[USA] Big Brother 12

Zaczęty przez Showmag, Pt, 04 Wrz 2009, 16:21:26

Pudelek

Widziałem dziewięć edycji i dotąd w żadnej nie było tak słabego zestawu uczestników. Udają, że są układni (choć każdy się podniecił tą awanturą Rachel vs Kristen). Udają, że bawią ich nieśmieszne scenki lub dowcipy innych. A poza tym dawno nie było aż tylu uczestników, którzy mają tak marne szanse by wygrać jakąkolwiek konkurencję. Trzymam kciuki za Rachel i Brendona bo nakręcają ten program. Britney "bitchy queen" w tej edycji rzeczywiście robi furorę i trochę ratuje sytuację. Reszta . . .

Rosa

A to wideo z Rachel przed programem, widac że zajmuje się nauka naprawde serio ;)
Niewątpliwie z Brandonem do siebie pasuja jak diabli :)
https://youtube.com/watch?v=xTfGV_BVNMw

Pudelek

Ogólnie to jestem zawiedziony;
Rachel tutaj świetnie sobie radziła z manipulowaniem, a w programie to bardziej nią manipulują! :devil:

joker

Nie wiem jak wy, ale ja lubię parę Rachel i Brandon. Gorąco im kibicuję i mam nadzieję, że któreś z nich wygra :boks: To jest jedyna para, która wnosi do programu trochę akcji, dzięki nim cały czas coś się dzieje (no i może jeszcze Britney, ale ona głównie wnosi tylko komentarze). Reszta uczestników... porażka! Każdy z nich jest dobry w mądrzeniu się co to nie zrobi jak zdobędzie HoH.

Damian

W BB USA nie ma w ogóle głosu Wielkiego Brata. Wszystko mówi prowadząca , a to przecież jest Big Brother , mogli by to zrobić jako inny program , a nie Wielki Brat , skoro jego nawet nie słychać.

Rosa

Myslę że ten sezon juz będzie cięzko uratować.
Brygadziści nie maja konkurencji dlatego nie musza się wysilać i tak naprawde na razie nie musza grać.
Kathy i Regan sa kompletnie bezużyteczni i zajmuja tam tylko miejsce.
Brandon myśli że znalazl pokrewną dusze a tak naprawde na zewnątrz Rachel by go wywaliła kopniakiem z domu po 5 minutach. On jest typem naukowca , ona dziwczyną z Vegas, NIC ich nie lączy. Rachel chociaż tam walczy , Brandon jest bezużyteczny.
Britney wprowadza życie przez swoje komentarze ale naiwnie myśli ze powstanie jakiś sojusz z Lanem i Enzo. Faktem jest że nie ma szans.
Naprawde nie wiem co by sie moglo wydarzyć aby sytuacja zrobila się jakos ciekawsza. Wygląda na to że w kolejności będa odpadali Brandon, Rachel, Kathy, Regan, drobne fluktuacje będa jedynie możliwe wypadku czyjegoś HoH lub PoV ale to może jedynie zmienić kolejnośc tej czworki.

Szczerze mówiąc jedyne nadzieje jakie mam to to że Hayden lub Matt zorientuja się że w finale ich szanse w starciu z Enzo czy Lanem sa mizerne i będa chcieli rowalić czworkę. Ale z drugiej strony po co to mają robić przed final 4 czy 5?

Tkk_Bolly

Również spisałem sezon na straty :bye: Sojusz facetów od samego początku nie ma żadnego przeciwnika co jest niedorzeczne i ciężkie do oglądania. Czy oni aby na pewno tak dobrze się maskowali czy może co bardziej prawdopodobne pozostali uczestnicy nie chieli wchodzic im w drogę, aby nie miec wrogów z pozostałej w grze trójki .A teraz to już na wszystko za późno i Britney, Kathy, Brendon, Rachel i Regan nie sa w stanie nic zrobic. I jeszcze się żrą nawzajem :ubaw: Teraz walka tak na prawdę toczy się o pozycję piątą. Jedyna nadzieja, że w najbliższych dwóch tygodniach Brendon i Rachel wygrają hoh, choc jak teraz odpadłby Brendon to jestem niemal pewny, że faceci zmanipulują Rachel i jej celem bedzie Kathy(celem Britney i Regana będzie Rachel, a celem Kathy pewnie Britney i jak tu oglądac?)

Pudelek

Ale ta edycja już od pierwszego tygodnia trwania (a nawet wcześniej) była spalona.
Najpierw nie udało się uratować twistu.
Zdecydowana większość uczestników nie ma ani osobowości ani siły przebicia by coś zmienić. (Do tej grupy wliczam również tych co odpadli do tej pory ponieważ nie wykazali się niczym). Dlatego będzie trwał (nierówny i nieciekawy) podział uczestników który nastąpił już w pierwszym tygodniu.
Ta edycja to porażka w związku ze złym doborem uczestników!

