Taniec z Gwiazdami 05

Zaczęty przez Showmag, Pn, 28 Sie 2006, 17:36:53

Pudelek

Helena Vondrackova w "Tańcu z gwiazdami"
Znana czeska piosenkarka Helena Vondrackova będzie tańczyć w Polsce w telewizyjnym programie "Taniec z gwiazdami" - poinformował w srodę czeski dziennik bulwarowy "Blesk".

Gwiazda pop lat 80. prowadzi rozmowy o udziale w kolejnej edycji show. "Dostała zaproszenie z Polski i teraz uzgadniamy szczegóły kontraktu" - potwierdził jej mąż Martin Michal.

Blisko 60-letnia Vondrackova uczestniczyła już w słowackiej wersji programu - "Star Dance", odpadając po szóstej rundzie.

Zdaniem "Blesku", finansowo udział w polskim "Tańcu z gwiazdami" będzie się Vondrackovej opłacał. Za występy w słowackim show zarobiła prawie 300 tys. koron (30 tys. zł).

"Po co Helenka zarabia spiewaniem, skoro taniec to dla niej kopalnia złota?" - zastanawia się dziennik.

Przypomnijmy, iż ostatnia, 4. edycja polskiego "Tańca z gwiazdami" ruszyła 10 wrzesnia i zakończyła się 12 listopada. Program cieszy się ogromną popularnoscią i dlatego szefostwo telewizji TVN zadecydowało o 5. edycji show. Chociaż jej szczegóły nie są jeszcze znane, wiadomo, że zajdą drobne zmiany. Początek już wiosną!

Gwiazdami wczesniejszych edycji byli m.in. Katarzyna Cichopek i Marcin Hakiel, Rafał Mroczek i Aneta Piotrowska, a także Rafał Maserak - z dwoma partnerkami: Małgorzatą Foremniak i Aleksandrą Kwasniewską. Telewizja TVN przygotowuje już piątą edycję show, ma ona być jednak nieco odmieniona. Szczegóły są na razie trzymane w tajemnicy.

Pudelek

Katarzyna Skrzynecka rozwodzi się

Małżeństwo 36-letniej Katarzyny Skrzyneckiej i 37-letniego policjanta z Komendy Głównej Policji Zbigniewa Urbańskiego przetrwało trzy i pół roku. W połowie listopada do warszawskiego sądu trafił pozew rozwodowy.

Chociaż wydawało się, że Katarzyna Skrzynecka znalazła miłosć swojego życia, związek się rozpadł. Ani gwiazda, ani jej mąż nie chcą niczego oficjalnie komentować. - Na wszystkie inne tematy mogę rozmawiać, ale na ten - nie. Proszę uszanować fakt, że jest to dla mnie przykre i ciężkie - powiedziała Skrzynecka w rozmowie z "Super Expressem". - Nie rozmawiam na te tematy - uciął jakąkolwiek dyskusję Urbański.

Przyjaciele nie są aż tak bardzo zaskoczeni. Pogłoski o kryzysie pojawiły się już jakis czas temu. Para osobno spędziła wakacje. Sama Skrzynecka była ostatnio bardziej milcząca, zamknięta, odsunęła się od swoich znajomych, ale w pracy nic nie dała po sobie poznać.

Plotkarskie gazety spekulują na temat przyczyn kryzysu. Mówi się o zazdrosci Urbańskiego, o problemach związanych z rozszerzeniem rodziny... Prawda może być jednak zupełnie inna.

Skrzynecka poznała Urbańskiego cztery i pół roku temu na bankiecie w... komendzie. Aktorka była po nieudanym związku z muzykiem Feridem Lakhdarem, a policjant - po rozwodzie. Chociaż zdawali sobie sprawę, iż pochodzą z odmiennych swiatów, szybko poddali się uczuciu. - Kasia kwitła pod jego spojrzeniem - mówią znajomi pary. Państwo młodzi razem udzielali wywiadów, opowiadali o swoim szczęsciu. Gdy jednak w życiu zawodowym Skrzyneckiej pojawiły się nowe obowiązki związane m.in. z programem "Taniec z gwiazdami", gwiazda zaczęła mieć coraz mniej czasu dla swojego partnera...

