Taniec z Gwiazdami 05

Zaczęty przez Showmag, Pn, 28 Sie 2006, 17:36:53

Exile

Dzis finał "Tańca", nie obejrzę całego odcinka, wolę Ranczo na TVP1 :) Po zakończeniu serialu włączę na samą końcówkę, aby przekonać się kto wygrał... Tą edycję spisałem na straty, bo to już nie jest "Taniec z gwiazdami" tylko "Taniec z
- tymi, co chcą być sławni
- sławnymi nazwiskami
- podstarzałymi pseudo - sławnymi (wszystkie miss polonie)

Pudelek

Podsumuje krótko tę edycję ponieważ wielu ostatnich odcinków nie widziałem całych;
To była najsłabsza edycja programu. Przede wszystkim w związku z doborem pseudogwiazd. Poza tym poziom tych tańców też był o wiele niższy w porównaniu z poprzednimi edycjami.
Przegięciem była Kasia Tusk, która była jedną z najsłabiej tańczących gwiazd w historii programu. Zas jedyną taką, która pomimo to zaszła tak daleko!
Szkoda mi było Kasi Cerekwickiej,  Bartka Obuchowicza i Anny Samusionek, którzy zasłuzyli na dłuższy pobyt w programie.
Na końcu pochwalę Omeene, której samba finałowa była wyjątkowo udana. Widać, że przyłożyła sie chociaż do finału.

joker

Cytat: PikachuPrzegięciem była Kasia Tusk, która była jedną z najsłabiej tańczących gwiazd w historii programu. Zas jedyną taką, która pomimo to zaszła tak daleko!
Nie oglądałem tej edycji, ale nie uwierzę że mógł ktos tańczyć gorzej od Wesołowskiego :?!:

Pudelek

Uwierz. Wesołowski przynajmniej nie był noszony ciągle przez Herbus  :los: .

Pudelek

"Taniec z gwiazdami" nadal najmocniejszy

Chociaż piąta edycja "Tańca z gwiazdami" nie cieszyła się tak dużą popularnoscią, jak poprzednie odsłony show, to jednak i tak była najmocniejszym punktem w niedzielnej ramówce stacji TVN.

Największą widownię przyciągnął finał programu, w którym w walce o Kryształową Kulę zmierzyły się dwie pary - Krzysztof Tyniec i Kamila Kajak oraz Ivan Komarenko i Blanka Winiarska. Zwycięstwo Tyńca podziwiało 5,6 miliona osób.

Kolejne odcinki oglądało srednio po 4,95 miliona osób, a udziały programu w rynku w porze nadawania show kształtowały się na poziomie 28,27 proc. w grupie wszystkich widzów i 26,34 proc. w grupie wiekowej 16-49 lat. Program pozwolił zarobić stacji 22,451 miliona złotych na reklamach.

Od początku emisji piątej edycji program trzykrotnie zapewnił TVN prowadzenie w rankingu oglądalnosci stacji. Największym rywalem okazał się serial "Ranczo", nadawany przez TVP 1. Innym, acz słabszym konkurentem był Polsat z serialami 'Skazany na smierć" oraz "CSI: Kryminalne zagadki Miami".

- Gdy spojrzymy na ruchy, które zrobiła konkurencja w tym pasmie, wygląda na to, że "Taniec z gwiazdami" obronił swoją bardzo dobrą pozycję. Jestesmy bardzo zadowoleni z wyników oglądalnosci - komentuje Andrzej Sołtysik, rzecznik prasowy TVN.

Do tej pory największą popularnoscią cieszyła się trzecia edycja "Tańca z gwiazdami", w której zwyciężyli Rafał Mroczek i Aneta Piotrowska (w stosunku do niej program stracił 1,8 miliona widzów). Zbliżoną oglądalnosć miała jednak druga odsłona show, w której wygrali Katarzyna Cichopek i Marcin Hakiel.

Przypomnijmy, iż już 13 maja telewizja TVN nada specjalny odcinek programu, w którym zatańczą największe gwiazdy poprzednich edycji, a także sami sędziowie. Tych ostatnich oceniać mają m.in. Kuba Wojewódzki, Szymon Majewski i Kazimiera Szczuka.

