Elegancja - wstęp od lat 18

Zaczęty przez Showmag, Wt, 11 Wrz 2007, 23:35:16

Showmag

Oto, jak niespełna 3 tygodnie temu prezes Czwórki zapowiadał "Big Brother 4.1":
Cytat: Piotr Fajks, 23 sierpnia 2007"Będziemy się różnić sposobem pokazywania tych ludzi, pewną elegancją. Będzie wiele nowych niespodzianek i rozwiązań, które są i nie są znane na swiecie"

Zakładam ten temat, ponieważ w dniu dzisiejszym wzbilismy się na nowy poziom elegancji.

W "BBExtra" pokazano, o czym tak naprawdę najbardziej lubią rozmawiac uczestnicy (tak żywej dyskusji w tak pokaźnym zgromadzeniu w tej edycji jeszcze nie widziałem)

I tak widzowie mogli dowiedzieć się między innymi:
- która z pań jakie pozycje lubi,
- która lubi, a która nie lubi brać do buzi i jak głęboko lubią brać,
- jak smakuje sperma i kto lubi ją łykać,
- kto miał okazję chadzać na sex-spotkania.

W tym miejscu wyrażam kolejne podziękowania w kierunku PROFESJONALISTÓW, za przeprowadzenie udanego castingu. Miód-malina.

Temat dedykowany jest oczywiscie prezesowi TV4 - Panu Piotrowi Fajksowi, który tak bardzo stawiał na elegancję tej edycji.

Droga ekipo producentów:
przy kolejnej edycji, gdy będziecie chcieli, by widzowie mieli okazje pooglądać zwierzęce zachowania, to kupcie wszystkim bilety do zoo.

:kon:

chatiflatt

Aaragornie, jesli nawet napisałbys jakies pismo w tej sprawie do produkcji - brak poziomu programu, uczestnicy jak dzieci - to i tak dostałbys w odpowiedzi porównanie do innych RS, w których dzieją się 'gorsze' rzeczy, np. VyVoleni. Nieprawdaż?

Faktem jest, że dobranie tak mało zróżnicowanych ludzi [pod każdym względem] było TOTALN¡ pomyłką....
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

mseptember

A ja mimo wszystko z takimi ostatecznymi ocenami wstrzymałbym się do grudnia. Może jestem naiwny, ale ten program trwa dopiero kilka dni.

FK

Aaragorn - Ty wiesz, co ja o tym myslę...  :gwizd: Rzeczywiscie wczorajszy BB Extra powalił mnie na kolana. ELEGANCJA... ŻENUA!!!  :plask:

Tom Kruz

Dziewczyny były po prostu ... sobą. Tak jak lubicie hehe :zabek:
A propos wczorajszej elegancji to chyba jednak na swiecie niekiedy bywało gorzej. Dzis widziałem filmiki w internecie z australijskiej wersji big bradera, gdzie facet obnosił się ze swoim wielkim ''sprzętem'' gdzie popadło, demonstrował go nawet siedząc przy stole. A ''nasze'' chłopaki nawet kapią sie w majtkach.  
Przyznaję jednak, że zapowiedź producentów o elegancji w programie okazała się wysoce niefortunna, bo taki program ex definitione niemalże nie może być elegancki (podglądanie nie jest eleganckie, a na idei podglądania opiera sie konstrukcja BB).
Chociaż z drugiej strony namiastką elegancji w BB 4.1 może być postawa Izy, ale ona przecież - jak sama mówi - ''nie jest tam sobą'', a widzowie nie cierpią takich osób w reality show (vide uwielbienie dla opóźnionej intelektualnie Joli Rutowicz, dla której niepołykanie spermy to srodek antykoncepcyjny hehe).

Toni

Jak narazie bardzo płytki,pusty jest ten program. Jak tak dalej będzie oczywiste jest iż oglądalnosć pójdzie bardzo w dół. Zalezy też jacy ludzie oglądają ten program poza samymi fanami programu,niezależnie od tego jak będzie Ja (fani Big Brother) będą program oglądać do końca.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Pudelek

Niestety ale takiej elegancji jest żądna większosć widzów programu. Ludzie lubią oglądać takie rozmowy o sexie i ludzi którzy mają niższy poziom intelektualny od nich samych...

Toni

To samo własnie chciałem w swojej wypowiedzi wyżej. Program Big Brother poza fanami oglądają niekoniecznie ludzie z niskim poziomem inteligencji itp,ale jak np ludzie "normalni" (moja mama,babcia...). Wiadomo,że mama czy babcia zrezygnują z oglądania bo stwierdzą że program jest głupi, a raczej ludzie którzy w nim są. Tematy poruszane przez mieszkańców wywołują zapewne u takich osób niesmacznosć. Natomiast ludziom pokroju uczestników program zapewne będzie sie podobał i będą go oglądać.