Pierwsza, pojednawcza rozprawa w sądzie odbędzie się za 3-4 miesiące.

Super Express

Showmag

Tuskówna i Helena Vondrá?ková w "Tańcu z Gwiazdami"?
Stacja TVN przygotowuje się do następnej edycji "Tańca z Gwiazdami". Być może w programie wystąpi kolejna córka polityka oraz znana czeska piosenkarka Helena Vondrá?ková.

"Dostała zaproszenie z Polski i teraz uzgadniamy szczegóły kontraktu" - powiedział Martin Michal, mąż gwiazdy. Blisko 60-letnia Vondrá?ková uczestniczyła już w słowackim "Let's Dance", odpadając po szóstej rundzie. Zdaniem czeskiego "Blesku", finansowo udział w polskim "Tańcu z Gwiazdami" będzie się Vondrá?kovej opłacał. Za występy w słowackim show zarobiła prawie 300 tysięcy koron (30 tysięcy złotych).

Tymczasem, po Aleksandrze Kwasniewskiej i Marii Wiktorii Wałęsównie, propozycję udziału w show otrzymała 19-letnia Katarzyna Tusk, córka szefa Platformy Obywatelskiej. "Chyba by mnie zabił, gdybym się zgodziła" - odpowiada na ofertę Tuskówna, mając na mysli swojego... chłopaka, 21-letniego Jakuba Sobolewskiego. Jak na razie nie padły żadne wiążące decyzje.

Przypomnijmy, że według wczesniejszych doniesień, w piątej odsłonie programu wemie udział więcej par, przez co emisja show wydłuży się o kilka odcinków. Wsród kandydatek do nowej edycji wymienia się prezenterkę Annę Popek i aktorkę Annę Guzik, znaną z serialu "Hela w opałach".

[Onet.pl]

podmark

Cytat: AdminVondrá?ková uczestniczyła już w słowackim "Star Dance", odpadając po szóstej rundzie.

Kurczę no - wystarczy, że Gazeta.pl pomyliła nazwy programów i już wszędzie są błędy. Słowacka edycja nazywa się "Let's Dance" :). A "Star Dance" to czeska wersja :). Więc ja bym ten błąd zmienił :D

nnwnw

dla mnie tego typu programy sa tylko po to zeby osmieszyc szarych ludzi, a takze zeby gwiazdy show biznesu nie byly az tak bardzo zakompleksione <lol>

Pudelek

Cytat: nnwnwdla mnie tego typu programy sa tylko po to zeby osmieszyc szarych ludzi

Nie rozumiem co ma wspólnego z Twoją myslą "Taniec z gwiazdami".

Showmag

Kasia Tusk: "Nie" dla "Tańca z Gwiazdami"
Kasia Tusk, córka Donalda Tuska oficjalnie podała do wiadomosci, że nie przyjęła propozycji udziału w piątej edycji "Tańca z Gwiazdami".

"Nie kręci mnie bycie gwiazdą. Chcę mieć trochę prywatnosci. Nie lubię 'warszawki' i nie zazdroszczę popularnosci Marii Wałęsównie czy Oli Kwasniewskiej" - powiedziała Kasia Tusk. "Super Express" sugeruje jednak, że prawdziwym powodem, dla którego Kasia zrezygnowała, jest Kuba - jej chłopak, który nie był zachwycony tą propozycją. "On ucieka od mediów i byłby wsciekły. Nie zależy mu na popularnosci. Chciałby, żeby nasze życie było naszym prywatnym życiem" - mówi Kasia.

[Super Express / Pudelek.pl]

Pudelek

"Taniec z gwiazdami" z Agnieszką Fiktau-Perepeczko?
Agnieszka Fiktau-Perepeczko, którą widzowie mogą podziwiać w roli Simony z serialu "M jak miłosć", nie kryje, iż chętnie wystąpiłaby w "Tańcu z gwiazdami".

