The Amazing Race 18: Unfinished Business

Zaczęty przez Showmag, Cz, 16 Wrz 2010, 01:25:28

Rosa

18x02
No cóz, ja się z wami nie moge zgodzić. Oczywiście nie pamiętam 90% odcinków z ostanich kilku sezonów ale smialo moge napisac że ten ep02 mozna zaliczyć do najgorszych w historii programu. Począwszy od początkowego zrównania wszystkich co spowodowało że wszystko co się dzialo w poprzednim odcinku między 5 a 45 minuta straciło nagle cały sens, poprzez koszmarne zadania (układanie kamyczków i plucie a potem bieganie bez celu w głupich kostiumach) a skonczywszy na tym ze Kris&Amanda nie mieli szans na dogonienie kogokolwiek i wynik byl z gory przesądzony. Nie było jednego momentu który byłby godny zapamiętania i mam nadzieję poziom sezonu w koncu się podniesie, bo gorzej to chyba już byc nie może(chyba że Mike dostanie zawału).

sloneczko107

18x03
znów nie śledziłam z uwagą odcinka, bo cały czas trzymałam kciuki żeby Jamie i Cara nie odpadły i na szczęście nie odpadły
zadania nie były jakieś super ciekawe, jedyny ciekawy moment to opóźnienie samolotu...

Rosa

18x03
Kolejny nudny odcinek, troszke lepszy od poprzedniego bo widoczki byly chociaż ladne no i nareszcie odpadła para ktora i tak nie powinna sie znaleźć w tym programie. Zadania okropnie statyczne i niestety po 3 ocinkach nadal parą którą najbardziej lubię jest para która już odpadła czyli Amanda i Kris. Naprawde nie bardzo mam komu kibicowac.

Phil

18x03
Zadania były dość nudne. Szczególnie te na objeździe. I znowu Japonia. Przecież byli tam 3 sezony temu xd Cały odcinek bałem się, że Jaime & Cara odpadną na szczęście jakimś cudem udało im się przetrwać. Mam nadzieję, że dziewczyny nie prędko odpadną. Najpierw Amanda & Kris, teraz one. A z samolotem było wiadome, że będzie opóźniony bo Jaime & Cara nim leciały. A one zawsze mają pecha :))

Showmag

18x03
Niech już skasują ten program. Tu nawet HD nie pomoże.
Odcinki muszę oglądać na dwa rzuty po 20 minut, żeby z nadmiaru wrażeń nie dać się ponieść Morfeuszowi.

I gdzie te ochy i achy, które towarzyszyły pierwszemu odcinkowi?

sloneczko107

na poprzedniej stronie te ochy i achy
teraz zostało tylko narzekanie... chyba że producenci zaskoczą, w co jakoś wątpię, i w kolejnych odcinkach pokarzą coś co zachęci do oglądania dalszych odcinków

Phil

18x04
Jak dotychczas najlepszy etap. Kynt & Vyxsin mieli problemy z dostaniem się do Chin. Potem "ucieczka" szybszym autobusem Rona i Christiny i znów zrównanie. Cieszy mnie większa ilość zadań, choć "dodatkowe" zadania były dość proste. Widać, że zagadki na myślenie nie są dobrą stroną Globetrottersów. Szkoda, że ten etap zakończył się w ten sposób...

Rosa

18x04
Ja nie potrafie się przekonać. Nie wiem czy to wina programu czy zespołów w ktorych nie mam komu kibicowac ale przy ogladaniu kolejnego już odcinka to co się działo (a dzialo się coś?) jakos nie mogło we mnie wzbudzic żadnych emocji.

sloneczko107

18x04

kolejny nudny moim zdaniem odcinek, objazd był nudny, blokada wymagała jedynie chyba znajomości znaków, choć oni je tam mieli wypisane chyba, nie wiem nie przyglądałam się z uwagą, bo mnie nie interesowało to w ogóle
kolejny podwójny etap, chyba producenci chcą wyeliminować NEL
ogólnie nuda i tyle

Rosa

18x05
Juz po pierwszych 10 minutach szlag mnie trafil jak się okazało że poprzedni odcinek ponownie nie miał najmniejszego znaczenia bo i tak wszystkich wrzucono do jednego pociagu. Potem juz było tylko gorzej  :nie!:

sloneczko107

18x05
i kolejna para... no ja nie mam za bardzo komu kibicować... zostały dwie pary które lubię z tego jedna przyczyniła się do wywalenia Jamie i Cary... nie wiem czy ten sezon pokaże coś ciekawego i zaskakującego

Rosa

18x06
Hihi, CBS umieścilo juz na swojej stronie filmik ze zwycięzcami jutrzejszego odcinka. Mozna sobie zobaczyc kto i co jutro wygra :)

Rosa

18x06
Nie żeby odcinek byl jakos specjalnie fascynujacy ale na szczęście koncówy wynik mi to w pełni wynagrodził. Uff, od razu będzie się choc nieco przyjemniej ogladało progam mając świadomośc że Luke'a juz tam nie ma  :yeah:.

sloneczko107

18x06
a mi się jakoś odcinek podobał, jak na ten sezon to nie był zły ^^
zła passa dla graczy z 14 sezonu, ale jak dla mnie to dobrze xd

luca.lu

18x06

Ja już nie dyskutuje o wyborze drużyn do tej edycji, żeby nie powielać. Brakuje kilku ;)

Co do samego odcinka to spodziewałem się, że trafi się w końcu zadanie, na którym Luke się wyłoży. Nie ulega wątpliwości, że Margie by to zrobiła. Niektóre pary powinny bardziej skupić się na pierwszym zdaniu i wybieraniu osób do przeszkód. Ostatnią mógł wykonać Luke, a tą Margie. No nieważne. W każdym bądź razie Kent i Vyxsin są w grze, z czego się cieszę, bo to moja ulubiona para i jedna z niewielu, z których cieszę się, że są w tej edycji. : )) Z drugiej strony nie popisali się na objeździe, słoń był bardziej pracochłonny, a oni byli na prowadzeniu przez pewien czas, a złożyło się, że spadli na 5 miejsce. Nie mają straty czasowej, ale jednak mogło być w końcu po raz pierwszy ta JEDYNKA u nich. :)

Obstawianie drużyn, które odpadną nawet dobrze mi szło ostatnio. Spodziewałem się, że Mel i Mike odpadną szybko. Wreszcie okazało się, jakie Jaime i Cara są 'mocne'. Moim zdaniem to drużyna typu Andrew i Dan  albo  Dan i Jordan. Tak samo farciarsko dostawali się do finału - co odcinek na przedostatnim miejscu, lub zaraz koło niego.

A tak w ogole. Jestem nowy, więc cześć! :))