Sfałszowane wyniki?

Zaczęty przez Showmag, So, 06 Paź 2007, 23:28:22

Czy uważasz, że wyniki przedstawiane widzom są sfałszowane?

Tak
28 (71.8%)
Nie
6 (15.4%)
Nie wiem / Nie mam zdania
5 (12.8%)

Głosów w sumie: 19

Głosowanie skończone: Pn, 15 Paź 2007, 00:04:14

Goku

Toni - To by była tragedia... Ja jestem za tym żeby odebrać uczestnikom możliwość nominacji i żeby o wszystkim decydowali widzowie...

A co do tych wyników -  Może te wyniki które są podane nie są prawdziwe, ale wydaje mi się, że i tak odpada ta osoba która największą różnicę z przewagą na nie wynikającej z prawdziwych głosów widzów ;)...

joker

Cytat: GokuMoże te wyniki które są podane nie są prawdziwe, ale wydaje mi się, że i tak odpada ta osoba która największą różnicę z przewagą na nie wynikającej z prawdziwych głosów widzów ;) ...
To była by już kompletna paranoja! Coś w stylu wyborów na Białorusi - Łukaszenko wygra nawet kiedy podadzą prawdziwe wyniki, ale mimo to je fałszują :los:

Toni

Najsprawiedliwiej byłoby gdyby mieszkńcy wskazywali osoby do bezpośredniego odejścia mieszkańców. Ale wówczas widzowie nie brali by kompletnie w życiu mieszkańców. Co z głosowaniami by było? Tak dziwnie...ale sądzę że chyba można byłoby się przyzywczaić do czegoś takiego. Ale...mieszkańcy też mogli by nominowac podstawnie nie tak jakby chcieli tylko np nakaz producentów. Wówczas wszystkie takie zakecone osoby jak np Jola gościły by w programie góra miesiąc a potem? Same nudne osoby by zostały z tego by wynikało i co oglądać? Ize,Agate? przecież szło by zasnąć. A tak z takimi barwnymi osobami jest ciekawie i nie zawsze jest tak że się nie da z nimi wy3mać w sensie mieszkanców.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

FK

Niestety uważam, że tak. Rozbieżności między wynikami przedstawianymi w sondach internetowych i BB Show a ostatecznymi wynikami są zadziwiająco różne (...)

Luxis

Cytat: ExileWyleci Agatka lub KasiaW, to już zależy od producentów.
Przestań pisać, że zależy od producentów, bo nie zależy (masz typowo polski styl myślenia, że wszystko jest zmanipulowane, nic nie zależy od nas, TROCHĘ WIARY w nasz kraj i naszą mentalność!!!) Jakoś ostatnio zgadzało się idealnie zarówno w naszej forumowej ankiecie, jak i w tv, że ma odpaść Magda i tak też się stało...

Wracając do tematu, to dalej pozostaje przy swoim, że powinien odpaść Adrian albo ewentualnie Agata.

chatiflatt

zastanów się Luxis, czemu akurat  zgadzały się ostatnio zarówno nasze wyniki jak i wyniki przedstawione. HĘ? czyżby dlatego że i widzów i producentów drażnił psikus?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Exile

Ostatnie wyniki się zgadzały, bowiem nie mogła wylecieć Jolka (największa gwiazdeczka BB) ani też Adrian (materiał do skandali), a ludzie przestawali już lubieć naszą psikuskę...

Pudelek

Cytat: LuxisPrzestań pisać, że zależy od producentów, bo nie zależy (masz typowo polski styl myślenia, że wszystko jest zmanipulowane.

Zależy od producentów, tak jak zależy kto zostanie nominowany...

Tom Kruz

Cytat: LuxisJakoś ostatnio zgadzało się idealnie zarówno w naszej forumowej ankiecie, jak i w tv, że ma odpaść Magda i tak też się stało...

