Nagroda główna

Zaczęty przez Rosa, Wt, 05 Cze 2007, 10:42:03

mseptember

na razie nie ma za bardzo kogo obdarowywac nawet tą "niską" nagrodą..

molko

no ale w ogóle się zastanawiałem to jeszcze zwycięZca musi odprowadzić podatek od nagrody więc to wychodzi ile? 90pare tysięcy?

Pudelek

Ten podatek to chyba 40%. Taki podobno jest podatek od wygranych. Na pewno nie mniejszy niż 22 %. Zatem wygrana w tym programie to 60-78 tysięcy.
FK zna odpowiedź na to pytanie. Jedno wiem na pewno; podatek od wygranych jest naliczany od wygranych powyżej 700złotych... Trójka w totku jest nieopodatkowana  :yeah: .

FK

Cytat: PudelekFK zna odpowiedź na to pytanie

Moi Drodzy - podatek od Wygranej wynosi 10%. Przynajmniej tyle było w teleturnieju, w którym brałam udział.

Toni

Naprawdę smieszna ta nagroda...ale przypominając sobie angrody w programie Bar to już nie narzekam. Ale kwota mała bardzo...wstyd przed 3ema edycjami TVN 6 lat temu!!! i pół miliona złotych!
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

kris30l

Taka nagroda to kpiny i nawet nie da sie za to kupic mieszkania .A za 500 000 kilka lat temu to juz mozna bylo poszalec .

Toni

100.000 nie jest mało,ale biorąc pod uwagę wygraną w poprzednich 3ech edycjach w wysokości pół miliona złotych to te 100.000 zł po 5 latach jest dla mnie śmieszne na maxa!

Don

Pewnie jest to rezultat sytuacji stacji - wtedy TVN już była dobrze sytuowana a TV4 w dalszym ciągu jest stacją niszową i raczej mało oglądaną. Innymi słowy - tak krawiec kraje jak mu staje ...

Toni

No ale przeciez czytając jakiś miesiąc temu ponad może nawet Czwórka na Big Brother zarobiła 6 milionów złotych. Nie zubożeli by tak bardzo gdyby dołożyli te 400.000zł,kwota była chociaż podtrzymana na poziomie 500.000zł. Za te manipulacje powinni odpowiednio nagrodzić tą osobę która wytrzymała tam 106 dni. To inne dni niż w poprzednich edycjach.

lukasz000

Do połowy października TV4 zarobiła 6 mln z samych reklam , a program trwa do połowy grudnia. W dodatku stacja zyskuje pieniadze  np za sms-y. Przecież ilość tych głosów jest duża . Co prawda nie taka jak w TVN , czy w Polsacie  ,ale też spora. Napewno nie mniej niż 100tys głosów zostaje oddanych w ciagu tygodnia , a być może ilość dochodzi do 200tys. gdyż wystarczy że 50tys ludzi wyśle po 2 sms-y i juz jest 100tys , a wiemy że  są osoby które wysyłają je w większych ilościach. koszt takiego  sms po odliczeniu watu  wynosi 3zł więc łatwo obliczyć , że  tv4 zarabia na sms-ach 300tys zł w ciągu tygodnia i jest to pewnie kwota minimalna . Wiec nagroda główna 100tys zł to naprawdę bardzo mało

FK

Myślę, że tego już nic nie przeskoczy. Nie sądzę, aby nagle Produkcja zmieniła zdanie i postanowiła dorzucić parę groszy do obiecanej nagrody. Bo i po co? Ludzie wchodzący do Domu BB byli świadomi 100 tysięcy złotych. Skoro to im odpowiadało - więcej kasy zostanie u Producenta (...)

Jason

no nie wiem czy byli swiadomi. tzn czy nowi tak, bo mowili, ale ci co jako pierwsi wchodzili to nie wiedzieli jaka jest nagroda. Przynajmniej tak mowili, ze nie wiedza. Nie wiem kto sie zdradzil ale chyba Joanna.

podmark

Cytat: lukasz000jest 100tys , a wiemy że  są osoby które wysyłają je w większych ilościach. koszt takiego  sms po odliczeniu watu  wynosi 3zł więc łatwo obliczyć , że  tv4 zarabia na sms-ach 300tys zł w ciągu tygodnia

Tak, tak - tylko warto pamiętać, że Czwórka dzierżawi linię sms premium od profesjonalnej firmy, która też bierze sporą część z każdego smsa. Do tego dochodzą koszty wysłania smsa zwrotnego z podziękowaniem za smsa. I o ile się nie mylę, to smsy wysyłane są na numer 72.., więc ich koszt to nie 3 a 2 złote :). Tak więc po odliczeniu wszystkich kosztów Czwórka (a właściwie to nie stacja, a producent dostaje około złotówki za każdy sms).

Cytat: FKBo i po co? Ludzie wchodzący do Domu BB byli świadomi 100 tysięcy złotych.

Nie byli. Była o tym rozmowa dziewczyn przy stole, jak pytają Joanny, czy chce wygrać. I wtedy zastanawiały się, ile wynosić będzie główna nagroda. Iza stawiała na milion złotych, Agata na 10 tysięcy ( :plask: ), a Joanna na 100 tys.

Ja tylko jedną rzecz przypomnę - produkcja do dnia dzisiejszego nie powiedziała, jaka jest główna nagroda (przecież wcale nie muszą to być pieniądze), a ta dyskusja opiera się na informacjach podanych przez admina. Zresztą u źródła niepotwierdzonych.

Showmag

Widzę, że ktoś tu jak zwykle szuka dziury w całym. Reality-TV.pl to serwis informacyjny, a nie plotkarski pudelek.pl. Proponuję, żeby falą powątpiewań zalewać właśnie witryny tamtego typu. Kiedy tutaj informacja opiera się na pogłoskach, to jest to zawsze wyraźnie zaznaczone.

I do rzeczy: informacje o wygranej były informacjami, jakie swego czasu otrzymał główny oddział firmy Endemol, więc nie jest to NIC niepotwierdzonego, a FAKT.

FK

Cytat: podmarkFK napisał/a:
Bo i po co? Ludzie wchodzący do Domu BB byli świadomi 100 tysięcy złotych.

Nie byli.

No to chyba startowaliśmy do dwóch różnych programów i mamy podpisane inne kontrakty, bo ja byłam.