Survivor 09: Vanuatu

Zaczęty przez Showmag, So, 18 Gru 2004, 16:51:57

Showmag

Finał "Survivor 9: Vanuatu"
Poniedziałek, 13 grudnia 2004, godzina 10:15

Wczoraj w USA zakończyła się emisja programu "Survivor 9: Vanuatu- Islands of Fire". W Polsce format ten znany jest jako "Wyprawa Robinson". W dziewiątej amerykańskiej edycji wzięło udział 18 smiałków, początkowo podzielonych na dwa plemiona: mężczyzn (Lopevi) i kobiet (Yasur). Przez 39 dni, zawodnicy musieli stawiać czoło dzikiej przyrodzie, radząc sobie w ekstremalnych warunkach. Co kilka dni odbywała się Rada Plemienia, podczas której decyzją grupy eliminowany był jeden z zawodników. Zwycięzcą i zdobywcą miliona dolarów został 34-letni Chris Daugherty.

[showmag.info / Foto: CBS]

Rosa_

Amerykański "Survivor " wciaż ma się dobrze. Własnie skończyla się 9 seria tego RSa , 10 jest wlasnie kręcona i wyemitowana zostanie pod koniec lutego a CBS podpisał juz kontrakt na nakręcenie 11 i 12 serii.

Showmag

"Survivor 9: Vanuatu" od 10 czerwca w AXN
Sobota, 06.05.2006, 19:50

Po rocznej przerwie telewizja AXN wznawia emisję nowych epizodów reality show "Survivor". Do tej pory na antenie stacji było można oglądać: "Survivor: Borneo", "Survivor 2: The Australian Outback", "Survivor 3: Africa" oraz "Survivor 4: Marquesas". Od czerwca AXN emitować będzie dziewiątą edycję widowiska, zatytułowaną: "Survivor 9: Vanuatu, Islands of Fire". Tym samym stacja pominie emisję czterech sezonów programu. W "Survivor 9: Vanuatu, Islands of Fire" bierze udział 18 smiałków, podzielonych na dwa plemiona: mężczyzn (Lopevi) i kobiet (Yasur). Przez 39 dni, zawodnicy walczą o przetrwanie wyspach Vanuatu, znajdujących się na odległych wodach południowego Pacyfiku. W wielkim finale tylko jedna osoba otrzyma tytuł Ocalałego i milion dolarów. Reality show miał swoją premierę w Stanach, jesienią 2004. W Polsce program emitowany będzie od 10 czerwca, w każdą sobotę o 19:20. Obecnie w USA dobiega końca emisja dwunastej edycji "Survivor".

[showmag.info]

podmark

No i z jednej strony się cieszę, a z drugiej smucę;
Cieszę się, że AXN w ogóle nie zaniechał emisji "Survivor", smucę się tym, że pominięto 4 edycje... Ale ogólnie to dobrze, że chociaż to będzie można oglądać.

Rosa

Ciekawe czy odcinki bedą w całosci czy też nieco pocięte tak jak to było w S3

[ Komentarz dodany przez: Admin: Nie 07 Maj, 2006 02:11 ]
Zaraz zaraz, pocięte odcinki były w TVP2, a nie w AXN :P
Za to AXN można zarzucić emisję programów w fatalnej jakosci dzwięku i obrazu... najbardziej odstrasza pikseloza :kreci:

joker

;( Dlaczego AXN nie nadaje naziemnie?!?!?!?! U mnie zazwyczaj jak na wszystkich kanałach się obraz psuje to na tvp zawsze pozostaje nieskazitelny :los:

Showmag

Chris Daugherty może stracić pracę
Sobota, 03.06.2006, 00:09

Chris Daughtery - zwycięzca "Survivor 9: Vanuatu", może stracić pracę robotnika drogowego. Mężczyzna otrzymał od lekarza fałszywe zaswiadczenie o fatalnym stanie zdrowia, wynikającym rzekomo z przeżywanego stresu i depresji, po czym udał się na zwolnienie zdrowotne. W międzyczasie wyjechał na dwutygodniowe tourne do Niemiec i Włoch (był do tego zobligowany po zawarciu umowy z CBS), za które otrzymał 8 tysięcy dolarów. Chris twierdził póniej, że wyjechał za granicę, gdyż doktor zalecił mu wypoczynek z dala od miejsca zamieszkania. Za oszustwo, zwycięzcy "Survivor 9: Vanuatu"  grozi utrata pracy.

[showmag.info]

joker

Wygrał milion $$, dostaje kasę za wyjazdy za granicę i jeszcze pracuje jako robotnik drogowy?! Albo praca, albo przyjemnosci - powinien się zdecydować :/

kuba234567

Ja uważam ze milion zielonych to jest bardzo duzo jesli się je ma, a jezeli się je wygrało w takim programie no to moze wiele więcej znaczyć.

Rosa

Tak naprawdę to na rękę dostają okolo 550.000 bo reszta idzie na zaplacenie podatku. (jak nie zaplacą to pójdą w slady Hatcha)

podmark

Oglądałem wczoraj pierwszy odcinek "Survivor 9" i z przykroscią muszę stwierdzić, że był on najgorszym epizodem tego programu, jaki widziałem. Bardzo nietrafiony pomysł był z tym powitaniem przez tubylców, podział na obozy męski i żeński też nie za dobry... Mam nadzieję, że kolejne odcinki będą na trochę wyższym poziomie.

kuba234567

A mi się pierwsza konkurencja podobała, w której mozna było zdobyć nietykalnosć i ogień, ale odcinek niebył zbyt ciekawy jak dla mnie też mam nadzieje, że póniej się rozkręci.

Rosa

Bo to marny sezon jest :)
Ale nie zniechęcajcie się bo może kiedys AXN pokaże te lepsze.

kuba234567

Rosa, a które sezony są najlepsze? Z tych nowszych czy starszych edycji?

Rosa

Wg mnie najlepsze to 6 i 7, najgorsze to 5,9 i 10 ale są tacy co mają zdanie odmienne  :zabek: