[USA] Big Brother 08

Zaczęty przez Showmag, Nd, 01 Lip 2007, 01:57:51

joker

Dzięki Aaragorn ;)
No i jak się okazuje, rola Gracza Ameryki nie kończy się wraz z wyknonanym zadaniem, to wszystko ciągnie się za nim dalej. Ta Amber to też mądroscią nie grzeszy - czy ona w życiu nie widziała Big Brothera? Po co składać takie obietnice i na życie córy jeszcze przysięgać :los:

podmark

Cytat: jokerPo co składać takie obietnice i na życie córy jeszcze przysięgać :los:

A może chciała być, jak Johny Fairplay ? Wcale bym się nie zdziwił, gdyby miała syna :D.

Pomysł z Graczem Ameryki bardzo mi się podoba. Szkoda, że tylko tam można go wykorzystać. U nas to ludzie głosują, więc to oczywiste, że zostawialiby swojego Gracza Polski w Domu, dopóki by wypełniał zadania.

Mau

Wszyscy widzieli odcinek?

Nie ma to jak dostac 120% głosów :)

A Jen kompletnie sie nie dziwie ze po tylu dniach takiego a nie innego traktowanie psuciły nerwy. i cały czas twierdzę że Danielle zrobiła duuży błąd. A jak Amber wygra to ja się załamię :)
radioactive. dalej zła

Showmag

już dawno spodziewałem się, że Jen dozna zalamania. ogladajac jak Dick i reszta po niej jadą, zastanawiałem się, ile jeszcze wytrzyma.
przerazajace, ze dla prowadzacej program byl to - jak sama okreslila - "ekscytujący tydzień" :kreci:

Rosa

Cytat: MauWszyscy widzieli odcinek?

Nie ma to jak dostac 120% głosów :)

A Jen kompletnie sie nie dziwie ze po tylu dniach takiego a nie innego traktowanie psuciły nerwy. i cały czas twierdzę że Danielle zrobiła duuży błąd. A jak Amber wygra to ja się załamię :)
Jen musiala wylecieć bo za duzo konkurencji wygrała. Amber, Jameka i Zach są raczej w HoH i PoV niegroźni więc trzeba się bylo pozbyć tej osoby która cos już wygrywała.
Teraz boję się tylko że Ameryka może kazać Erykowi wystąpić przeciw Donatkom , znowu zacznie się między nimi wojna i jameka z Amber dotrą do finału.

Mau

amber kilka razy byla w czołówce przeciez...

no zobaczymy co bedzie dalej..

I NAPRAWDE szkoda mi Jen. Rany gdyby mnie tak Dick potraktowal to byloby pierwsze (?) w historii pozbycie sie dwoch uczestnikow - jeden wyladowal by w szpitalu a ja bym wyleciala :D
radioactive. dalej zła

Showmag

no i pożegnalismy panią, której losem w BigBrother kierował Bóg.
Dzięki Ci, Boże! :pa:

trzeba bylo tej interwencji ;)
wszystko zmierza ku szczęsliwemu koncowi... na pokladzie została tylko dwójka floaterów i 4 GRACZY :buzz:

szykuje się interesująca końcówka... moze to byc jeden z najbardziej interesujących finałow jakie mialem okazje ogladac w amerykanskim BB, no chyba, że władzę zdobędą floaters ;]

a i jednak muszę to powiedzieć - brakuje mi Jen! :obrazony:

Showmag

...ale tu cisza.

no i posypało się w BBUS. w jednym epizodzie wyeksmitowano 2 dobrych graczy...
to będzie fatalne zakonczenie, jesli wygra Zach albo Jameka :bye:
szkoda, ze jak zawsze w koncowce wszystko musiało się spieprzyc...

:obrazony:

Rosa

Teraz to już nie ma strategii a liczyć sie będą indywidualne konkurencje. Zdobywca HoH będzie bezpieczny a zdobywca PoV zadecyduje kogo wywalić.
Na szczęscie są jeszcze w programie osoby dzięki ktorym ostatnie kilka odcinków będzie można ogladać.

Reality Omega

oj ten odcinek to był niezły rollercoaster, emocje przez cały czas. To kto odpadnie było do przewidzenia, Jessici szkoda, ale była jedną z najsilniejszych osób jesli chodzi o konkurencje więc musiała odpasć. Jameka naprawdę wiele skorzystała na tym że poddała 5 konkurencji HoH, tylko dzięki temu jeszcze tam jest :/ Najbliższy HoH nie jest aż tak ważny, najważniejsze w następnym tygodniu będzie PoV, trzymajcie kciuki żeby wygrał Dick albo Dani.

