Sfałszowane wyniki?

Zaczęty przez Showmag, So, 06 Paź 2007, 23:28:22

Czy uważasz, że wyniki przedstawiane widzom są sfałszowane?

Tak
28 (71.8%)
Nie
6 (15.4%)
Nie wiem / Nie mam zdania
5 (12.8%)

Głosów w sumie: 19

Głosowanie skończone: Pn, 15 Paź 2007, 00:04:14

Toni

Grupa ATM kombinują kombinują...trzeba kombinowac żeby nie zwariować :zabek: Najważniejsze jednak żeby wszystko było real w takim programie bo przecież o to chodzi,a nie pokazywanie na siłę wymuszając różne sytuacje.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

FK

Toni, ale my właśnie cały czas podkreślamy w postach, że to nie jest real!
Wyniki są przekłamane. Przedstawiane nam przed Ringiem służą temu, by ratować lubianych przez Producentów a zgrożonych jednocześnie mieszkańców Domu BB. A ratowanie to polega na wysyłaniu jak największej ilości sms'ów i napełnianiu sakiewki Producenta. Ja się na to nie nabiorę. Do tej pory (od początku programu) nie wysłałam ani jednego sms'a ponieważ przekonana jestem, że mój głos nic nie zmieni.

Toni

Myślisz że ja uwazam że to jest real? Oczywiście że nie. Podkreślam tylko że najważniejsze w tego typu programach było wszystko właśnie było real,no ale niestety tak nie jest więc program typu real-life już tylko tak się nazywa teoretycznie. Podsumowałbym że jest to program ukazujący jakie sytuacje (upozorowywane) mogą wyniknąć w takich programach. Prezentują to mieszkańcy (aktorzy?).

Exile

Teraz to będzie psikus! Na wszystkich stronach związanych z BB, w tym tej oficjalnej komentarze są jednoznaczne - wylatuje KasiaL, ale jak wiadomo z całej 3 karnie nominowanych aniołków to ona najwięcej wnosi do programu. Ciekawe jak tą kwestię rozwiążą producenci. Wyrzucą Agatę lub KaśkęW. czyli osoby całkowicie blade i mdłe tym samym poraz kolejny udowadniając, że show to manipulacja, czy tym razem wyniki będą zgodne z komentami internautów i KasiaL zostanie... :los:

FK

Exile - dobre! Widziałam różne ankiety i Kaśka L. mocno pozostawia w tyle pozostałych nominowanych. W związku z tym, że ostateczny wynik nominacji to różnica między głosami na "tak" i "nie", Katarzyna L. ... zostanie mimo wszystko..? Prosta statystyka: jeśli osoba wzbudza duże emocje, dostaje tym samym więcej sms'ów.
Podam Wam przykład:

10% ze 100 - 10
10% z 20 - 2

Widzicie na czym polega haczyk związany z podwójnym głosowaniem i manipulacją..?

FK

No i niezłe wyniki pokazano w BB Show... Więcej osób jest za pozostaniem Kaśki L. niż Jolki... Najwięcej zresztą :los: Nie mogę w to uwierzyć, sorry...

Pudelek

A ja w to wierzę. Fani Kaśki wiedzą, że jej (te pozytywne) SMSy przydadzą sie teraz najbardziej. Jolka i Adrian są bezpieczni więc nie trzeba na nich głosować. Przynajmniej póki nie podadzą, że Jolka ma najwięcej głosów na NIE, w co rzeczywiście bym nie uwierzył.

mseptember

o matko, przeciez zawsze tak bylo, ze ta osoba ktora budzi najwiecej emocji ma zarówno najwiecej plusów jak i minusów

FK

Tak - zgadzam się z tym.
Mnie się tylko nie podoba to, że wszystkie sondaże wskazują zdecydowanie do wylotu Katarzynę L. a BB Show pokazał nam co innego.
Nie wiem, czy mnie rozumiesz. Jeśli obie osoby (Jolka & Kasia L.) wzbudzają dużo emocji, to i w pozabigbrotherowskich sondażach winny iść łeb w łeb. A to nieprawda.

skaty

powiedzcie mi bo nie oglądałam BB show kto ma według wyników odpaść?

Toni

Wyniki zostały pokazane znów w dwóch częściach. Pierwszym razem pokazano głosy na wyjście i najwięcej miała Kasia L,na 2gim miejscu była Jola,najmniej miała Kasia W z Agatą. Przy pokazanych głosach na zostanie na 1szym miejscu Jola. Więc nie wiem jak wyglądałoby to po odjęciu i zsumowaniu. Bynajmniej wyślę w trakcie Ringu smsa na Jolę i Kasia L na OUT!

FK

Wydaje mi się, że po zsumowaniu wczorajszych negatywów i pozytywów, najgorzej wyglądała Agata a zaraz za Nią Adrian. Następnym razem będę notować :los:

mseptember

Policzyłem to wczoraj specjalnie dla was:

+5,4% Jolanta
-0,8% Adrian
-5,5% Katarzyna L.
-2,7% Katarzyna W
-3,2% Agata G.

Jak widać pozory mylą.

FK

Wow! Fajnie, że policzyłeś mseptember.
Szczerze powiem, iż chciałabym, żeby takie proporcje pozostały (...)

mseptember

Jeżeli takie mają pozostac, to na pewno na poczatku podadzą zupełnie inne :].