The Amazing Race 11: All-Stars

Zaczęty przez Rosa, Nd, 01 Paź 2006, 10:53:49

Exile

Macie gdzies streszczenia odcinków (po ANG)?

igiko

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Amazing_Race_11
Widac, że w Polsce Blokada będzie wykonywana na jakims zamku rycerskim? Znacie może jakis w okolicach Warszawy gdzie zawodnicy przylecą. A może przemieszczą się w stronę północną bo tam jest dużo zamków krzyżackich. Będzie ciekawy (oby) podwójny etap.
The Amazing Race fan

Exile

Na wikipedii sa tylko opisy Objazdów i Blokad, mi chodzi o to jak się scigają itp.

A moze All-starsi skoczą do Malborka?

Mau

radioactive. dalej zła

Pudelek

https://dailymotion.com/video/x1l3ga_tar11ep07preview3
Z tego klipu wynika, że kolejnym z zadań w Polsce będzie chyba przeniesienie manekina do jakiejs kliniki. To napewno zadanie w Polsce - poznaje po architekturze krajobrazu. A tak wogóle to bym się usmiał gdyby to zadanie było wykonywane w Łodzi, miescie łowców skór   :los:  .
Ale upewnimy się już za jakies 24 godziny.

Mau

wrrr, uwielbiam ludzi ktorzy widza łodz tylko na podstawie afer! ale nie o tym tutaj mowa...

mowiac szczerze obsatwiam warszawe (choc ta rejestracja warszawska moze byc przez przypadek :P) bo rycerze mysle ze beda gdzies z polnocy (a po polsce chyba by im az tak nie kazali jezdzic bo by odstepy miedzy uczestnikami zwikszyly sie chyba do tygodnia ;))

zaobaczymy wkrótce :D
radioactive. dalej zła

Exile

Oj....biedna Mirna (to ta mała tak?) jak ją koń potrącił... Ja dopatrzyłem się polskiej rejestracji na samochodzie :)

igiko

Nie tylko ten filmik na stronie CBS oglądałem w piatek chyba i tez widziałem rejestracje. a meta wyglądała jak jakis plan. Mi cos się wydaje, że moze byc cos w Łazienkach albo Wilanowie. Bo był własniej z tym pianinem jakis motyw w jakims pałacu. Jutro wieczorem będę juz wiedział. Nie mogę się doczekać.
The Amazing Race fan

Pudelek

Cytat: Mauwrrr, uwielbiam ludzi ktorzy widza łodz tylko na podstawie afer!
To tylko taki niewybredny żart.  :P  Każdemu miastu przypina się jakąs łatkę. Moje miasto kojarzy się np. z paprykarzem  :P .

Cytat: ExileOj....biedna Mirna (to ta mała tak?)

Nie. Akurat Charla to ta niewyskoka  :zabek: .

Exile

Przeczytałem przed momentem na Wikipedii
Z Tanzanii mają lecieć do Warszawy, potem odwiedzą Pieskową Skałę, następnie do Oswięcimia, do Obozu Auschwitz dalej Kraków i (uwaga) samolotem do Warszawki o_O. W Warszawce mają jechać do Łazienek.

Mau

wrrrrrrrr

NIENAWIDZE spoilerów. Czy NAPRAWDE tak trudno zaznaczyc ze to spiler??
Ale moze ja jestem przerwazliwona - co juz mi kiedys sugerowano - i zostawie to tak jak jest.  

No chyba ze jeszcze jakis user mnie poprze :D
radioactive. dalej zła

Mau

Uwaga, spoilery

Odcinke podobał mi się, choć zakończenie mogłoby być inne :]

kilka cytacików - na szybko wychwyconych:

BQ:
-we are goin to see Chopin
-really?
-well, he's dead

no i nie wiem po co pokazywaly sudan i libie. tam szukały Polski?

moje antyulubienice (nota bene wspolczulam jej w tej zbroi):
- i don't want to share. you understand my sister?

- You know how to speak? no, you don't know how to talk...

swietna była mina muzyka patrzacego sie jak dziewuszki robia swoj detour.
no i straznik miejski uciekajacy przed mala charla :D (dobrze, ze nie mieszkam w w-wie :P)

A wrzeszczaca mirna 'proszaca' o troche litosci. Tez sie smialam :D

co jeszcze?
A! - this is the lazynsky (lazienki)
jeden z muzyków troche sie płonil jak cha cha cha twierdizli ze jest eye candy :P
baba jako chopin
wygladalo ze  polacy kazali sobie za kazda informacje placic!
I co jeszcze? Niesamwity klimat Oswiecimia, swietnie wymyslone (i ani razu nie padlo ze to polskie obozy zaglady :), choc mogliby bardziej podkreslic ze to niemcy je stworzyli na teraenach pl)

no i to co organizatorzy  wymyslili w krakowie to był diabelski plan.  

dobrze ze dzis mam na pozniej do pracy :D

edit. Admin zmienił mi post bo sie kolory nie podobały a ja jestem zosia samosia   :devil:
i od razu troche literówek zmniejszylam :D
radioactive. dalej zła

Pudelek

Żeby nie zdradzić za wiele;  jedzenie kiełbasy i taksówkarze z lotniska - to było naprawdę ekstremalne!

