Taniec z Gwiazdami 03

Zaczęty przez Showmag, Pn, 05 Gru 2005, 01:46:28

fryz22

Spokojnie :yeah: zaprosza pewnie wszystkich znanych w Polsce godnych uwagi :yeah: . Wkocu przeciez "taniec z gwiazdami" nadal cieszy sie duza popularnascia i nastepne edycje pewnie tez beda, wiec starczy miejsca dla wszystkich :P Tvn bedzie musial urozmaicac program wlasnie np. nowymi, ciekawymi uczestnikami zeby podtrzymac wysoka ogladalnosc widzow.
Dziekuje :devil:

Pudelek

Rafał Mroczek: "Jestesmy parą poza parkietem"

Już podczas pierwszych odcinków trzeciej serii Tańca z gwiazdami spekulowano, która z par na parkiecie stanie się parą także w życiu prywatnym. Nietrudno było wytypować młodego i samotnego Rafała Mroczka, aktora z serialu M jak miłosć - zwłaszcza, że jego partnerka Aneta Piotrowska wydawała się swietnie do niego pasować. Czas pokazał, że te domysły nie były bezpodstawne - najpierw parę przyłapano na weekendzie w Paryżu, potem były mniej lub bardziej zawoalowane komplementy, jakimi tych dwoje obdarzało się przed kamerą. Na łamach dzisiejszego Faktu Mroczek mówi już otwarcie:
Jak, jestesmy parą poza parkietem i uwielbiamy spędzać razem czas. Bardzo się lubimy, co oczywiscie pomaga nam w tańcu! Ale nie sądzę, żeby nasze uczucie przesądziło o zwycięstwie. Nie myslimy o tym w taki sposób. Musimy raczej bardzo dobrze zatańczyć, nic więcej...
Na pewno kibicuje im wielu ludzi, w tym koleżanka Rafała z planu serialu i zwyciężczyni 2. edycji Tańca z gwiazdami - Kasia Cichopek. Jak mówi, cytowana przez Fakt:
Jestem przekonana, że mają wielką szansę na zwycięstwo. Co najmniej 50 procent. Oni bardzo dobrze tańczą i widać, że bardzo się lubią... Ale uczucie bardzo im pomoże, tak samo, jak pomogło mnie.

Fajnie, że ta sprawa wyszła akurat bezposrednio przed finałem...

Showmag

Aleksandra Kwasniewska instruktorką tańca
Piątek, 12.05.2006, 00:00

Jeszcze zanim rozpoczęła się trzecia edycja "Tańca z Gwiazdami", prasa donosiła, że pojawi się w nim Ola Kwasniewska. I tak też się stało. Początkowe komentarze na temat talentu Oli były powsciągliwe, żeby nie powiedzieć - krytyczne. "Ona jest zbyt spięta i sztywna. Czeka mnie z nią jeszcze olbrzymia praca"- mówił o Kwasniewskiej jej taneczny partner, Rafał Maserak. Nie było jednak czym się przejmować: w "Tańcu z Gwiazdami" znani i lubiani tańczą z mistrzami, a większosć gwiazd to zupełni amatorzy. Okazuje się jednak, że pani psycholog wcale nie jest taka zielona. O tym, że z pupą Oli nie jest tak le, przekonalismy się już w pierwszych odcinkach widowiska. "Po kim ma pani ten ruch bioder?"- dopytywał się juror Piotr Galiński. Prezydentówna odpowiedziała, że nie zdradzi tej tajemnicy. Bo jakby to wyglądało, gdyby odpowiedziała, że zawdzięcza go miesiącom treningów? Ola często podkreslała, że ma utrudnione zadanie, bo jest nieobyta z kamerami i fotoreporterami. Nie wspominała jednak o swoich wczesniejszych doswiadczeniach z tańcem: brała udział w kilkunastu warsztatach salsy, szkoliła się pod okiem najlepszych tancerzy, styl funky trenuje od siedmiu lat i jest nawet instruktorką tańca w szkole salsy Latin Groove. Paolo Cozza, Tomasz Stockinger czy Aneta Kręglicka w starciu z takim tanecznym zawodowcem nie mieli najmniejszych szans. Każda z gwiazd, która odpadła z programu, może o sobie powiedzieć: "Pokonał mnie zawodowiec".

