[Azja] The Amazing Race: Asia 2

Zaczęty przez Pudelek, So, 10 Mar 2007, 19:58:05

Pudelek

Tak więc jak już wczesniej zapowiadano powstanie kolejna azjatycka edycja programu. Zgłoszenia są przyjmowane do końca marca. Castingi będą sie odbywać w kwietniu i maju, a do nagrania dojdzie latem tego roku.
Nowoscią będzie udział par(y) także z Japonii.
Powstała już strona internetowa : https://amazing-race-asia.axn-asia.com/season2/ , która póki co zawiera informacje dotyczące zgłoszeń.

Pudelek

Własnie trwa nagrywanie tej edycji i oczywiscie pojawiły się już pewne spoilery:
Spoiler
https://rex84.multiply.com/photos/album/15
Tutaj znajdują się fotki zrobione 5 lub 6 lipca podczas trwania drugiego etapu Wyscigu. Zadaniem było znalezienie buta bez pary ze stosu około 100 par oraz złożenie roweru.
[Zamknij]

Luxis

a Central Europe przepadła :/ ehh, ale fajne zadania mieli, hehe, bym wybrał oczywiscie szukanie buta bez pary :P

Pudelek

Program przekroczył granicę Azji i był nagrywany również w Czechach i na Węgrzech! Kto wie, może uczestnicy zajechali również do Polski lub zrobią to w kolejnej edycji.
Poza tym w tej edycji pojawiło się (niezbyt  lubiane przeze mnie) Intersection.

Pudelek

Powoli odkrywane są kolejne pary azjatyckiej edycji:

Póki co wiadomo, że pośród (ponownie) 10 drużyn będą to:
Collin & Adrian (Singapur) - znajomi z siłowni
Sophie & Aurelia (Hong Kong) - pisarka i modelka, byłe lokatorki
Henri & Terri (Filipiny) - małżeństwo po 40, najstarsza drużyna tej edycji.
Daichi & Sawaka (Japonia) - rodzeństwo
Monica & Edwin (Hong Kong) - para od 10 lat, nazywani azjatycką wersją Roba i Amber.

Trochę literatury o nowych uczestnikach:
https://newpaper.asia1.com.sg/show/story/0,4136,143205,00.html
https://skincarestory.com/aurelia_c.html
https://newpaper.asia1.com.sg/show/story/0,4136,143206,00.html?

Dodatkowo prowadzący (ten sam co w pierwszej edycji) w jednym z wywiadów zdradził, że drużyny są bardziej zacięte i kłótliwe.

Pudelek

(Do końca nie ma pewności czy to oficjalna lista uczestników. Ale wszystko na to wskazuje).

Lista uczesników i ich miejsce na zdjęciu zapodanym w poście wyżej:

1)Hong Kong: Sophie Teng 27 (pisarka)/ Aurelia Chenat 24 (była modelka)  - byłe lokatorki
  <dziewczyny w centrum (jedna z przepaską na głowie i druga najbliżej niej w czerwonej koszulce)>

2)Hong Kong: Monica Lo (była Miss International)/ Edwin Lo (organizator imprez)   - para
  <z tyłu po lewej>

3)Singapur: Adrian Yap 27 (menadżer)/ Colin Low 35 (dyrektor sprzedaży)   - znajomi z siłowni
  <mężczyźni z przodu w białej i czarnej koszulce, Ci co tak dziecinnie wyglądają :P >

4)Filipiny: Rovilson Fernandez / Marc Nelson  (prezenterzy telewizyjni)
  <mężczyźni stojący z tyłu (jeden łysy i drugi stojący obok niego w brązowej koszulce>

5)Tajlandia: Paula Taylor (modelka)/ Natasha  - przyjaciółki
  <dziewczyny po prawej z tyłu>

6)Filipiny : Henry Reed (emerytowany amerykański żołnierz marynarki)/ Terri (jego żona) - malżeństwo
  <para ubrana na niebiesko>

7) Indonezja: Brett Money (psychoterapeuta)/ Kinar Yosih (aktorka/modelka)
  <za parą ubraną na niebiesko>

8 ) Japonia: Daichi /Sawaka Kawashima  - "niezgodne" rodzeństwo
    <chłopak na czerwono i dziewczyna kucająca w czerwonej koszulce>

9)  Malezja: Ann/Dianne  - tańczące mamy  :hmm:
    <nie uwzględnione na zdjęciu>

10) Malezja: Vanessa/Pamela Chong  - (siostry zwycięzcy reality TV song Victer'a Chong)
    <dziewczyny z przodu po prawej w niebieskich koszulkach>

Premiera programu odbędzie się w listopadzie.