Damian

Ciekawe jak przedstawiają się wyniki oglądalności tej edycji , i czy można liczyć na BB13 w przyszłym roku.

Tkk_Bolly

12x14
Już nawet nie próbowali stwarzac sztucznych emocji przed nominacjami... I w przyszłym tygodniu znowu cała czwórka Brigates bezpieczna, nawet jakby, ktoś inny wygrał hoh i tak mogą wybrac sobie jednego nominowanego i mają głosy aby go wywalic. Jedyny sens oglądania to aktualnie Britney

Pudelek

12x14-15
Rachel i Brendon fundują niezłe emocje. Jak odpadną oboje to nic się nie będzie działo. Reszta będzie się udzielać tylko w pokoju zwierzeń.
Ludzie i produkcja chyba ich bardzo nie lubią pomimo, że wszystko się kręci wokół nich. Wszystkie zadania wymyślone przez widzów dla Agenta miały na celu  dopiec ich parze. (Ragan w roli Agenta jest chyba jeszcze gorszy niż ta Annie. Reanimacja tego twistu jest jeszcze większą porażką niż jego śmierć po pierwszym tygodniu). Produkcja wbija  gwóźdź do trumny i daje Mattowi jeszcze więcej mocy, która zapewne zostanie wykorzystana do usunięcia drugiej osoby z pary Rachel-Brendon.

Do tej pory Enzo, Lane, Kathy, Ragan i Hayden (pierwsze walka o HoH nie była samodzielna) nie wygrali żadnej konkurencji. Ciągle tylko Matt, Rachel, Brendon i Britney wygrywają. A jeśli wygrywa Britney (przypomnijcie sobie jej pierwsze konkurencje) to już musi być jakaś paraolimpiada ....
ŻENADA

Showmag

12x16
Z tym sabotażystą to nie lada kretynizm. O ile w tym odcinku bylo przynajmniej ciut zabawnie, o tyle - jesli wziac pod uwage calosc - gorszego pomyslu nie bylo w żadnej z edycji amerykanskiego BB.
Do czego ma sie sprowadzac dzialanie kreta, jesli są to jedynie jakies zmyslone pogadanki, żadnej konkretnej akcji, bez żadnego wpływu na przebieg gry? Co za idiota jest za to odpowiedzialny? Po co bylo reaktywowac ten pomysl? By żenada trwala dalej?
I za co Regan ma dostac pieniadze (20 tys. dolarow)? Za siedzenie w pokoju zwierzen, przegladanie pomyslow od internautow i redagowanie wiadomosci dla mieszkancow? Z takimi "działaniami" nie ma nawet najmniejszej mozliwosci, by ktokolwiek go wykryl.

SPOILER
Nie mogąc czekac do poniedzialku, sprawdzilem juz jak rozegrala się czwartkowa konkurencja o HoH :)
Cale szczescie szykuje się mała zemsta - przynajmniej w tym tygodniu bedzie jeszcze ciekawie ]:->
Niestety, "dzięki" Diamentowemu Veto, nie ma co liczyc, ze "wielką" czwórkę da się zatrzymać - tym bardziej, ze poki co nawet nie zostala wykryta ;/

Edycja slusznie spisana juz wczesniej na straty, ale pewnie producentom dalej się podoba - szkoda, ze tylko oni są zadowoleni ze swojej pracy.

Tkk_Bolly

12x16
Ten sezon  jest beznadziejny.

SPOILER.
Również sprawdziłem kto wygrał i to nawet gorzej, bo nominacje Brendona(który jako jedyny mógł nominowac dwójke z brigates i tak zostaną unieważnione) A więc odpada Kathy, chyba, że wygra jakiś cudem Pov to wylatuje Britney, która i tak nie wie, że jest na wylocie, a może nawet brigates bedą ją chcieli wywalic przed Kathy przez jej trzy zwycięstwa. Po co dali Matt'owi tą władzę? Widac intgerencję producentów, cały czas próbują doprowadzic, aby widzowie zaczęli nie lubic Brendona. A te zadania Regana to kpina i tak nie wybierze takiego w którym mógłby się narazic na wykrycie(podłożenie czegoś etc.) więc co to za sabotażysta jak uczestnicy już wiedzą, że wszystko co mówi jest nie prawdziwe.

Przy trakim układzie nie wiem czy dam radę oglądac dalej. Jestem ciekaw co producenci bedą pokazywali pod koniec programu. Kiedy brigates będą siedzieli i nic nie robili. Bez emocji.

Showmag

Tak a propo Brygady...
Jak wielkie trzeba miec dziury w mozgu, zeby nie odkryc, ze MUSI istniec w programie jakis sojusz miedzy mezczyznami?
Stosunek mezczyzn do kobiet wynosi obecnie 6:2 i żadnej z nich jeszcze nie przeszla przez glowe ta oświecająca myśl?