Naruszenie zasad produkcji programu

Zaczęty przez Showmag, Pn, 10 Wrz 2007, 21:23:06

Czy Twoim zdaniem producenci "Big Brother 4.1" naruszyli zasady produkcji programu?

Tak
31 (73.8%)
Nie
6 (14.3%)
Nie mam zdania
5 (11.9%)

Głosów w sumie: 24

Głosowanie skończone: Pn, 10 Wrz 2007, 22:53:44

Showmag

Jak zabić "Big Brothera"? - naruszenie zasad programu
Przy produkcji "Big Brother 4.1" firmy Endemol Polska i Grupa ATM naruszyły już wszystkie najważniejsze zasady programu. W naszym obszernym artykule dowiecie się wszystkiego o fatalnych pomyłkach, które doprowadzają do zabicia idei reality show "Wielki Brat". Na zarzuty odpowiada Pani Katarzyna Burzawa-Czupryniak, Dyrektor Kreatywna Endemol Polska.

Więcej: https://showmag.info/2007/09/10/jak_zabic_big_brothera_-_naruszenie_zasad_programu/

FK

Mam pytanie... Skoro Pani Dyrektor odsyła do regulaminu na stronę bb4.tivi.pl - to regulamin jest dostępny, prawda..? 27 linijek tekstu, Pani Dyrektor nazywa Regulaminem..?  :plask: Przecież to jakis absurd...  Naprawdę, jak grochem o scianę. Przypomina mi to polska politykę, niestety  :sciana:

Pudelek

Podobają mi się odpowiedzi tej pani.  Zasłania się tajemnicą, której za dużo nie ma w związku z tym programem. A jak kogos już obwinia to najlepiej uczestników...

mseptember

Tak jest. A czy program jest dobry mają ocenić profesjonalisci, widzowie niech sie zamkną, bo się nie znają i nie są nikomu potrzebni. MASAKRA!

FK

Skoro oceniają profesjonalisci, to niech profesjonalisci wysyłają sms'y na uczestników :gwizd:  Pani Dyrektor wykazała się taką dyplomacją, że nie dziwię się zajmowanemu przez Nią stanowisku (...) ŻENADA. Kompletnie nie liczą się z widzami, dzięki którym tak naprawdę ten program ma szansę istnienia. Jestem zła, bo zwyczajnie zasmiali nam się w twarz. I - żeby profesjonalistom nie zabierać chleba - nie będę już dzis ogladać BB Extra  :obrazony:

mseptember

Dyrektor Kreatywna? To już wiemy czyjej kreatywnosci owocem jest ten biedny program.. Aaragornie - ja proponuję wysłać to pismo do jakiejs centrali Endemolu. Kogo oni tu zatrudniają? I czy wiedzą kto im tak paskudzi markę?

Reality Omega

ehh masakra aż brak słów :/ a najgorsze w tym wszystkim jest to że nie ma szans żeby cokolwiek się zmieniło  :bye: , a z tej Pani która odpowiadała to można się tylko posmiać, podanie przykładu amerykańskiego BB jest żałosne, jak i wiele innych kwestii z jej wypowiedzi  :plask:

joker

Cytat: FKPani Dyrektor wykazała się taką dyplomacją
Nawet nie tyle dyplomacją, co po prostu arogancją - prawie każdy argument odparła tym, że Polska edycja ma inny regulamin, a internauci nie znają się na tyle aby oceniać prowadzących czy samą produkcję :los:
Więc pytam się - dlaczego ten program nazywa się Big Brother, skoro każdy punkt regulaminu jest ruchomy? Z tej odpowiedzi, którą uzyskalismy wynika, że nawet rzeczy kategorycznie zakazane w innych krajach u nas są tolerowane z poparciem regulaminu :los:
Hurrrra - CZWÓRKA (a raczej Endemol Polska) stworzyła nowy format.... pewnie wiele telewizji na swiecie będzie się o niego bić... (oczywiscie każda regulamin sobie sama wymysli)
WSTYD I HAŃBA!