EDIT: Informacje dotyczące uczestników są prawdziwe. A tu skan z gazety, z opisem wszystkich par:
https://i103.photobucket.com/albums/m133/thebigsg/tara2teamsp1.jpg
https://i103.photobucket.com/albums/m133/thebigsg/tara2teamsp2.jpg

Mau

załapałam się na końcówkę odcinka - czyli ostatnie zadanie
Podobało mi się tłumaczenie co to embrion i afrodyzjak :)

I zakończenie odcinka :P

A teraz czekam na sciagniecie calego e :)
radioactive. dalej zła

Kotelet

Ta edycje oglada sie bardzo przyjemnie ;) Narazie jest dobrze ^^

Pary kobiece w tym sezonie sa swietne, kazda z nich jest bardzo dobra, najbardziej chyba lubie Tanczace Mamuski ;P Tworca Asia udalo cos co nie udaje sie amerykana, wybrac dobre pary kobiece, ktore sa silne, zdecydowane, zdeterminowane <w ameryce chyba tylko BQ byly takie> Samo to, ze w odcinku 2 w pierwszej 4 byly trzy pary kobiece z czterech, swiadczy o tym, ze sa grozne ;P Cos mi sie wydaje ze znowu wygraja dziewczyny xD

Para ktora odpadla byla beznadziejna, ten gosciu troche mi przypominal Colina z TAR5, jeszcze kilka legow i by sie chlopak na dobre rozkrecil.

Zaskoczyla mnie para w ktorej chlopak nie slyszy, mysle, ze dadza sobie rade, a ich determinacja moze ich poprowadzic daleko.

Rovilson & Marc <musialem na wikipedie spojrzec jak sei nazywaja ;P> sa typowa para chloptasiow ktorzy mysla, ze sa tacy super extra i w ogole, duzo takich par bylo w amerykanskim TAR i zachodzily daleko <az za daleko>, dlatego pewnie oni bede w Final 3 <a tego bym nie chcial xD>

Pudelek

Dziś miałem trochę czasu więc zrobiłem sobie mały maraton i obejrzałem prolog i trzy odcinki Wyścigu, które do tej pory zostały wyemitowane.
Jak na razie zadania są mało oryginalne. Ale jest zdecydowanie ciekawiej niż w edycji brazylijskiej.
Bardzo się cieszę, że na dzień dobry pożegnaliśmy parę, która w prologu tak hucznie oznajmiła, że są tacy sprytni i tacy ciekawi. Jak się można było spodziewać, źle znieśli porażkę i po wyścigu się rozstali (po 10 latach). Za to szkoda mi drugiej pary, która odpadła. Jakoś dali plamę (tylko) w ostatnim etapie.
Afroamerykańska para jest jak Lori i Bolo. Ona jest strasznie głośną babą. Ale dają się lubić.
Rovilson & Marc - Ci chłoptasie to zdecydowani kandydaci na zwycięzców. Chociaż ja jestem pod wrażeniem "tańczących mamusiek".
No i jeszcze jedno; azjatki są takie podobne do siebie. Powinny mieć numerki na czole! :los:

Mau

uff, a juz myslalm, ze tylko ja nie odrozniam kobiet :)

co do ostatniego e(6) - jakoś nie zwróziłam uwagi jak to było dokładnie ale w 'normalnych' TARach jeszcze nigdy nie bylo problemu kto kogo moze za'yeldowac. Ja wyobrazalam sobie, że produkcja po prostu sukcesywnie usuwa zdjecia par ktore juz przeszly ten etap.
A tu było sporo zamieszania. NIESTETY :(

A! i ja tam lubie modeli :)

edit.  dzisiejszy TAR (s12e8) sam mi odpowiedział ...
radioactive. dalej zła

Rosa

Miła niespodzianka, Frankfurt, Praga :yeah:  Może się okaże że nawet uczestnicy TAR Asia trafią w którejś edycji do Polski :bravo:

Mau

Szkoda tylko , ze Frankfurtu było tak mało.

