The Amazing Race 11: All-Stars

Zaczęty przez Rosa, Nd, 01 Paź 2006, 10:53:49

Pudelek

Mi w tym odcinku podobały się listy od innych uczestników AR. Taki miły akcent. No może nie dla wszystkich...

igiko

https://i43.photobucket.com/albums/e390/freelancer2k/TAR11spoiler/intro/33.jpg
Po zwolnieniu szybkosci w czołowce można zauważyc taką klatke. Przedstawia ona Jana III Sobieskiego chyba w Łazienkach Warszawskich
The Amazing Race fan

Exile

Mam nadzieję, że amazingowcy nie będą korzystać z warszawskiego MPK...

Luxis

ale wieżowce niech będą jak najbardziej :) i nowoczesna Warszawa, nie ta brzydka

igiko

Znaczy wg mnie są dwie opcje przedstawienia Polski:
- jako kraj z biedą, brzydki, gdzie się nie można dogadać, ze jak widzą amerykanów to liczą potrójnie (np taxi z lotniska), ze wszystko zatłoczone - takjak kraje Afryki i Azji przedstawiają
- jako kraj wmiarę w którym sie da jakos dogadać, który jest wmiare na poziomie, w dużej częsci piękny, o ciekawej historii, o ciekawych zajęciach, z akcentem lokalnej ciekawej starej kultury - tak jak przedstawili Węgry czy Ukraine
Co najgorsze w duzym stopniu można przedstawic obydwie opcje i to zalezy tylko od tego jakie zadania wybiorą i na jakich ludzi trafią
The Amazing Race fan

Exile

Będą tylko w Warszawie, więc raczej opcja druga. W Indiach często odwiedzali małe wsie, u nas będzie tylko miasto. Może nie pokażą rozwalonych smietników na ulicach...

Mau

Po kolejnym obejrzanym odcinku do moich anty-ulubieńców (milionerzy i szmirny) dołącza chyba Eric, który miejscami wręcz upokarza Danielle. Sam nie wyprzedził Guido a ma pretensje do partnerki...

Natomaist moi ulubieńcy chachacha są debest ;) .  a uciekający przed nimi Phil - miodzio :D

I nie mogę doczekac się następnego epizodu  :devil:  

PS. nie ma to jak mówic górnolotnie o 'motherland'zie gdy nie ma się pojęcia gdzie leży Mozambik  :zabek:
radioactive. dalej zła

igiko

Ja także po kolejnym odcinku. Najfajniejsi są Latynosi na mecie też był niezły ubaw. Mau prawda ze Eric krzyczy troche zbytnio ale chyba myslał że to walka o przedostatnie miejsce
The Amazing Race fan

Showmag

Cytat: MauRosa możesz zrobić screena charli w czasie spływu??
pliiiz

Kotelet

Strasznie podobaly mi sie ostatnie odcinki, zwlaszcza 6. Mirna i Szmirna pokazuja znowu ze nadaja sie do edycji All Star, pokazuja swoj spryt i pociag do ryzyka co im sie oplaca(za to je uwielbialem w V edycji). Bardzo duzo czasu druzyny co byly na koncu stracily, sa prawie dobe do tylu ~~ Podobala mi sie tez akcja wyrzucenia Erica i Di z samolotu ^^<nie lubie ich, Eric traktuje troche nie ladnie swoja partnerke i mysli, ze jest taki genialny ~~>

Nastpeny odcinek 2 godzinny i najprawdopodobniej w Polsce ^^ Pewnie bedzie podowojny etap ;) Charla przywdziala stroj rycerza i ciagnela konia na zapowiedzi wiec juz wiadomo jaki mniej wiecej bedzie roadblock :) Mam nadzieje ze caly bedzie w Polsce, w Warszawie, a potem w Krakowie ^^

Pudelek

Też nie przypadła mi do gustu para Erica i Danielle.
Ten odcinek był naprawdę emocjonujący i smieszny. Charla i Mirna jak zawsze skutecznie wykorzystały litosć innych.
A się usmiałem jak nie skumały żartu latynosów na nabrzeżu :ubaw: . No i ta odprężajaca dla Charli podróż statkiem  :zabek: .
Szkoda tylko efektów zwiazanych z postojem na owoce, przez którą przypadkowi zwycięzcy etapu zostali narażeni na (równie smieszne) zakłopotanie po usłyszeniu co jest nagrodą za wygranie tego odcinka.
Guido chyba powtórzą historię z pierwszej edycji.

A zapowied wyczynów Charli w zbroji to mnie juz całkowicie rozbawiły. Czekam na więcej...

Showmag

Bardzo dobry odcinek i bardzo mi szkoda druzyny ktora odpadla :( i - UWAGA, SPOILERY >>> - zgodnie z fotkami, jakie wczesniej tu się pojawiły, juz wiadomo, dlaczego Charna i Mirna dotarły tak daleko... Ryzyko bardzo im się oplacilo i gdyby nie oczekiwanie na transport, mialyby jeszcze wiekszą przewagę. I ta kilkunastogodzinna różnica między pierwszą a ostatnią drużyną sprawia, że nie trudno się domyslić, kto odpadnie następny...

W najbliższą niedzielę czeka nas 2 godzinny odcinek, realizowany (najprawdopodobniej) w całosci w Polsce. W połowie będzie mial miejsce cliffhanger, stosowany już w poprzednich edycjach: gdy jedna z druzyn dotrze do mety (zgadnijcie, która?), Phil poinformuje, że wyscig trwa dalej :devil:. Poki co, pobyt w Polsce nie zapowiada się dla uczestnikow zbyt pomyslnie :devil: Na pewno dla ktorejs z drużyn Amazing Race zakonczy się w Polsce. A nas czeka póniej 2 tygodniowa przerwa w emisji programu.

Zapowied najbliższego, 2-godzinnego epizodu:
>W niedzielnym Amazing Race All Stars napięcie będzie wysokie, a gdy uczestnicy dotrą do Polski, frustracja będzie nie do zniesienia. Mirna: "Nikt nie chce z nami rozmawiać'". Charla: "Może oni (Polacy) nigdy nie widzieli małych ludzi?".<

Exile

Hahahah...To Mirna i Szmirna beda miały wspomnienia od nas... Potwierdza sie, ze Polacy to nietolerancyjny narod.

Aha, czy cały etap bedzie w Warszawce? Ktos wie?

Pudelek

Małej po prostu le z oczu patrzy i dlatego lepiej ją omijać  :devil: . Albo Polacy pomysleli, że to ktos zbierający kasę na jakąs fundację lub chodząca reklama cyrku z USA.

igiko

Nom ja też cały czas na biężaco. Największa radocha, że dwugodzinny odcinek w Polsce. Ten też bardzo ciekawy tylko lekki bład w ułożenu trasy (tak jak w TAR1) gdzie drużyna startuje prawie 24h po pozostałych do następnego etapu.
The Amazing Race fan