Taniec z Gwiazdami 03

Zaczęty przez Showmag, Pn, 05 Gru 2005, 01:46:28

alexander

Z tego wynika ,że czwarta edycja jest pewna! I fajnie a w tej edycji kibicuje Joasi Jabłczyńskiej, Oli Kwasniewskiej i Anecie Kręglickiej!! :) A jury jak zawsze zabawne i ostre bardziej niż wczesniej.

Pudelek

Obstawiam, że jutro wyleci Renata Dancewicz i Marcin Olszewski. Szkoda. Uważam, że Olszewski to jeden z lepszych i ciekawszych zawodowych tancerzy biorących udział w tym show. Co od Dancewicz, to nie za bardzo ją lubię. Słaba aktorka i jeszcze słabsza tancerka.
Obawiam się, że może odpasć jeszcze Kręgicka, która jest jedna z moich faworytek. Jedyne, co mnie w niej rusza to, to że jest tak masakrycznie chuda!
Najbardziej chyba bym się cieszył z odejscia z Rafała Cieszyńskiego i Magdalenyny Soszyńskiej. To trzecia para, która ma szanse jutro odpasć. A tak wogóle to podobno Rafał Cieszyński spotyka się Alżbetą Leńska (Agent 3), z którą sie poznał na planie "Anioła stróża".

Luxis

Na bank będzie 4 i 5 edycja ;)
Ja kibicuje Oli Kwasniewskiej - pani psycholog :P, Anecie Kręglickiej, Asi Jabłczyńskiej, ale obawiam się, że w finale i tak będzie Mroczek, więc.... podejrzewam że z Jabłczyńską..
A bardzo podobał mi sie ostatni występ Dancewicz i Olszewskiego - on ma zawsze jakies bardzo fajne, oryginalne pomysły ;) ale to dobrze, to było cos w stylu "maTrIxA" z Rylikową z poprzedniej edycji ;P bardzo dobrze, zatańczyli ;)

alexander

Olszewskiego uwielbiam, cudny facet żartobliwy i utalenotowany, bardzo ładnie. 4 będzie napewno ale 5 no nie wiem, mam dziwne jednak przeczucie ,że TVN zatrzyma się tak jak z BB ,że 3 edycje i bye bye na zawsze  :?!:

podmark

Cytat: alexander4 będzie napewno ale 5 no nie wiem, mam dziwne jednak przeczucie ,że TVN zatrzyma się tak jak z BB ,że 3 edycje i bye bye na zawsze  :?!:

Tylko podstawowa różnica między BB, a Tańcem jest taka, że oglądalnosć tego drugiego rosnie z edycji na edycję, a kolejne odsłony "Wielkiego Brata" oglądało coraz to mnie osób. Dlatego mogą spokojnie dojsć do 5 edycji.

joker

Tancerka znana z programu Taniec z gwiazdami rozebrała się dla polskiego Playboya.

Magdalena Soszyńska - tancerka obecna we wszystkich trzech seriach popularnego programu pokazała Playboyowi cos więcej niż perfekcyjny taniec towarzyski. Jej telewizyjnymi partnerami byli jak dotąd: znany z roli Waldka ze Złotoposkich Andrzej Nejman; gwiazda programu Europa da sie lubić Conrado Moreno i Rafał Cieszyński - aktor znany szerzej z serialu Anioł stróż.

Wszyscy panowie mają zapewne wiele ciepłego do powiedzenia o Magdzie, oraz o jej talencie dydaktycznym. Sama tancerka mówi tak o swoich partnerach:

Ze wszystkimi był jeden i ten sam problem. Umieli tańczyć i lubili to, ale mieli w sobie swobodę wyniesioną z imprez i dyskotek. Tymczasem taniec towarzyski, sportowy, to zbiór dosć sztywnych zasad, których trzeba się nauczyć, a potem ich przestrzegać. Nijak sie to ma do zabawy w dyskotece.

Niestety w czwartym programie trzeciej edycji Tańca z gwiazdami odpadła własnie para numer 8, czyli Rafał Cieszyński z Magdą. Na pocieszenie mamy kilka zdjęć. Warto zauważyć, że rzadko zdarzają się w Playboyu tak udane stylizacyjnie sesje.

Więcej zdięć na https://pudelek.pl/artykul/429 18<

Showmag

Cytat: alexander4 będzie napewno ale 5 no nie wiem, mam dziwne jednak przeczucie ,że TVN zatrzyma się tak jak z BB ,że 3 edycje i bye bye na zawsze  :?!:
Wg mnie tego typu dyskusje nie mają sensu; oczywiste jest, że dopóki program będzie się cieszył popularnoscią, nikt nie będzie zdejmował go z antenty i będą powstawać kolejne edycje. O los "Tanca z Gwiazdami" będzie się można zacząć martwić, gdy oglądalnosć spadnie poniżej 3 mln widzów. A to chyba szybko nie nastąpi i program ten jeszcze przez długo pozostanie w ramówce TVN.

