Twisty i zadania

Zaczęty przez chatiflatt, Cz, 06 Wrz 2007, 11:53:04

FK

Nasze były średnio ogarnięte i chyba z "pierwszej łapanki". Zjadła je do tego trema.

molko

w szwedzkim bądź norweskim BB mieszkańcy musieli przez całydzień stać na specjalnej drabince i nie dotykać nogami, i tylko co godzine jedna osoba mogła schodzić na godzinena 10 min

Toni

W telewizji wielkie boom robi taniec (w TVN i zresztą nie tylko) jak i spiew (Polsat). Proponuję tydzień tańca. Każdy z mieszkańców musiałby się z osobna nauczyć innego rodzaju tańca. Gdyby studio Ring było wieksze zaliczenie tygodniowe polegałoby na zatańczeniu nauczonego przez siebie tańca i poddaniu go ocenie chociażby dwóm profesjonalistom (może nią być choćby nawet K.Cichopek oraz jeden z braci Mroczków :zabek: ). Tylko nie wiem gdzie mieszkańcy mieli by zatańczyć. Drugim zadaniem tygodniowym w jakimś odstępstwie czasowym od zadania tanecznego jest właśnie spiewanie. I znów każdy z mieszkańców dostaje mp3 z podkładem muzycznym i oryginalną wersją utworu którą musi się nauczyć (tekst,śpiew). Prezentacja znów oddana ocenie jury jakim np jest jury w programie "Jak oni śpiewają". Tu nie powinno być problemu bo to przecież Polsat.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

joker

hym... ostatnio wpadł mi do głowy taki pomysł (ale sam go raczej nie wymyśliłem - prędzej przeczytałem w którymś newsie o BB ze świata), żeby od samego początku w domu umieścić 2 osoby, które się znają (mogą być nawet 2 abo 3 takie pary). Przez cały pobyt muszą tak grać, aby nikt się nie zorientował, że poznali się dawno przed programem.

mseptember

We francuskim SecretStory było małżeństwo, ale tam każdy miał jakąś tajemnicę (stąd tytuł)

Toni

Fakt! Zadanie bombowe. Umiescić dwie znane się osoby...bezpieczniej jeśli byłyby to dwie przyjaciółki,dwóch przyjaciół,u rodzeństwa można by było dostrzec podobieństw. Mieszkańcy mieli by tydzień na to żeby zorientować się,że ta dwójka się zna. Jeśli nie doszliby do tego para zostaje prawowitymi mierszkańcami domu. Jest jeszcze czas na wykorzystanie tego pomysłu w tej edycji. Jak nie naprawdę super gdyby było tak w kolejnej edycji. Liczę na to,że będzie. :zabek:

FK

Cytat: Tonijeszcze czas na wykorzystanie tego pomysłu w tej edycji

Kiedy..? Już mieszkaniec z castingu internetowego byl tak dumnie zapowiadany. Jego wejście miało być "po niedzieli" 2 tygodnie temu. No i gdzie ten Agent..? :hmm:

Toni

No tak racja. Po napisaniu tak się zastanowiłem i stwierdzam rzeczywiście niezbyt czasu na pomysł w tej edycji. Do finału niecałe 35 dni a w domu 10 osób tak więc i tak pod koniec programu będą podwójne wyjścia bądź w środy i w soboty. Więc na dwie nowe osoby nie ma zbytnio miejsca już. Właśnie...co z Out-lawem? Ciekawe czy rzeczywiście wejdzie do domu.

chatiflatt

temat Outlawa jest gdzie indziej.
Cytat: jokerod samego początku w domu umieścić 2 osoby, które się znają (mogą być nawet 2 abo 3 takie pary).
ale w BB4.1 oni wszyscy się znali z castingów [no może prawie wszyscy].
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Toni

Jeśli producenci chcieliby zastsować ten pomysł to musieli być to osoby które nie brały tak bezpośredniego udziału w kastingu jak np siostry Aneta i Martyna. No chyba że osoba z kastingu ze znajomą osobą spoza kastingu  :zabek: bo z kastingu niemal wszyscy się znają. :zabek: więc pomysł byłby nie do zrealizowania.