Rosa

NARESZCIE !! :zabek:
Po tylu obejrzanych BB wreszcie mogę ze spokojem obserwować finał bo wiem że obojętnie kto by nie zwyciężył to na wygraną zdecydowanie zasłużył. :bravo:  :bravo:  :bravo:

Uff, było ciężko ale jednak się udalo doprowadzic do wymarzonego końca. Dzięki ci ameryko że twoje glosowania we wczesniejszych fazach programu po częsci do tego się przyczyniły.  :bravo:  :bravo: :prosi:

Reality Omega

TAK finał wymarzony, lepiej być nie mogło.

Ameryka pomogła w jednym momencie, ale nigdy by się tak nie stało gdyby nasza finałowa para nie była by lubiana. Czyli to i tak tylko ich zasługa że doszli tak daleko i należy im się ten finał.

Showmag

swietny sezon i najbardziej wymarzone zakończenie! :jupi:
konkurencja w strugach wody budziła grozę :buzz:
emocjonujący odcinek, a końcówka to już niemal finał - nie ma znaczenia kto wygra :peace:

to najlepsza amerykanska edycja sposord czterech, które widziałem
:bravo: :zabek:

liczę, że sukces BB8 odwiedzie CBS od zaniechania emisji programu i za rok zobaczymy BB9
:zdrowko:

Showmag

USA: Dick zwycięzcą "Big Brother 8"
Wczoraj w Stanach Zjednoczonych zakończyła się ósma edycja reality show "Big Brother". Zwycięzcą programu został 44-letni Dick.

Była to jedna z najlepszych edycji reality show. Widowisko trwało od 5 lipca i wzięło w nim udział 14 osób (7 kobiet i 7 mężczyzn) w wieku od 20 do 44 lat, którzy przez ponad 70 dni żyli pod okiem Wielkiego Brata. Wielkim zaskoczeniem dla uczestników był fakt, że wsród domowników znalazło się kilka osób, które poznały się w przeszłosci. Byli to wrogowie ze szkolnych czasów, dawni homoseksualni kochankowie, a także ojciec i córka, którzy nie rozmawiali ze sobą od dwóch lat. To własnie ci ostatni zjednoczyli się w programie i dzięki wspólnej walce razem dotrwali do finału programu.

Dick i Daniele byli jednymi z najlepszych graczy ósmej edycji programu i jednymi z najlepszych sposród wszystkich amerykańskich edycji "Big Brother'a". Zwycięzcę wyłoniło jury, czyli siedmiu ostatnich wyeliminowanych zawodników. Decyzją 5:2 głosów, wygranym "Big Brother 8" został 44-letni Dick. W nagrodę otrzymał on pół miliona dolarów.

Podczas finału wszystkim uczestnikom ujawniono także największy twist tegorocznej edycji: Eric pełnił w programie funkcję Gracza Ameryki, którego zadaniem było wykonywanie poleceń widzów. W każdym tygodniu producenci dostarczali mu trzy wiadomosci z odpowiednimi instrukcjami. Pierwsza z nich informowała o tym, na czyją nominację powinien wpłynąć Eric, druga - na kogo z dwójki nominowanych powinien zagłosować, a trzecia - jakie zadanie specjalne powinien wykonać. Z kolei podczas finału, to telewidzowie zadecydowali, kogo Eric powinien wybrać jako zwycięzcę. Za każde pięć poprawnie wykonanych zadań, Gracz Ameryki otrzymywał nagrodę finansową. W sumie podczas trwania programu zdobył on 40 tysięcy dolarów.

Ósma edycja "Big Brother'a" okazała się wielkim sukcesem. Przez ostatnie lata program tracił widzów i mówiło się, że tegoroczna edycja będzie ostatnią, jednak wzrost popularnosci widowiska sprawił, iż już teraz stacja CBS ogłosiła casting do kolejnego sezonu programu. "Big Brother 9" ma trafić na antenę w lipcu przyszłego roku.

* * *

Przypomnijmy, że w amerykańskiej wersji "Big Brother'a" telewidzowie nie decydują o tym, kto z dwójki nominowanych graczy powinien opuscić reality show. Graczy nominuje Głowa Domu, czyli osoba, która okazała się najlepsza w rozegranej konkurencji. Z kolei o tym, kto zostanie wyeliminowany decydują sami uczestnicy, poprzez głosowanie w Pokoju Zwierzeń. W wielkim finale zwycięzcę wybiera 7-osobowe jury, w skład którego wchodzi 7 ostatnich wyeliminowanych zawodników.

Rosa