The Voice of Poland 2

Zaczęty przez Showmag, Wt, 14 Lut 2012, 23:58:27

chatiflatt

"po tym co ostatnio ten pan odstawia w mediach (Nergal) nie jest już dla mnie żadnym autorytetem"

A czy juror w programie rozrywkowym ma spełniać rolę autorytetu dla widza? Nie oczekuj tego po talent show, które ma rozbawiać, a nie edukować.

Nergal dostał się do TVoP tylko dlatego, bo na ten czas interesowały się nim media i wzbudzał kontrowersje. Wtedy Juliusz Braun bardzo bronił decyzji o zaangażowaniu go. Teraz TVoP2 jeśli powstanie na pewno będzie bez Nergala, ale wcale nie dlatego, że się ustatkował lub wręcz przeciwnie, zrobil coś obrzydliwego na scenie. Powód jest podobno prozaiczny. Słyszałem, że TVP nie spodobało się, w jaki sposób zachowywał się w PnŚ kiedy rozmawiał z M.Rogalską o swojej książce. Był ponoć b. opryskliwy. Z reszty jurorów na pewno zostanie Piaseczny.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Nayma

Dyrektor TVP 2 wypowiedział się, że jeżeli edycja TVoP 2 dojdzie do skutku, to wymienieni zostaną wszyscy jurorzy, więc nie wiem czemu uważasz, że Piaseczny - bądź co bądź najnudniejszy z całej czwórki jurorów pierwszej edycji - na pewno zostanie.

chatiflatt

To, że ty uważasz go za "najnudniejszego" niewiele znaczy dla TVP. W Bitwie na głosy drużyna Piasecznego z Kielc zwyciężyła, pomimo, że jego konkurentką była popularna i młoda Ewa Farna. Poza tym, Piaseczny pochodzi z Pionek pod Radomiem w woj. mazowieckim, a mieszka w Oblęgorze pod Kielcami. Wielu artystów z Bitwy mieszkało w stolicy, jednak kompletowali drużyny w miastach z których pochodzą. Piaskowi zaproponowano skompletowanie drużyny w Kielcach. Wygrał, a na końcu każdego odcinka pojawiał się komunikat "Sponsorem programu było województwo świętokrzyskie".
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Nayma

Cytat: chatiflatt w Pt, 07 Gru 2012, 21:30:12
To, że ty uważasz go za "najnudniejszego" niewiele znaczy dla TVP.
Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę. :) Nie powoływałam się na swoje zdanie, ale na wypowiedź dyrektora TVP 2. "Pewne jest, że jeśli TVP zdecyduje się kontynuować format (The Voice...), to wiosną nie zobaczymy w nim żadnego z dotychczasowych jurorów." Taka informacja z ust dyrekcji stacji zobowiązuje. Nie wiem dlaczego uważasz, że pomimo wszystko będzie wyjątek w postaci Andrzeja Piasecznego.
Producentem wykonawczym BnG jest Golden Media, natomiast TVoP Rochstar. Nie widzę więc żadnego związku z Twoją informacją powyżej, a rzekomą koniecznością bytu Piasecznego w drugiej edycji The Voice of Poland.

Damian

Jurorzy z pierwszej edycji byli bardzo mocną stroną programu, bardzo dobrze skompletowani, nie powinni tego zmieniać.

chatiflatt

Tak jak już napisałem: "słyszałem, że". I na to się powołuję, nie na oficjalne komunikaty. Rok temu Braun twierdził, że TVoP już nie będzie.
Barbara Weston

Nayma

Są już reklamy w TVP 2 albo informacja na stronach TVP?
Wiem, że i bez tego Rochstar może zorganizować taki precasting, ale chciałabym wiedzieć, czy działają na razie tylko na własną rękę, a rzadko włanczam telewizję publiczną.

chatiflatt

"Pewne jest, że duet wspierać będzie Mateusz Szymkowiak."

Zadziwiające, jak szybko ten dzieciak zrobił karierę w TVP.
Barbara Weston

Damian

Oficjalnie program wraca wiosną.