A tak odchodząc na chwilę od wątku polskiego; to na wikipedii przeczytałem (a wczesniej na jakims forum), że zamiast Erica i Danielle mieli się pojawić Flo i Drew z 3 edycji. Jednak Flo nie chciała wystąpić bez swojego oryginalnego partnera - Zacha i wogóle bała się, że znów z niej wyjdzie diablica  :devil: . Wielka szkoda. Chyba każdy wolałby Flo i Drew zamiast Erica i Danielle, która jak sama stwierdziła jest prawie jak Polka (pod względem urody) . Prawie czyni wielką różnicę  :los: .

A wie ktos skąd się wziął tytuł tego odcinka:  If I Were In Town, I Would Ask For Your Number - zdanie (podobno) wypowiedziane przez Oswalda?

Showmag

Uwaga, spoilery

Inne ciekawe cytaty... :D

Charla i Mirna do taksówkarza:
Charla: - You like Polish hot dogs? You like Polish sausages? Sausage good?
Mirna: - He doesn't like us too much.

Mirna o Polakach:
- They're all running away. We don't know what the problem is.
- They would always run away from us. It's like we're the plague or something. :ubaw:

Mirna do taksówkarza:
- Have a little bit of sympathy as a human being! We are here at two in the morning!

A "If I Were In Town, I Would Ask For Your Number" to oczywiscie tekst, jaki Oswald skierował do polskiego muzyka - zaraz po tym, jak ten przekazał wskazówkę ;)

Z kolei pewni uczestnicy wykazali się nieprzeciętną inteligencją, kiedy pytali: "Wiesz, gdzie znajduje się Skala?".

I jeszcze jeden tekstowy hit: "Ladies and gentlemen - Miss California!" - gdy jedna z BQ zrzygała się po polskiej kiełbasie ;)

Odnosnie odcinka, to Polska najciekawiej nie wypadła, choc moglo byc gorzej ;) bariery językowe, łapczywosć na kase i brak chęci do udzielenia jakiejkolwiek pomocy - ale przeciez takie są nasze polskie realia. Dla Charli i Mirny z pewnoscią pobyt u nas bedzie wsominany jako prawdziwy koszmarek :devil:

Kotelet

Spoilery co do ostatniego odcinka ;)

Odcinek jako taki. Zal mi Mirny i Szmirny... Naszczescie jakas mloda dziewczyna im pomogla w Warszawie<mlodzi sie jezyka ucza xD> i jeszcze zart tej dziewczyny na tamat nogi manekina ^^, ale w Krakowie byla przesada... Taksowkarz gorszy niz ci w Afryce... Bardzo mi sie podobalo jak uczestnicy wymawiali polskie nazwy ^^ BQ pokazaly, ze sie swietne i musza wygrac! ;) Jednak w drugim etapie... Biedne musialy czekac 4 godziny bo byl intersection... Szkoda ze nie pokazali roadblock w Warszawie<a napewno byl, bo uczestnicy mieli wskazowki czerwone, dziwne montowanie jak wskazowki czytali i jeszcze jedna z BQ miala kapok na sobie, a na zapowiedziach widac cos bylo o plywaniu lodka po Lazienkach ;)> Erica i Di dalej nie lubie... Najbardziej Erica<nie wydamy dwoch dolarow na kawke, bo ja wiem, ze pieniedzy brakuje w dalszych etapach, a ty odpadlas predko ~~", albo to, ze Di miala mala wiedze ze w Polsce sa ladne blondynki, Eric musial ja wysmiac, jednak taki jest stereotyp gdzie tam ;)> Chacha rozbawili mnie swoim stwierdzeniem o pianiscie ^^ Wydaje mi sie, ze troche nie zostala wykorzystany potencjal Krakowa ^^, ale detour z jedzeniem polskiej kielbasy- kielbasa byl fajny <ile im jej dali!>. Oboz ladnie przedstawili<podobnie jak w 6 serii tam gdzie niewolnikow zabierali do Ameryki>. Ogolnie uwazam ze etap w Polsce byl udany, jednak nasz kraj zostal pokazany jako kraj gdzie angielskiego nikt nie umie i gdzie sie nie dogadasz, a sluzby mundurowe ci nie pomoga ^^

Edit: Tekst Erika do BQ jak sie pozygala mnie rozmieszyl do lez ^^ <chociaz raz Eric powiedzial cos zabawnego :P>

Edit2: Za to Chacha mieli fajnego taksowkarza w Warszawie "Andy" ^^