Epizod 11 - You Started, You're Finishing

Zaczęty przez Showmag, Cz, 25 Lis 2010, 09:49:37

Showmag

Survivor: dwie osoby uciekły z programu. Frustracja, złość i łzy uczestników
https://showmag.info/2010/12/02/survivor-dwie-osoby-uciekly-z-programu-frustracja-zlosc-i-lzy-uczestnikow/

* * *

W końcu jakieś zadanie, które mi się podobało (chyba dopiero drugie dobre zadanie w tym sezonie). Jak widać czasem prosty pomysl wystarczy, by przyciagnac uwagę i wywolac jakies emocje.

A co do rady plemienia i uciekinierek - bardzo dobra postawa prowadzącego. Ale myślę, że "uciekać" powinny rowniez osoby, ktore wziely Naonkę i Kelly do programu, a ktore dobrały rowniez pozostałą część kadry.
Niewątpliwie, dla mnie jest to najgorsza edycja Survivor w calej jego historii. I boję się jak bardzo opatrzy mi się ten program wiosną, kiedy znow przyjdzie mi oglądać Russella.

sloneczko107

ja nie wiem po co one przyszły do gry skoro teraz zrezygnowały... i jeszcze przemowa NaOnki o tym że wygrałaby milion dolarów, porażka...
przynajmniej zadanie było fajne
szkoda mi Aliny, walczyła do końca o pozostanie w grze, a teraz musi patrzeć jak dwie osoby które na nią głosowały po prostu rezygnują
przynajmniej jeden plus NaOnki nigdy wiecej nie zobaczę w żadnej edcyji

Tkk_Bolly

Realizacja sezonu leży.Już pomijam poświęcenie calego odcinka dla Naonki i Kelly i komiczną radę plemienia.Przede wszystkim mam na myśli jak Sash znalazł się w sojuszu kontrolującym grę jak dopiero co był z Brendą na wylocie. Wiadomo, że uczestnicy dziwni i zmieniają sojuszę co minutę, ale to warto byłoby dopowiedzieć. Najmądrzejszy z całej stawki wydaje się Fabio, mój nowy faworyt.  I ktoś wie jak to było z Sashem?

Rosa

Juz poprzednio bylo wszysko dziwne jak to w ep9 Brenda i Jane trzymają ze soba a nagle w 10 Jane jest zaprzysięgła przeciwniczką Brendy i chce nagle jej wylotu.
Już teraz nawet nie chce im się wyjaśniac co gdzie i dlaczego. Może po prostu maja mniej kamerzystów a co tym idzie mało materialu z którego moga cos stworzyć. ot gra sobie a filmowanie sobie.

Showmag

Bez szalenstw, bez szalenstw. Toż to praca edytorów jest idealna.
O istnieniu kogos takiego jak Purple Kelly dowiedzialem się w epizodzie, w ktorym ta postanowila zrezygnowac z programu, czyli nawet DANE MI było zauważyć jej obecność :los:
Może zwycięzca też gdzieś się skrywa w krzaczorach i dostrzegę go za 2 tygodnie podczas finału?  :devil:

Sylvia2307

Hehe pewnie wyskoczy ;d Jak dla mnie to mogliby, tak na miejsce jednej zrezygnowanej zrobić twist i do gry weszła by na powrót Brenda/Alina/Marty z immunitetem na pierwszej radzie :D coś cudownego by było ;)
i tak zadanie fajne ;)
A w ogóle tto, czy Kelly i Naonka nie powinny nie zasiadać na ławie sędziowskiej;>?

Rosa

Jest jeden duzy plus tego że N zrezygnowała. Gdyby nie to, to pewnie bysmy musieli ją ogladac w ktoryms z najbliższych sezonów ponownie a tak to na 95% droga do S jest dla niej zamknieta. Z tej edycji zapewne do gry powróca jeszcze raz Brenda, Marty i moze Fabio. (choc najbardziej żal mi Aliny ktora az płakała z żalu ze ona siedzi na ławce podczas kiedy te ****** sobie rezygnuja z gry)

Showmag

Cytat: Sylvia2307 w Pn, 06 Gru 2010, 22:56:37
A w ogóle tto, czy Kelly i Naonka nie powinny nie zasiadać na ławie sędziowskiej;>?

Uważam, ze wlasciwe byloby, gdyby zasiadaly w jury, a byly pozbawione prawa do głosowania :ubaw:
Nawet moglyby finalistom zadawac pytania, a ci we wlasciwy i łatwy sposob bez problemu zrownaliby je wtedy z ziemią.

Sylvia2307

chatiflatt

Czy przywrócą Alinę i Brendę do gry czy skrócą sezon o 2 odcinki?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Ale czemu mają kogoś przywracac (nigdy się to jeszcze nie zdarzylo z wyjątkiem outcastów w s7) albo skracac sezon?
Program jest tak zaplanowany, że zawsze bierze się pod uwagę mozliwosc rezygnacji. Przy 20 osobach wypadnięcie kogokolwiek nie generuje żadnego problemu.
Na pokladzie jest jeszcze 7 osob, a to i tak nadmiar - do finału zostały przecież tylko 2 odcinki. A finał 19 grudnia.

Rosa

Ciekawe jak by to wygladalo gdyby one nie wyleciały, 2 odcinki do końca (potem tylko finał) i bysmy mieli 8 osób w grze.
Nie podoba mi sie ze w S coraz bardziej wydłużaja wczesny okres gry przez co na rozgrywke finałowa pozostaja 2-3 odcinki. Przez takie działania nie ma mowy aby pokazac jakakolwiek strategie, bum, bum, konkurs, rada, ktos wylatuje i repeat. W finale mamy jakieś przypadkowe osoby, przecieramy oczy ze zdziwienia nie wiedząc skad one sie tam nagle wziely i ktos wygrywa przy czym oczywiście nie do konca tez wiemu czemu to akurat na niego oddano głosy. W początkowych sezonach było to znacznie lepiej wywazone (za wyjątkiem Australii gdzie przegieto w drugą strone)

Showmag

Nie wiem dokąd zmierza ten program. Dla mnie to już piąty kiepski sezon pod rząd, a nie wydaje się, by cokolwiek się zmienilo w S22, kiedy to zapewne przyjdzie oglądać powrót pewnej mordy zakazanej.

Póki co starczało mi, że chociaż całość jest w HD i oczu nie trzeba męczyć. Ale jeśli coś się nie zmieni, to w koncu trzeba bedzie powiedzieć "dosć". Nie mam ochoty oglądać kolejnych pięciu bardzo przeciętnych sezonów.

Rosa

Może morda nie będzie zakazana bo ktos komuś ząb w koncu zafunduje :)