Oto, co pisze o sobie instruktorka Ola na stronie Latingroove.pl: "Przygodę z tańcem rozpoczęłam za pacholęcia", "Po maturze rozpoczęłam naukę tańca funky pod okiem międzynarodowego autorytetu w tej dziedzinie - Alassana Wata. Romans z funky trwał szesć lat", "Zapisałam się na kursy do niemal każdej warszawskiej szkoły salsy", "Ponieważ jestem nieprawdopodobnie wręcz fajna i ambitna, doskonaliłam swe umiejętnosci na rozlicznych warsztatach z zagranicznymi salsowymi znakomitosciami".

[Super Express]

fryz22

A to nowosc!!!
Mamy wiec, mala oszustke :bravo: . Powinna miec swiadomosc, ze to wszystko wyjdzie wczesniej czy pozniej. Nie musiala tego ukrywac, raczej nie mialaby przez to problemow.
A tak zgarniala pochlebstwa, nie umiejac sie przyznac do wczesniejszego kontaktu z tancem przez co teraz ujawniona prawda moze jej zaszkodzic.(Oj Ola Ola)

podmark

Tylko drogi Fryzie - gdybys nie wiedział jest instruktorką salsy, której nie tańczy w programie. Poza tym już w wielu wywiadach (m.in. w "Dzień dobry TVN") mówiła, że przez wiele lat uczyła się salsy. I Kwasniewska wcale nie jest oszustką - gdyby przy cza-czy mówiła, że czuje się zagubiona, to może mówiła prawdę - nie znała żadnych kroków tego tańca, tak bardzo różniącego się od salsy.

Pudelek

W taki razie Cichopek to również oszustka! Jej przygoda ze szkołą baletową również wyszła w trakcie programu.

fryz22

Hmm, ciekawe :hmm:
Czyli muzyk rockowy disco polo juz nie zagra, bo jest kompletnie zielony w graniu. Tak moge wnioskowac z waszych wypowiedzi.
Salsa wchodzi w sklad tancow towarzyskich i tych ktore pojawiaja sie w programie, wiec uwazam ze tanczenie salsy na zawodowym poziomie odegralo bardzo duzo role w poznawaniu innych krokow przez Ole. Pozatym mysle ze jak tanczyla tak dlugo salse to napewno miala jakas przynajmniej mala stycznosc z innymi tancami. Miala tez latwiej wiedzac z doswiadczenia jak przebiegaja szkolenia tego typu.
Reasumujac, te slowo "oszustka" wzieliscie zbyt doslownie, ale uwazam ze nie jest za bardzo szczera, jesli takie newsy pokazuja gazety dopiero teraz(super expres).
Ps: baletu w to nie mieszajmy, bo odbiega gatunkowoscia od tancow towarzyskich.

Pudelek

Ola Kwasniewska naprawdę nic nie ukrywała. Informacje o jej stycznosci z tańcem w przeszłosci były podane już na początku. Informacje o szkole baletowej i Cichopek pojawiły się w trakcie 2 edycji czyli na dobrą sprawę to dopiero było nadużycie.
Zgadzam się, że od  tańca towarzyskiego do baletu zdecydowanie dalej niż do salsy, ale umiejętnosci baletowe również zdecydowanie Cichopkowej pomogły, co sama kiedys przyznała!