Luxis

A niemożna nawet o tym podyskutować i pisać swoje domysły?? :hmm:

Showmag

Wyranie napisałem: "Wg mnie":)
...nie jestem z KRRiT :D :P

Showmag

W Tańcu wytańczyli sławę i pieniądze
Ich nazwiska zna już cała Polska. Dzięki "Tańcowi z gwiazdami" przestali być anonimowymi tancerzami i sami stali się gwiazdami. Wreszcie zarabiają duże pieniądze.

- Moje życie zmieniło się o 180 stopni - mówi Marcin Hakiel (22 l., tańczy od 7. roku życia). Z aktorką Kasią Cichopek ("M jak miłosć") wygrał 2. edycję programu. Wczesniej był tylko tancerzem, teraz - jak mówi - wraz z Kasią stali się rozpoznawalni jako czołowa polska para taneczna. Symbole sukcesu. Dzięki programowi dzis są parą i chcą otworzyć szkołę tańca. - Poważnie myslę o własnym biznesie - mówi Marcin.

Inwestuje w siebie: studiuje finanse i bankowosć w Warszawie i Helsinkach. Uważa, że wykształcenie jest najważniejsze, zawód tancerza niepewny. - A gdybym złamał nogę?! - pyta.

Nigdy nie czuł się mocno związany ze srodowiskiem tancerzy. Uważa, że panoszy się w nim zawisć i niespełniona ambicja. A ci, którzy teraz są na topie, zostali wyparci przez srodowisko. Ale jego to nie rusza. - Zawsze schodziłem z parkietu i miałem swoje życie - podkresla.

Kiedy tańczył w programie, nasłuchał się sporo krytykanckich uwag: że się błani, występując w nim: "Po co ci to?!", "Tracisz rok, obniżasz poziom". A potem ci, którzy bili się w piersi, że nie wystąpią w TVN-owskim hicie, biegli na casting. - Odchodzę od tego srodowiska, rozwijam się - podkresla Marcin.

Choć nie wszystko związane z występowaniem w telewizyjnym hicie jest takie pozytywne. Po 5 latach przestał tańczyć z partnerką, Magdą Soszyńską. - Już nie chcielismy razem pracować. Ja też nie lubię, kiedy jest niemiła atmosfera - mówi Marcin.

Z Kasią Cichopek zyskali ogromną popularnosć i kują żelazo, póki gorące. Intensywnie pracują. Znoszą trudy życia na walizkach. Telefon z propozycjami wciąż dzwoni. Kiedy w jednym z centrów handlowych tłum fanów o mało ich nie rozniósł, zaczęli korzystać z ochrony. Sypnęły się propozycje reklamowania różnych produktów. - Odmówilismy reklamowania antykoncepcji i alkoholu. Nie chcemy się z tym kojarzyć - mówi Hakiel.

Przyznaje, że teraz zarabia dużo większe pieniądze. - Ale nie szaleję. Staram się oszczędzać. Zainwestowałem w fundusz emerytalny - zdradza.

Do zmian w swoim życiu Marcin stara się podchodzić zdroworozsądkowo. Uważa, że w głowie mu nie zaszumiało. - Ta cała sława i popularnosć... Dzis jest, jutro jej nie będzie. Wszystko jest względne i mocno nadmuchane. - Wygrywając "Taniec", zamknąłem młodzieńczy etap życia - mówi.

Czuje się dojrzalszy, bardziej odpowiedzialny. Rozpiera go energia. - Cały jestem w skowronkach - mówi.

- Wczesniej nie mielismy nazwisk. "Taniec z gwiazdami" dał szansę na zaistnienie, wyjscie na pierwszy plan - uważa Edyta Herbus (24 l.).

O Edycie mówi się, że robi karierę z prawdziwego zdarzenia. Slicznej, swietnie tańczącej dziewczynie zaproponowano prowadzenie programu w MTV i zaproszono do serialu "Na Wspólnej". - Dostrzeżono mnie. Program otworzył drzwi do nowych, ciekawych zajęć - cieszy się Edyta.

Próby przeszła pomyslnie, kamera ją lubi. Niedługo pojawi się na ekranie. Będzie dziewczyną Igora (gra go Kuba Wesołowski, z którym tańczyła w II edycji).

