zeby sprawdzic kim WY jestescie", po czym WB szybko mu przerwal i wyprosil z pokoju zwierzen a Klawiter szybko zmienil temat? ciekawe... ale nawet jak cos powie, to przeciez i tak tego nie pokazą. Chyba ze w programie na zywo zacznie gadac... hmmm....

logandevil

Ten smieszny program musi sie skonczyc jakim skandalem (widac ze robia co moga by podniesc ogladalnosc),a co do Peczaka to jestem pewny ze nie ma jaj zeby na live powiedziec o manipulacjach w programie .......taki z niego papierowy twardziel  :buzz: