[USA] Big Brother 08

Zaczęty przez Showmag, Nd, 01 Lip 2007, 01:57:51

Reality Omega

e tam Daniel i Dick żadnego planu nie obmyslali po prostu jako jedyni wiedzą że Eric kłamie i chcą go wywalić. Co do "pojednania" Dicka z Jen to tak to już jest w tego typu programach ze jak chce sie cos osiągnąć to trzeba sie nawet dogadać z kims kogo sie bardzo nie lubi. I moim zdaniem to że Dick przeprosił dziewczynę to wcale nie ujmuje jego wizerunkowi, bo to wcale nie oznacza że nie będzie dalej mówił to co mysli, ale własnie to że potrafił przeprosić za wyzwiska to pokazuje że jest prawdziwym facetem. Mam nadzieję że Eric (gracz Ameryki) wyleci bo mógł to inaczej wszystko rozegrać, mógł na samym początku powiedzieć że to on inaczej głosował i wymyslić jakąs bajeczkę dlaczego tak zrobił a nie sie zapierać i brnąć dalej w kłamstwa, jak sie ten ich cały sojusz dowie o Ericu to będą robić tak  :?!:

Amerykańskiego Big Brothera jak i inne reality (survivor, TAR) można oglądać na stronie CBS tylko trzeba mieć amerykańskie ip no ale od czego są proxy.

Showmag

zaraz, zaraz. na poczatku przyznajesz, ze "tak to już jest w tego typu programach ze jak chce sie cos osiągnąć to trzeba sie nawet dogadać z kims kogo sie bardzo nie lubi". czyli rozumiem, ze tym samym przyznajesz, ze przeprosiny Dicka byly tylko i wylacznie grą. więc nie bardzo wiem skąd ta opinia, że przepraszajac Jen, Dick pokazal, ze jest prawdziwym facem?
to tak jakby jedno nie trzyma się drugiego ; )
Gdyby Dick nie mial w tym zadnego interesu, to dalej traktowalby Jan tak jak do tej pory - czyli jak smiecia. Do tej pory caly czas pokazywal ze ma jaja - ze nikomu nie bedzie słodzić i bedzie mowic to, co mysli. i nagle okazalo się, że ta cala jego rockowa osobowosc idzie w ***, gdy w grę wchodzą pieniądze.
a osobowoscią się JEST bez wzgledu na wszystko, a nie BYWA w zaleznosci od okolicznosci.

Reality Omega

Nie wiadomo co będzie dalej na razie "podali sobie rękę na zgodę" (a silny charakter ma się też wtedy kiedy potrafi się zacisnąć zęby i zrobić cos wbrew sobie :P). Zobaczymy czy jak Jen z czyms nie wyskoczy to czy Dick znowu na nią nie wjedzie, w sumie w niektórych sytuacjach chciałem żeby Dick sie trochę opanował bo sam sobie mocno szkodzi. No a panowanie nad sobą to chyba nie jest ujma na osobowosci bo mówić to co się mysli można też w spokojniejszy sposób. Zobaczymy jak będzie się zachowywał, dla mnie w tym odcinku po prostu zrobił to co musiał by grać dalej, bo skoro nikt mu nie wierzył z jego starych sojuszników to w następnym tygodniu ktokolwiek by wygrał HOH oprócz niego, to on by mógł już pakować walizki, a dla mnie mimo wszystko i tak on jest "najprawdziwszy" z tych wszystkich osób co siedzą tam w domu dlatego chce żeby grał jeszcze dłużej.