Toni

Większosć niż połowa mieszkańców to postacie kontrowersyjne (Agata,Jola,Bartek,Kasia...) stąd moze to wynikać,że rozmowy są bardzo smiałe. Ale to jest to co Wielki Brat stwierdził podczas kastingów,że ludzie zgłaszający się to nie ci sami ludzie (nawet przekrojowo nie ci sami)którzy chcieli wziąć udział w poprzednich edycjach. Stąd może ciężko nastawić się na tematy rozmów,które także uważam są bardzo płytkie i sprowadzaja się głównie do jednego.

chatiflatt

Tomie Kruzie,
CytatDziewczyny były po prostu ... sobą. Tak jak lubicie hehe  
proszę cię... to że ty uwielbiasz takie dziewczyny nie znaczy że wszyscy faceci mają taki gust :P  [DŻOŁK]

na temat:
założenie 'elegancji' w programie zapewne było - nie puszczanie w TV pewnych rzeczy. ale kiedy uczestniczki serwują takie teksty to po prostu komercja bierze górę...

zobaczymy później czy ten tajemniczy Pokój Sexu będzie potrzebny. podczas oprowadzania 'nowych' ktos się zapytał "co to za drzwi" a Ewelina powiedziała, że oni nie wiedzą, że to pewnie jakis sekret. Więc pewnie cos takiego jest...
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Tom Kruz

Cytat: chatiflattTomie Kruzie,
CytatDziewczyny były po prostu ... sobą. Tak jak lubicie hehe  
proszę cię... to że ty uwielbiasz takie dziewczyny nie znaczy że wszyscy faceci mają taki gust :P  [DŻOŁK]

Gratuluje umiejętnosci wyłapywania ironii w moich postach (dżołk) ....
To nie ja ciągle piszę na forum, że Jola jest kul ''bo jest sobą'', jak wielu userów (akurat Brzezina tak nie pisze). Moja ulubienica, czyli Ewelina, o ile pamiętam nie brała udziału w rozmowie na temat spermy tylko Jola, której nie trawię, Agata, której nie znam, Magda, której kibicuje czołowa pod względem intelektualnym userka forum, czyli FK, a także Kasia Lenartowicz, która - co przyznaję - podoba mi się, ale fizycznie nie zas jesli chodzi o charakter.
W poprzednim poscie chciałem jedynie wskazać, iż BB 4.1 nie jest mniej elegancki, niż wiele edycji zagranicznych z ostatnich lat, które czasem są przywoływane, jako przykłady udanych edycji (Australia, Niemcy), przyznając jednoczesnie, że zapowiedzi producentów o tej elegancji były niefortunne i nie znalazły potwierdzenia w rzeczywistosci.
Ogólnie dzisiejsze czasy nie są eleganckie, forma upada, a taki trend musi znaleźć odzwierciedlenie w telewizji popularnej.

chatiflatt

Tomie Kruzie, mój avatar na tym forum jest odpowiednią ironią. oraz to że w tej chwili słucham Coldplay ["Talk"] a nie manieczek  ;>

weź pod uwagę to, że Polska to nieco inny kraj. Przykład - w Niemczech albo Australii gdyby do domu weszło 2 gejów myslę nie byłoby takiego szumu medialnego. W Polsce widzowie i internauci zjedliby jednego geja. Już teraz komentarze są przykre dla maniery Adriana.
Więc to co np w niemieckim BB byłoby normalne a u nas postrzegane jest jako nieeleganckie - chyba nie można nam tego porównywać >> zwyczajnie inna mentalnosć widzów.
Barbara Weston

Tom Kruz

Cytat: chatiflattW Polsce widzowie i internauci zjedliby jednego geja

Jakos kiedy w Barze brał udział niejaki Daniel, a następnie Bulonis, czyli zdeklarowani ''tęczowi'' nikt ich nie zjadł :). Nie przesadzajmy z tą polską mentalnoscią. Faktycznie spora częsć ludzi nie lubi homo - niewiadomo, ale jednak bliżej nam pod tym względem do Niemiec niż do Iranu hehe.

PS. Co do Twojego avatara i podpisu nie miałem złudzeń, że to kpina :).

Toni

Z tym to akurat się zgodzę,że gdyby uczestnicy jacy zdarzają się np w niemieckim Big Brother mieliby sie pojawić w polskim to nie zagrzali by długo jako mieszkańcy,tymczasem gdy w Niemczech ci "inni" ludzie uważani przez nasze społeczeństwo dochodzi daleko,ze względu ze są to bardzo fajni i ciepli ludzie. Adrain nie powiedział że jest inenj orientacji a jest i tak obsmarowywany. Za co? Może za to że z wyglądu przypomina człowieka orientacji nie takiej którą podał? Kpina!

molko

Tom Kruz,  a skąd wiesz, że nie wyzywają po wyjsciu, bo ja wiem, że tak!