Sfałszowane wyniki?

Zaczęty przez Showmag, So, 06 Paź 2007, 23:28:22

Czy uważasz, że wyniki przedstawiane widzom są sfałszowane?

Tak
28 (71.8%)
Nie
6 (15.4%)
Nie wiem / Nie mam zdania
5 (12.8%)

Głosów w sumie: 19

Głosowanie skończone: Pn, 15 Paź 2007, 00:04:14

Toni

Oczywiście że tak. Wyniki nie mogą być w całości sfałszowane,bo aż takiej swobody producenci nie mogą mieć bez nie poniesienia jakichkolwiek konsekwencji. Stąd najgoręcej jest w niedzielnym Ringu gdy ma się wgląd do nich,wówczas wyniki tak się błyskawicznie z minuty na minutę zmieniają. Tak więc działajmy z smsami! :zabek:
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Luxis

Cytat: DonTytuł wątki sugeruje odpowiedż. To mało obiektywne ... ale rozumiem, że forum obiektywne być nie musi.
Wydaje mi się jednak, że fałszerstwo jest jednak mało prawdopodobne. Nawet gdyby ATM czy Endemol próbował to robić - ryzyko wpadki, a tym samym totalna kompromitacja, byłoby zbyt duże. Że już nie wspomnę, że byłoby to przestępstwo i osobom dokonującym fałszerstwa groziłaby odpowiedzialność karna ! Siedzieliby tam idioci, którzy chcieliby takie ryzyko ponieść ????
zgadzam się zupełnie, dla mnie to także ryzykowne i mało realne, ale niestety jesteśmy w mniejszości, na szczęście tylko na forum

Cytat: FKCzytaj ze zrozumieniem, proszę. Jolka jest na dużym minusie od środy do niedzieli!!! A jakoś w Ringu diametralnie wyniki się zmieniają. Ewidentnie wyniki są MEGA naciągane podobnie, jak ostatnia nominacja Jolki  :terefere:
nie ja muszę czytać ze zrozumieniem, bo czytam dobrze, w porównaniu z Tobą, oto dowód: screeny z tv z BBS z soboty roboty Gulczasa:

i dalej uważasz i przekonujesz nas do nie prawdy, że Jolka ma wyniki wg. Ciebie ZAWSZE od środy do niedzieli na wielkim minusie... jakoś na tej fotce jest zupełnie coś innego, jest na dużym plusie  :plask:
:kreci: Tak trudno zaakceptować Tobie prawdę, że wyniki są chociaż po części prawdziwe?? helloł!! jesteś strasznie nie ufna ... yy

FK

Wiesz co, Luxis..? Twoja racja mój spokój (...)
Ja piszę o głosach na "nie" - tylko i wyłącznie. Ale skoro dla Ciebie 6,7% czy 11,1% jest WIĘKSZE od 28,6% (z cytowanego przez Ciebie screenu), to szacun za podstawy nowej matematyki... Naprawdę :devil:
Kończę tę jałową dyskusję na temat przodownictwa Jolanty wśród głosow negatywnych.
Ostatecznie: MOIM ZDANIEM wyniki są naciągane a widzowie manipulowani chociażby przez to, że w ostatnim BB Show pokazano TYLKO wyniki na "nie". Nie pamiętam też, w którym Ringu (z ubiegłego tygodnia..?), nie pokazano w ogóle wyników końcowych.

Exile

Na stronach, gdzie głosuje więcej osób (w tysiącach, a nie dziesiątkach) Aśka i Kaśka L idą równo do wylotu, więc gdy tym razem będzie niewielka różnica pomiędzy nimi, mogę uwierzyć, że nic nie majstrowali, choć zapewne Jola dostanie ponad 20% głosów in minus, choć odejścia Joli chce tylko garstka...

Luxis

Cytat: FKJa piszę o głosach na "nie" - tylko i wyłącznie. Ale skoro dla Ciebie 6,7% czy 11,1% jest WIĘKSZE od 28,6% (z cytowanego przez Ciebie screenu), to szacun za podstawy nowej matematyki... Naprawdę  
Nie napisałaś, że chodzi Ci tylko o głosy na nie, jeśli chodziło Ci o to to tak zgadzma się, ale liczą się wszystkie głosy, a nie tylko na nie na szczeście...
Też kończę tą dyskusję, każdy ma swoje zdanie i swoje racje i przynajmniej ja swoich nie zmienie... to tyle

FK

Cytat: LuxisTeż kończę tą dyskusję
Trudno kończyć dyskusję zakończoną, ale niech Ci będzie :los:
Cytat: Luxiskażdy ma swoje zdanie i swoje racje i przynajmniej ja swoich nie zmienie...
Przynajmniej Ty..? A ktoś tu zmienia zdanie w związku ze swoimi wątpliwościami dotyczącymi autentyczności wyników..?

Pudelek

Cytat: Luxiskażdy ma swoje zdanie i swoje racje i przynajmniej ja swoich nie zmienie... to tyle

Nie ma się czym chwalić. Podobno tylko krowa zdania nie zmienia.
Przyjmuję Twoją opinię, ze wyniki są prawdziwe, a Ty zaakceptuj to, że dla wielu osób (w tym mnie) to co jest pokazywane na tych diagramach jest mało wiarygodne.