Showmag

Z tego co widać, to oni kupili licencję tylko po to, żeby program mogł się nazywac BIGBROTHER... :wisienka:

Kazuki

Eh aż odechciało mi się już oglądać tą hybrydę Big Brother'a, po przeczytaniu tego...
Endemol zabija własne dziecko ? nie wierze :co?:
Kto w ogóle jest odpowiedzialny za stan w którym znajduje je sie teraz BB4 ? Jarosław  Ostaszkiewicz ? bo po podobno to on jest producentem BB4, czy może ktos inny za to wszystko odpowiada ?

M.M

Pani z Endemola za te wypociny powinna przeprosić widzów ! Tragedia również zastanawiam się nad zaprzestaniem oglądania tego czegos . Endemol próbuje robić z nas kretynów, ale im się to nie uda .

FK

Cytat: mseptemberAaragornie - ja proponuję wysłać to pismo do jakiejs centrali Endemolu.
Ja się pod tym podpisuję - taka akcja nie powinna pozostać bez odzewu.

Toni

Notataka "Jak zabić Big Brother?" jest fenomenalny. Ukazuje całą prawdę o naruszeniach regulaminu Big Brother 4.1. Podobają mi się wszystkie nowe udogodnienia mieszkańców, nowi uczestnicy ale pewne zasady powinno mimo wszystko obowiązywać tak jakw czesniej. Ale z 2ej strony ewoluuje i nie ma się czemu dziwić. Ten Big Brother który oglądano w  każdym z krajów przy 1szej,2ej czy 3ciej edycji to edycje które minęły i gdyby miały być nadal takie,to formuła programu szybko by się wszystkim nam widzom znudziła. Stąd te wszystkie nowosci jak np uczestnictwo ojca z synem , matki z córką , dwóch przyjaciół (jak np miało miejsce w Big Brother 6 w Holandii) czy podział na 3 domy-bogaci,normalni,"biedni", Big Brother-"The Battle",czy "The Wall" lecz zasady zawsze były tymi samymi zasadami,a nie to co dzieje się w Big Brother 4.1. Ale moim zdaniem w krajach gdzie jest emitowany badź będzie emitowany Big Brother 8 (Niemcy w 2008r) czy Big Brother 9 (Wielka Brytania) te zasady dążą do tego że tak naprawdę ludzie znają się wchodząc do domu z kastingów,widzą i słyszą o czym osoba rozmawia z Wielkim Bratem...Nudne byłoby gdyby Big Brother był zawsze ten sam tak jak początkowe edycje.Więc widzę w tym minus owszem ale trzeba się przyzwyczaić do nowej ery Big Brothera.Gdyby nie było 5letniej przerwy w Polsce tylko np w każdym roku po jednej edycji te nowosci byłyby wprowadzone stopniowo a teraz boom. Widać ze te wszystkie nowosci które pojawiły się przez te 5 lat w krajach nie powinny być tak w jednej edycji wprowadzane (chyba,że TV4 przy dobrej oglądalnosci będzie chciało wznowić Wielkiego Brata nie tylko na jedną edycję).
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Showmag

Toni - to, co ma miejsce w BB4.1 nie ma nic wspolnego z ewolucją programu. Mamy do czynienia z likwidowaniem kolejnych punktow regulaminu (teraz do zlikwidowania zostal juz chyba tylko sam Wielki Brat). To NIE są żadne nowosci, to nie jest proces komplikowania się, ale upraszczania i uwsteczniania wszystkiego, co się da.

NIE tak wyglądają twisty w edycjach realizowanych na swiecie. To, co się u nas dzieje NIE można w żadnym wypadku nazywać ani twistami ani nowosciami, tylko likwidacją wszystkich podstawowych zasad.

Toni

Oglądając 7 edycję niemieckiego Big Brothera mogę stwierdzić,że niektóre rzeczy które pojawiają się u nas u nich też były jak np ukazanie niejednokrotnie kto an kogo głosował,kto jak na kogo mówił,rozmowy z Wielkim Bratem przed pozostałymi uczestnikami. Tak naprawdę teraz każdy kraj (Endemol danego kraju) wprowadza czy też urozmaica swój własny regulamin,który kiedys był jednym oryginalnym regulaminem i tego się 3mano. Teraz już tak nie jest. Wprowadza się odstępstwa dla większej oglądalnosci,by zabić nudę. Są tego skutki jakie sa co widać u nas.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!