No i cały czas zadziwiają mnie ludzie, którzy wiedząc że będą TARować nie ćwiczyli ręcznej skrzyni biegów

a HOLEY było cudne :)

No i niziutkie dzieweczki wyglądały pięknie w zbroi.

Rosa! caly czas optuję za tym, ze TAR w Polsce MUSI się składać z jazdy maluchem :)
radioactive. dalej zła

Pudelek

A zauważyliście, że Frankfurt przedstawili jako stolicę Niemiec?

Gwiazdami tej edycji są zdecydowanie Terri & Henry. Jej krzyki i jego płacz to coś niezapomnianego! Nie dziwię się, że pomimo takich tyłów cały czas trzymają ich w programie.

Edycja z jednej strony ciekawa ze względu na zadania ale z drugiej bardzo zróżnicowany poziom zawodników przez co kolejność w Wyścigu rzadko się jakoś specjalnie zmienia.

Kotelet

Na poczatku sezon wydawal sie swietny, jednak gdy odpadla japonska para... Chyba jeden z najgorszych sezonow TAR! Nic sie tam nie dzieje, z gory wiadomo jakie beda wynki, tylko dziewczyny zmieniaja sie miejscami...

Marc/Rovilson <- najglupsza para samcow alfa, wygraja, chyba, ze przydarzy im sie maly wypadek

Adrian/Colin <- zawsze drudzy, nie maja szczescia jak para wyzej ~~"

Pamela./Vanesa <- na poczatku uwazalem, ze to swietna para, teraz mysle, ze zaszly daleko, bo nie maja jakies wiekszej konkurencji, pary popelnialy na poczatku bledy przez co odpadly <trzy pierwsze>

Paula/Natasha <- jak wyzej, odpadna przed final 3, lub zajma 5 miejsce

Ann/Diane <- najlepsze para w tym sezonie, waleczne, widac, ze chcac wygrac, dziwi mnie czemu kreuje sie je na czarne charaktery tego sezonu... mysle ze dojda do finalowej 3 i przegraja, jednak im tego nie zycze ;)

Teri/Henry <- meczenie sie z nimi przez 3 odcinki z powodu NEL denerwowalo mnie... Polaczenie Flo/Zacha z TAR3 i Colina/Christie z TAR5, Teri jest upierdliwa niczym Flo i wrzeszczy gorzej od Colina, zal mi jej meza, caly czas biedny chlopak przez nia placze...

igiko

Obejrzałem do 9 epizodu bo 10 się sciąga. Wielkim plusem są te dodatkowe zadania czego brakuje mi w USA. Wyjechali z Azji szkoda że na razie tylko Europa ale zawsze coś. Zadania na podobnym poziomie jak w USA wiec nie ma co narzekać. Pary wg mnie średnie. Dobrze że Terri/Henry odpadli bo ja jej słuchać nie mogłem. Troszke za dużo tych par damskich. Idiotyczna intersekcja w Pradze. Pary:
Edwin & Monica - byli beznadziejni nie ma zbytnio co komentować
Brett & Kinaryosih - troche przymuleni i dlatego odpadli
Sophie & Aurelia - a kto to wogle jest?
Daichi & Sawaka - byli dobrzy tylko u siebie w japonii reszta to poziom dna
Terri & Henry -  z tą babą nawet anioł by nie wytrzymał ciagle na tyłach
Paula & Natasha - śmieszne lubię je
Ann & Diane - dobra para ale nic specjalnego
Vanessa & Pamela - kłocą sie kłócą i kłócą
Rovilson & Marc - są świetni ja ich lubie typowi jajcarze, mili i naprawdę mocni tylko to że wygrywają każdy etap troche nudne.(choc widzę że teraz mieli 2 miejsce)
Adrian & Collin - dobrzy ale troche za R&M choć widzę że w koncu udało im się wygrać
The Amazing Race fan