Telewizja TVN przygotowuje się do 5. edycji popularnego show. Trwają poszukiwania gwiazd.

Do programu chętnie zgłosiłaby się Agnieszka Fiktau-Perepeczko. - Tak, chciałabym wystąpić w "Tańcu z gwiazdami" - przyznaje otwarcie. - Tańczę bardzo dobrze - dodaje i podkresla, iż niekoniecznie chciałaby stanąć do rywalizacji o Kryształową Kulę. Bardziej widzi siebie w roli członkini jury. - Niech tańczą młodsi - proponuje i zachwala jednoczesnie dotychczasowe gremium sędziowskie: Ivonę Pavlović, Piotra Galińskiego, Beatę Tyszkiewicz i Zbigniewa Wodeckiego.

Czy specjalnie dla gwiazdy "M jak miłosć" telewizja zdecyduje się na to, aby w jury zasiadło więcej osób? - Liczba jurorów jest zazwyczaj parzysta - odpowiada na to pytanie w rozmowie z "Super Expressem" Beata Tyszkiewicz. - Ale jak mówi stare porzekadło - chcieć to móc - dodaje.

Przypomnijmy, iż ostatnia, 4. edycja polskiego "Tańca z gwiazdami" ruszyła 10 wrzesnia i zakończyła się 12 listopada. Kryształową Kulę wytańczyła sobie Kinga Rusin, której partnerował Stefano Terrazzino. Trofea pierwszej, drugiej i trzeciej edycji programu przypadły w udziale: Katarzynie Cichopek i Marcinowi Hakielowi, Rafałowi Mroczkowi i Anecie Piotrowskiej, Olivierowi Janiakowi i Kamili Kajak.

5. edycja będzie wyglądać nieco inaczej, jednak na razie telewizja trzyma szczegóły w tajemnicy. Na pewno modyfikacje zajdą w scenografii. Będzie też więcej miejsca dla publicznosci. Nie wiadomo jeszcze kto wkroczy na parkiet. Niedługo po zakończeniu 4. edycji wymieniano nazwiska Anny Popek, prezenterki TVP 2 i Anny Guzik, gwiazdy serialu "Hela w opałach", znanej także z "Na Wspólnej". Ostatnio wspominano, iż zatańczy piosenkarka Helena Vondraczkova.

Pudelek

Małyszowa w "Tańcu z gwiazdami"?

Jak donosi Życie na Gorąco, wbrew wczesniejszym zapowiedziom nie zobaczymy jednak w polskiej edycji Tańca z gwiazdami Heleny Vondrackovej. Tygodnik pisze:

Sytuacja się zmieniła, teraz gwiazda mówi, że czuje się zmęczona, ma wiele zajęć, a program wymagałby od niej wielkiego zaangażowania i dlatego z bólem serca musi odmówić.

Okazuje się jednak, że w popularnym programie zobaczymy być może żonę Adama Małysza, Izabelę. Od pewnego czasu Iza Małysz prowadzi fundację, studiuje, ostatnio wystąpiła także w reklamie. Życie na Gorąco zauważa jednak, że jesli cos może stanąć na przeszkodzie, to będzie to opinia męża:

Adam Małysz stanowczo nie godzi się na występy żony w jakichkolwiek programach, kiedy jego nie ma w domu. Podobno swój sprzeciw argumentuje troską o córeczkę, która musiałaby zostać jakis czas bez mamy. Wtajemniczeni jednak twierdzą, że jest też o Izę zwyczajnie zazdrosny.

Pudelek.pl

Showmag

Kasia Tusk i Iza Małysz w "Tańcu z Gwiazdami"?
Jak donosi dziennik "Fakt", w piątej edycji "Tańca z Gwiazdami" zobaczymy 19-letnią córkę Donalda Tuska - Katarzynę. Z kolei "Życie na gorąco" podejrzewa, iż szanse na występ ma Iza Małysz.