Toni

Co do wczorajszych wyników głosowania nie było bardzo dużej rozbieżnosći w wynikach pokazanych na początku a po raz ostatni przed ogłoszeniem ostatecznych wyników. Wielka szkoda że dom opuściła Joanna. Kasi dobrze szło...prowadziła. Ale sądzę,że jej dni też już są policzone. Poza fałszywością i mega drażniacą zmiennością nic nie wnosi do domu już. Jest coraz bardziej niezauważalna w domu.

Jason

swoja droga to doszlo do takiej paranoi tego programu, ze zastanawiamy sie kogo wyrzaca producenci a nie kogo nie chca dalej ogladac widzowie. Przykre, ale prawdziwe. Gdyby to od widzów zalezalo to wywaliliby Lenartowicz(i to juz dawno temu) albo ewentulanie Mariana (bo glosuje mlodziez i dzieci, nie oszukujmy sie ale dziadka ogladac nie chca), gdyby to ode mnie zalezalo to oczywiscie Lenartowicz out (i tez juz dawno) a skoro zalezy od producentow to wyleci ta osoba, ktora ma najmniejsze zainteresowanie widzow (nie wazne czy na plus czy minus) = najmniejsze dochody z sms.

Luxis

A co wy macie za paranoje do tych producentów, czy ostatni wypad Joanny nie przemówił Wam choć trochę do głowy? Przecież gdyby producenci tak chcieli manipulować w tym domu to więcej kontrowersji byłoby gdyby ona została to logiczne, bo była nawet bardziej od Joli kontrowersyjna, a z programu odpadła by jednak Iza, która jak twierdzicie daje najmniej zarobić... helloł

Jason

a nie przyszlo do główki, ze ONI wiedza o tym, ze widzowie wiedza o ich manipulacjach i zrobili to dla uciszenia i uspokojenia sytuacji? dlatego Asia odpadla. No i dlatego, ze zagrazala Jolce. Producenci promuja Jolę, gdyby Asia zostala, to bylyby obie nominowane (predzej czy pozniej) a to nie bylaby dla nich dobra sytuacja.

Luxis

Cytat: Jasona nie przyszlo do główki, ze ONI wiedza o tym, ze widzowie wiedza o ich manipulacjach i zrobili to dla uciszenia i uspokojenia sytuacji? dlatego Asia odpadla. No i dlatego, ze zagrazala Jolce. Producenci promuja Jolę, gdyby Asia zostala, to bylyby obie nominowane (predzej czy pozniej) a to nie bylaby dla nich dobra sytuacja.
hahaha, dawno się tak nie uśmiałem  :zabek:  :plask:  Ty wiesz co piszesz? przeczytaj Twojego posta jeszcze raz, bo chyba nie rozumiesz co piszesz  :ubaw:
oni wiedzą, że widzowie to wiedzą i dla uciszenia i uspokojenia... - Twoje słowa, hehe widzisz, że to nie ma sensu, te manipulacje są przynajmniej częściowo wymyślone i wyssane z palca, sam się w tym motasz jak i sporo innych osób  :P  bravo  :bravo: w tym tylko mnie uświadomiłeś, że większość "manipulacji" to nie prawda i wymyślone  :?!: a tacy ludzie jak Ty to powtarzają te plotki i wtedy się w tym motają i basta  :zabek:  :szok:
:prosi:

Jason

ale co jest nie tak w tezie, ze producenci zdaja sobie sprawe z tego, ze widzowie po tylu manipulacjach zczaili, ze wyniki sa sfalszowane? zrobila sie z tego afera, fora wrzą, to na oficjalnej stronie tez (a czytaja komentarze bo np czesto umieszczaja na glownej stronie zdjecia, rysunki, przerobki internautów itd), pisza o tym serwisy plotkarskie. Zdali sobie sprawe z tego, ze widzowie sie nie daja juz nabierac (poza tobą, ale kazdy ma prawo chciec byc nadal manipulowanym, twoj wybor) dlatego zrobili cos, co odwrociloby uwage widzow, cos co zamkneloby spekulacje i domysly, cos na przekór sobie, ale dla zachowania pozorow i zachowania twarzy. Wyrzucili Joanne.

ogólnie to piszemy nie na temat, ale nie kasujcie postow, przeniescie w odpowiednie miejsce, jesli juz musicie ;)

mseptember

Cytat: Jasonzrobili cos, co odwrociloby uwage widzow, cos co zamkneloby spekulacje i domysly

no to jak są tacy bystrzy, to powinni przewidzieć, że widzowie rozkminią również ten numer.. :D no chyba że uznają, że skoro ten numer taki oczywisty jest, to nikt nie uwierzy, że byliby tacy niemądrzy, z drugiej strony zaś.. hahaha.. ta opowiastka może nie mieć końca

Toni

Jeśli rzeczywiście na wyniki tak naprawdę widzowie nie mają takiego wpływu jak myślą,że mają,to trzeba przyznać,że producenci i tak kamuflują to co robią by zbyt oczywistym nie było to,że kto jest "atrakcyjnie rozrywkowo" w domu to zostaje. Joanna jest ostatnim przykładem. Ale z drugiej strony ileż można patrzeć na niemal jedno i to samo ktoś mógłby powiedzieć. Sądzę,że jest pół na pół tj producenci i widzowie (oczywiście nie zawsze).