W MTV już prowadzi nowy program taneczny. Obcy ludzie ją rozpoznają. Są miłe komentarze, gratulacje, autografy. - Bo "Taniec" jest nie tylko konkursem tańca, ale i popularnosci - podkresla. Dostała propozycje z "Playboya" i "CKM-u", ale odmówiła. - Nie czuję potrzeby... Jest tyle innych rzeczy do zrobienia - smieje się.

Choć udział w programie przyniósł jej popularnosć i dał potężnego kopa energii, to uważa, że inni tancerze też skorzystali. Telewidzowie weszli do sal treningowych, zobaczyli, jaka to ciężka i pełna wyrzeczeń praca. Nastąpił totalny przełom w traktowaniu nas. - Wczesniej niezbyt nas szanowano. Na przykład przy negocjacjach stawek za pokaz. Często dziwiono się, że w ogóle chcemy jakies pieniądze za "kicanie". Nie brano po uwagę, że to "kicanie" to 15 lat ciężkiej pracy! - mówi Edyta.

Teraz wszyscy zachwycają się umiejętnosciami tancerzy, a chętnych do nauki jest o 100 proc. więcej.

Z Anią Głogowską (27 l.) nie sposób się spotkać - tak jest zajęta, że nie odbiera telefonów. - Sam je wyłączam, żebysmy mogli potrenować - smieje się Marcin Wrzesiński (32 l.), jej partner. Treningi z Rozmusem tyle czasu pochłaniają Ani, a przecież program to nie wszystko. -- Mamy mnóstwo innych zajęć. Zamierzamy 22 kwietnia zatańczyć w Moskwie na mistrzostwach swiata w latynoamerykańskim show. We Francji zajęlismy drugie miejsce, wygralismy 1700 euro - zdradza Marcin.

Tańczą ze sobą już 9 lat. Przez 6 lat byli też parą. Aż nastąpił przesyt. Teraz oddzielają sprawy prywatne od zawodowych i twierdzą, że lepiej się dogadują. Anię sledzą paparazzi, robią zdjęcia z Piotrem Gąsowskim, z którym tańczyła w II edycji. Wszyscy się zastanawiają: jest czy nie jest z "Gąsem". - Ania ma to w nosie - Marcin unika odpowiedzi.

Przyznaje, że "taniec" bardzo zamieszał w srodowisku. - Jednym odbiło, a innym nie. Ania jest nadal normalną dziewczyną. Może trochę bardziej nerwowa - mówi.

Utrzymywali się do tej pory z tańca. Popularnosć sprawiła, że teraz stać ich na więcej. - Mogłem pomysleć o kupnie mieszkania, zmieniłem auto - wylicza Marcin.

Stawki wzrosły. Teraz kursanci za lekcje płacą nie 60-70 zł, a 120-150 zł. Wynagrodzenia dla tancerzy za pokazy też poszły w górę. Do niedawna dostawali 1000-1500 zł, teraz o sto procent więcej. - Kiedys, jak szukalismy sponsorów, dziwiono się: "Po co wam sponsor?! - opowiada Marcin.

Teraz sponsorzy sami się zgłaszają. Fundują stroje, przeloty. Co tydzień na stronie Ani i Marcina jest 10 tys. wejsć internautów. Anię, choć usiłuje się maskować czapką z daszkiem, i tak ludzie rozpoznają. Ostatnio fan prosił, by podpisała mu się na stuzłotowym banknocie.

[Małgorzata Janczewska, SE]

alexander

Trzecia edycja cieszy się dużą oglądalnoscią z powodu Oli Kwasniewskiej która jest materiałem popychającym widzów do tej edycji i tego programu. Ale mysle ,że gdyby zamiast Oli tańczyła by np. Magda Mołek czy Anita Werner pewnie oglądalnosć byłaby między 5-6 mln.

Pudelek

Nie wydaje mi się, żeby oglądalnosć zależała tylko od jedenej uczestniczki. Chociaż Ola Kwasniewska napędza zainteresowanie mediów programem.

Miatexs

A ja mysle że Alexsander ma troche racji. Gdyby taka Mołek tańczyła to milion ludzi w plecy by zarobili.
Jak tam typy na jutrzejszy odcinek kto odpadnie?
Pewne jest ze napewno dziewczyna
Ja stawiam że Kręglicka.

alexander

Cytat: MiatexsJak tam typy na jutrzejszy odcinek kto odpadnie?
Pewne jest ze napewno dziewczyna
Ja stawiam że Kręglicka.

Nie tylko nie moja kochana Anetka... Chce aby odpadła Koroniewska!!

Pudelek

Niestety. Ja również podejrzewam Kręglicką lub Dancewicz...