:ubaw:  :ubaw:  :ubaw:

No zgodność była ''idealna''. Zbudowany tą ''idealną zgodnością'' Admin w dniu 15.10.2007 w temacie dotyczącym fałszowania wyników nawet zamieścił na forum tabelę, z której wynikało, że u nas za wyjściem Magdy jest 78 %, a w ''głosowaniu widzów'' więcej głosów od Magdy na wyjście miała Jolka. Jeśli wierzysz, że były to autentyczne wyniki to gratuluję.
Magda była po prostu do odstrzału i musiała odejść, tylko w tv pokazali to tak, jakby przegrała minimalnie, żeby ludzie do końca wysyłali smsy, podczas gdy w rzeczywistości przegrała bardzo wyraźnie.

Luxis

Cytat: Tom Kruzgdy w rzeczywistości przegrała bardzo wyraźnie.
dla ciebie przegrała wyraźnie?? to gratulacje, że ta myślisz... dla mnie kilka procent różnicy to bardzo mało, bym zrozumiał kilkanaście procent - to już duża przewaga, ale kilka %?? jaaasne...

Tom Kruz

Oj Luki, Luki. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Według oficjalnych wyników rzeczywiście Magda przegrała niewiele, tak jak piszesz, ale te wyniki to ściema. Natomiast w rzeczywistości (prawdziwych wyników nam nie podano) musiała ponieść klęskę. Piszę to na podstawie układu głosów na naszym forum i forum BB 4.1 (u nas 78% było za jej wyjściem a na forum oficjalnym - na oko - ponad 90). ''Minimalna porażka'' to dzieło chłopców z ATM, aby fani Jolki i Adiego do końca programu wysyłali smsy w przeświadczeniu, że ratują swoich z opresji. Gdyby na początku Ringu pokazali, że Magda nie ma szans (a jestem święcie przekonany, że tak było w rzeczywistości) producenci straciliby mnóstwo kasy, bo fani Jolki i Adiego nie wysyłaliby smsów widząc dużą ich przewagę na Magdą. To jasne jak słońce.

joker

Nie od dzisiaj wiadomo, że ATM robi przekręty - sami uczestnicy Baru już o tym pisali, co można też przeczytać na tym forum.
Spójrzmy prawdzie w oczy - w sondzie nie brało udział 5 czy 10 uczestników forum tylko ponad 700 osób! Z czego grubo ponad 500 zagłosowało za tym, żeby wyleciała Magda (w programie Magda miała mniej głosów czerwonych niż Jolka) - to chyba o czymś świadczy.
Cytat: Luxis(masz typowo polski styl myślenia, że wszystko jest zmanipulowane, nic nie zależy od nas, TROCHĘ WIARY w nasz kraj i naszą mentalność!!!)
poczytaj posty z lipca czy sierpnia - chyba wszyscy, a napewno większość miała spore nadzieje na dobre show. Ale to sami producenci zapracowali na taką opinię jaką teraz mają.

chatiflatt

Cytat: jokerNie od dzisiaj wiadomo, że ATM robi przekręty - sami uczestnicy Baru już o tym pisali, co można też przeczytać na tym forum.
ale nie wszyscy na tym forum o tym wiedzą
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

mseptember

Cytat: Tom KruzPiszę to na podstawie układu głosów na naszym forum i forum BB 4.1

Hmm... ja nie mam wątpliwości co do tego, że oficjalne informacje są delikatnie mówiąc naciagane, ale akurat ta podstawa o której piszesz nie ma chyba jednak cech badania statystycznego - a nawet tzw. profesjonalne sondaże potrafią się grubo pomylić..

Tom Kruz

O ile nasze forum rzeczywiście jest stosunkowo mało reprezentatywne, choćby z uwagi na niewielką ilość głosujących w ankietach, o tyle uważam, że ludzie, którzy wpisują się na forum oficjalnej strony stanowią ogromną część osób, które wysyłają smsy i w moim przekonaniu ''nastroje'' tam panujące (przygniatająca większość fanów lateksowo - flecikowej koalicji, z osobami piszącymi stronnicze newsy z domu BB na czele) są w wysokim stopniu reprezentatywne, aczkolwiek z pewnością nie można tu mówić o żadnym ''profesjonalnym sondażu'' (to reality show a nie polityka). Jak OBOP zacznie sondować wyniki nominacji i glosowania widzów, będę powoływał się na nich :P