"Nie chcę tańczyć z gwiazdami. Nie kręci mnie bycie gwiazdą. Chcę mieć trochę prywatnosci. Nie lubię 'warszawki' i nie zazdroszczę popularnosci Marii Wałęsównie czy Oli Kwasniewskiej" - mówiła jeszcze na początku grudnia córka Donalda Tuska w rozmowie z "Super Expressem". Jednak w jednym z ostatnich wydań "Faktu" można było przeczytać, iż Katarzyna Tusk chce jednak zatańczyć i do tego pomysłu przekonała swojego ojca. "Nadal jestem przeciwny występowi córki, ale 'wsiadły' na mnie Kasia i moja żona!" - powiedział Donald Tusk, który obawia się szumu medialnego wokół swojej córki. "Cóż, wielkie domowe dyskusje jeszcze trwają" - dodaje Małgorzata Tusk. Sama Kasia obawia się nie tylko zamieszania, reakcji rodziców, ale i zdania swojego chłopaka - Kuby Sobolewskiego. Jaką decyzję podejmie? O tym na pewno niedługo się przekonamy.

Do tej pory wsród kandydatek do nowej edycji wymieniało się już nazwiska prezenterki Anny Popek i aktorki Anny Guzik znanej z serialu "Hela w opałach". Niedawno donoszono, iż na parkiet wkroczy Helena Vondraćkova, ale "Życie na gorąco" twierdzi, iż gwiazda nie ma na to czasu, czuje się zmęczona, ma wiele zajęć, a program wymagałby od niej wielkiego zaangażowania i dlatego z bólem serca musiała odmówić.

Tymczasem pojawiły się pogłoski, jakoby w "Tańcu z Gwiazdami 5" miała pojawić się żona Adama Małysza - Iza. Jednak sportowiec znany jest ze swojej niechęci wobec publicznych występów ukochanej i nie godzi się na jej udział w widowisku. Podobno swój sprzeciw argumentuje troską o córeczkę, która musiałaby zostać jakis czas bez mamy.

[Fakt / Super Express / Pudelek.pl]

Luxis

Ponoć Tuskowa jednak będzie ;) (mam nadzieje, bo jest baaardzo ładna i fajniutka :D )
i jeszcze z rejony Pomorza, czyli mojego :P hehe

Pudelek

A ja mam już szczerze dosyć dzieci polityków !

Pudelek

Rubik nie pojawi się w "Tańcu z gwiazdami"

Piotr Rubik odrzucił propozycję występu w piątej edycji Tańca z gwiazdami. Może dlatego, że nie zaproponowano mu tańców, ale zajęcie się oprawą muzyczną - zamiast Adama Sztaby. Faktowi wyjasnia to tak:
Niestety, nie mogę sobie pozwolić na wzięcie udziału w programie. Jestem bardzo zapracowany i mam już zaplanowane półtora roku w przód.

Pudelek

Kate Ryan nie zatańczy

Pomimo ogromnych chęci, Kate Ryan nie wystąpi w piątej edycji "Tańca z gwiazdami".
"Super Express" pisze, że belgijska piosenkarka wyrażała ogromne zainteresowanie wzięciem udziału w nowej edycji "Tańca z gwiazdami". Producenci programu nie podpisali jednak z nią kontraktu.

"Wszystko rozbiło się o kwestię najważniejszą: Kate nie zna polskiego. Jej rola ograniczałaby się więc do bycia slicznie usmiechniętą lalką Barbie" - czytamy.

Głównym problemem byłoby dla artystki zrozumienie werdyktów jury, a kontakt z widzami byłby mocno utrudniony.

podmark

Mnie najbardziej rozbawił tytuł z "Super Ekspressu" - "Nie zatańczy, bo nie mówi"  :bravo:  :ubaw: .
Obiektywnie rzecz biorąc, to jej udział mógł wiele wniesć, w końcu Kate jest międzynarodową gwiazdą... A TVN na pewno stać na tłumacza symultanicznego (po tańcu mogłaby sobie wkładać słuchawkę do ucha) :)