Onet.pl

Showmag

Krzysztof Tyniec i Kamila Kajak wygrali "Taniec z Gwiazdami 5"

31-letni Ivan Komarenko został pokonany przez o 20 lat starszego Krzysztofa Tyńca. To własnie aktor, a nie piosenkarz zdobył Kryształową Kulę w piątej edycji "Tańca z Gwiazdami".

"Zamurowało mnie, ogromnie jestem szczęsliwy, odczuwam to całym sobą!" - przyznał Tyniec dobierając nagrodę, którą wytańczył ze swoją partnerką i trenerką Kamilą Kajak. Także i ona nie oparła się nastrojowi chwili i popłakała się ze wzruszenia. "Były chwile, kiedy myslałem, że nie wytrzymam. Męczyłem się, siadały mi stawy, wszystko mnie bolało" - zdradził aktor.

Pokonany Ivan Komarenko, który tańczył z Blanką Winiarską, nie rozpacza. Wręcz przeciwnie. Za zarobione tańcem pieniądze zamierza pomóc rodzinie. Piosenkarz i aktor planuje znaleć matce, mieszkającej obecnie na Syberii, lepsze lokum, gdzies pod Moskwą. "W Rudnogorsku panują niewyobrażalnie ciężkie zimy. To bardzo niekorzystne dla zdrowia" - tłumaczy Komarenko. "Chcę też, żeby miała bliżej do Polski. Do mnie" - dodaje gwiazdor, który w naszej ojczynie mieszka od 14 lat. Jego matka w tym czasie odwiedziła go zaledwie dwa razy, gdyż podróż z Rudnogorsku jest bardzo długa i męcząca. Komarenko za udział w "Tańcu z Gwiazdami" zarobił około 60 tysięcy złotych. Piosenkarz ma nadzieję na większy zastrzyk gotówki po wakacjach, które to spędzi na koncertowaniu.

Telewizja TVN nie zamierza rozstawać się z programem. Obecnie trwa casting na nowych tancerzy do show. Tymczasem za tydzień, w niedzielę 13 maja specjalnie wydanie "Tańca z Gwiazdami", w którym zatańczą jurorzy. Ich wyczyny na parkiecie będą oceniać: Kazimiera Szczuka, Szymon Majewski oraz Kuba Wojewódzki.

[Dziennik / Onet.pl]

Rosa

"Od początku emisji piątej edycji program trzykrotnie zapewnił TVN prowadzenie w rankingu oglądalnosci stacji. Największym rywalem okazał się serial "Ranczo", nadawany przez TVP 1. Innym, acz słabszym konkurentem był Polsat z serialami 'Skazany na smierć""

O rany, Prison Break  przegrał z tańcem  :sciana:  :sciana:

Pudelek

Tancerz podejdzie do egzaminu życia
Znany z programu "taniec z gwiazdami" Żora Korolyov nie zamierza opuscić telewizji, a wręcz przeciwnie - spróbuje swych sił jako aktor. Tancerz wystąpi w nowym sezonie serialu "Egzamin z życia".

9 wrzesnia na antenie TVP 2 zostanie wyemitowany pierwszy po wakacjach odcinek serialu "Egzamin z życia". Widzowie będą mogli sledzić dalsze losy fotografa Michała Oleszuka (w tej roli Mateusz Damięcki), który po traumatycznych przeżyciach wraca do zdrowia. Harmonię rekonwalescencji zakłóci jednak wiadomosć, iż jego narzeczona, Tatiana (Magdalena Turczeniewicz) romansuje z jego najlepszym przyjacielem Konradem (Michał Sitarski).

W premierowych odcinkach "Egzaminu życia" wielbiciele serialu dowiedzą się dlaczego Emil Stokłosa (Jan Nowicki) ukrywa przed Jadwigą (Anna Seniuk) swoją żonę. W tej roli zobaczymy Grażynę Barszczewską. To nie jedyna nowa twarz w serialu. Do obsady dołączył tancerz Żora Korolyov, który wcieli się w Antolija Romanowa - mężczyzny starającego się o względy Ani Chełmickiej (Patricia Kazadi).

Warto wspomnieć, że Korolyov podzielił los koleżanki z parkietu - Edyty Herbus, która po udziale w "Tańcu z gwiazdami" otrzymała propozycję zagrania w serialu "Na Wspólnej".
dziennik.pl