Tylko Muzyka

Zaczęty przez Showmag, Cz, 30 Gru 2010, 14:29:04

Damyan

Otóż nie.
To klasa niższa, mieszkająca na wsi słucha przeważnie disco polo i Lady Gagi, natomiast osoby wykształcone lubują się w rocku, metalu.
Nic więc dziwnego, że werdykty widzów w półfinałach czasami bywają niesłuszne.
A z pewnych źródeł wynika, że Polsat oglądają głównie ludzie zamieszkujący mniejsze miasta.

Toni

Jestem osobą z wyższym wykształceniem a nie lubuje się w rocku czy metalu. :)
Zgodzę się, że osoby mieszkające w mniejszych miejscowościach, wsiach wolą prostsze rytmy itp. ale są też i tacy
(i nie jest ich mało) którzy oczekują od muzyki czegoś innego niż tylko nie zmieniającej się melodii i jednej zwrotki z refrenem w piosence.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damyan

Też prawda, ale według mnie to właśnie osoby z wyższym wykształceniem mają lepszy gust muzyczny, dlatego dla mnie przynajmniej wybór 4 z 8 finalistów jest nietrafiony  :los:

Toni

Teraz to już bardziej jestem w stanie się z Tobą zgodzić niż na początku. :) Nie jest to regułą ale byc może
w większości przypadków tak jest.

Swietomir

To takie gdybanie, jaka klasa, ktore programy oglada. Ja bym sie raczej na wieku skupil, bo stawialbym ze Tylko muzyke, oglada wiecej mlodszych ludzi niz tvnowskie show. Jakos malo prawdopodobne jest ze dojrzalsi widzowie glosowaliby na noko, enej czy chociazby rotten bark (ktore mimo szacunku do muzyki pankowej nie powinno sie znalesc w finale, bo zagrali jakas smetna ballade w ogole nie z tego gatunku, ktory prezentuja. Ale rozumiem to byla taka darmowa promocja singla :P) Inna sprawa, ze program tez zyje swoim zyciem na facebooku i to tez sie przeklada na glosowanie specyficznych grup spolecznych.
Tak czy owak ja tam jestem zaskoczony kto sie dostal do finalu, bo zazwyczaj w takich programach to jest sporo dzieciakow w stylu "starych malutkich" spiewajacych jakies przedpotopowe piosenki, oraz pelno wokalistek, czyli tego czego i tak mamy w nadmiarze na polskim rynku muzycznym.

Toni

No więc właśnie. Także tak uważam, że gdybanie jaka klasa taka muzyka czy jakie programy oglądane itp.
Facebook także ma wpływ na to. Młodych dzieciaków chyba większość ma dość dzięki programowi
Mam talent, co przekłada się na to że w X-Factor dzieciaków nie ma.

Damian

Jakoś odcinki na żywo średnio przypadły mi do gustu. Zdecydowanie wolałem relacje z castingów.

Toni

Także wolałem odcinki kastingowe. Koncerty na żywo pod względem realizacji są w dobrej jakości, lecz
nie podobają mi się osoby które dostały się do odcinka finałowego.

joker

Jak dla mnie zwycięstwo należy się tylko zespołowi Enej. Wiem, że to nie są amatorzy i mają m.in. występ na Woodstocku i mnóstwo innych koncertów (nie wiem czy nagrali też płytę, nie interesowałem się aż tak bardzo), ale tylko oni spośród finalistów przypadli mi do gustu.

Damyan

Olivia 100 razy lepsza, ale dla Polsatu nie to się liczy.

To moja 100 wiadomość  :buzz:

Toni

Oczywiście że moim zdaniem Oliwia najlepsza ale widzowie Must be the music oczekują innej muzyki. :)

Damian

I po finale. Jestem zadowolony z wyboru widzów. Wygrali moi faworyci! druga edycja wiosną! :)

Toni

Spośród wszstkich finalistów wygrali moim zdaniem najlepsi.
Już wiadomo że wiosną przyszłego roku będzie 2.edycja.