Przyznam, że niepotrzebnie najeżdżam na K. Cichopek. Tak naprawdę uważam to wszystko za mało ważne. (Niedługo będziemy się czepiać, że jakis uczestnik chodzi co tydzień na dyskotekę :los: ). Ale wkurzają mnie Ci wszyscy ludzie, którym wszystko przeszkadza u Kwasniewskiej; grube uda, tłusty brzuch, głupie miny, gwiazdorstwo. Tak naprawdę te wszystkie zarzuty tyczą się większosci gwiazd z programu, a zawsze najbardziej  dostaje się Kwasniewskiej!

A SE będzie zawsze pisał pod tych wszystkich prostaków, którzy czytają ten szmatławiec, czyli w większosci dla widzów "M jak miłosc". Więc szczerosć Kwasniewskiej i obiektywny artykuł nie mają nic wspólnego z tą gazetą.

podmark

Cytat: fryz22uwazam ze nie jest za bardzo szczera, jesli takie newsy pokazuja gazety dopiero teraz(super expres).

Widzę, że niezbyt uważnie przeczytałes mojego wczesniejszego posta - Ola Kwasniewska w kilku wywiadach powtarzała, że przez wiele lat uczyłą się salsy, poza tym na początku programu było powiedziane cos w stylu "Oczarowała swoim wdziękiem i tańcem wielu polityków na balach", więc wcale nie było ukrywane, że nie jest amatorką... Mroczek też tańczył kiedys na mistrzostwach i zajmował tam wysokie lokaty ze względu na długotrwałe przygotowanie.

A tak w ogóle, to chciałbym przypomnieć słowa producenta po zakończeniu drugiej edycji: "Do trzeciego "Tańca z Gwiazdami" będziemy poszukiwać osoby,które miały kontakt z tańcem. Cichopek i Foremniak tak podniosły poprzeczkę, że drugi taki przypadek, jak Kuba Wesołowski się nie powtórzy"

fryz22

Widocznie przeoczylem rozne wypowiedzi czy programy ,w ktorych Ola mowila o swoim wczesniejszym tancu. W takim razie zawalili organizatorzy jak z pelna wiedza na temat przeszlosci uczestnikow dobierali ekipe na ta edycje. To nie to, ze sie czepiam O.Kwasniewskiej(wcale nie mowilem ze jej nie lubie), ale wolalbym zeby wszyscy bohaterowie programu na starcie mieli mniejwiecej rowne szanse.
Jesli chodzi o final i poziom tanca, to zostaly w nim odpowiednie osoby. Nie mam co do tego watpliwosci. Zawsze jednak wole od poczatku uczciwa rywalizacje.
Mysle ze nasz spor jest zakonczony.

kuba234567

Zgadzam się z tym, że w 2 edycji zwłaszcza w finale był wysoki poziom. W 3 edycji też chcieli mieć taki poziom. Finał tuż tuż no i chyba zostały dwie najlepsze pary.

iza4501

Już jutro wielki finał :D  Ciekawe kto wygra :D

Luxis

Ja wysłałem 4 smsy na Olę, moja rodzinka i znajomi też w Olę "inwestują" swoje smsy ;) także ja marzę, by wygrała Ola, bo aktor/ka z serialu M jak miłosc już wygrała w 2 edycji, a niechcę by znowu osoba z tego serialu wygrała, musi być pewny kontrast osób zachowany. Także w 1 edycji wygrał prezenter TVN, w drugiej aktorka serialowa, a w trzeciej najlepiej by wygrała córka prezydenta - pani psycholog :) Jeszcze gdyby w czwartej edycji wystąpiły by gwiazdy muzyczne, to by się wszystko ładnie zachowało i tak powinno byc ;)

joker

Łuki -ciekway tok myslenia. Ja po długim długim czasie w końcu doładowałem sobie konto, może w spontanie wyslę jednego sms'a na Olę, ale jeszcze nie wiem jak to będzie narazie trzymam wszystko na eurowizję :lol:

alexander

Ja mam dwie karty telefoniczne i napewno wysle 2 smsy! Na Olunię!! :D