Showmag

Amber - zakłamana płaczka tegorocznej edycji i zarazem była ćpunka, okazuje się być również antysemitką.

https://youtube.com/v/k6tbYOzaguU">https://youtube.com/v/k6tbYOzaguU" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">
https://youtube.com/v/isHw2pcxL_s">https://youtube.com/v/isHw2pcxL_s" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">

Showmag

spoilery ;)
Nasz cichy Gracz Ameryki stał się teraz glownym ogniwem wszystkich konfliktow :szok:
jego zagrywka z Amber byla ponizej pasa i juz sie obawialem, ze Erick bedzie musial sie pakowac, ale jednak juz teraz nastapil podzial wsrod uczestnikow - Erick zostal oszczedzony, a my w koncu mozemy spodziewac się ciekawszego rozwoju akcji :D

Reality Omega

ehh wszystko poszło nie tak jak powinno, szkoda Dicka bo na 99% będzie nominowany razem z Jen albo Zackiem i czy ja wiem czy będzie ciekawszy rozwój akcji jest silny 5 osobowy sojusz z którym ciężko będzie cos zdziałać. Obawiam się o finał na pewno nie chce w nim widzieć Amber, Dustina i Erica, Jameka też zaczyna być irytująca powoli. Po cichu liczyłem na to że wywalą Amber z programu bo się głosno zrobiło po tych jej wypowiedziach i chodziły słuchy że ją wywalą i wejdzie ktos nowy, ale widać nic z tego :( szkoda.

Showmag

"wejdzie ktos nowy"? "chodziły słuchy"?
w ŻADNEJ sposrod wszystkich osmiu amerykanskich edycji BB, NIGDY w trakcie trwania programu do domu nie wszedl nowy uczestnik...

Reality Omega

nie oglądałem poprzednich edycji ale zawsze mógł być ten pierwszy raz

Showmag

nie mógłby. do programu, ktory polega na opowiadaniu innym klamstw i zawieraniu sojuszy, NIE moze wejsc nowy uczestnik. chyba nie muszę pisać dlaczego?

neleh

Cytat: Aaragorn"wejdzie ktos nowy"? "chodziły słuchy"?
w ŻADNEJ sposrod wszystkich osmiu amerykanskich edycji BB, NIGDY w trakcie trwania programu do domu nie wszedl nowy uczestnik...
A własnie że weszedł nowy uczestnik w trakcie trwania programu. Była to Adria, bliźniacza siostra Nathalie. Brały udział w 5 edycji amerykańskiego BB.

Showmag

edit:
i znów się mylisz. pelnoprawną uczestniczką programu od samego poczatku byla wlasnie ADRIA, a dopiero pozniej wszystkie prawa uczestnika uzyskała NATALIE. i wejscie Natalie w BB5 bylo realizacją głownego twistu tej edycji - czyli Project DNA ;]

neleh

No tak, ale jednak była osoba która weszła w trakcie trwania programu. A tak poza tym to BB w USA to taki Survivor w lepszych warunkach, jednym słowem kicha. Nie będe już oglądał na bieżąco kolejnych odcinków.

podmark

Cytat: nelehBB w USA to taki Survivor w lepszych warunkach, jednym słowem kicha.

Pierwsza edycja przypominała wersję holenderską i nie odniosła sukcesu. Druga i kolejna (gdzie widzowie nie głosują) jakos się sprzedaje, więc co jest kichą ? Program, którego nikt nie chce oglądać, czy program ze zmienionymi zasadami, ale za to z dobrą widownią ?

neleh

Nie jestem pewien czy widownia jest dobra, w końcu CBS chce zakończyć ten program w tym roku. Pierwsza edycja nie odniosła z sukcesu z winy tylko i wyłącznie producentów, bo nie dostosowali się do tzw."czarnej skrzynki". Jeżeli pierwsza edycja była klapą, to dlaczego postanowali zrobić kolejne? (szkoda że tak nie mysli czeska Nova, czy słowacka Markiza)

podmark

Cytat: nelehJeżeli pierwsza edycja była klapą, to dlaczego postanowali zrobić kolejne? (szkoda że tak nie mysli czeska Nova, czy słowacka Markiza)

Może dlatego postanowili zrobić kolejną, że widzieli jakis potencjał w tym programie, tylko ze zmienioną formułą.
A Czesi i Słowacy sensu produkcji dalszych częsci nie widzą - zresztą im się nie dziwię. Przegrana tak znanego i cenionego na swiecie programu z węgierską marną podróbką BB (tak twierdził Endemol) to dla nich ujma i wcale mnie nie dziwi zaniechanie produkowania następnych edycji.