Survivor 05: Thailand

Zaczęty przez podmark, Pt, 14 Kwi 2006, 12:34:34

slawek

Właśnie coś było jak wygrał to wideo od swojej żony pokazane i potem rozmowy że ma dobre samochody no ale bym się nie domyślił skąd to :)
Sławek

vinz1986

od trzeciego odcinka wiedziałem ze wygra brian był z nich najsprawniejszy szkoda troche Jeda i Robba

Grotherd

Uwielbiam muzyczkę z intra tej edycji. Przypominają mi się czasy jak zasiadaliśmy przy obiedzie z całą rodziną, włączaliśmy dwójkę i oglądaliśmy każdy odcinek Ryzykantów: Tajlandii. Mam do tej edycji ogromny sentyment. To prawda, że nie ma tu wielu oszustw, przekrętów itp., ale to była pierwsza edycja, którą oglądałem, więc uważałem ją (i nadal uważam) za całkiem dobrą. Żałuję trochę, że tak wcześnie odpadła Stephanie i Jed, mogli nieźle namieszać. Błędem było zostawienie plemion w tym samym składzie aż do połączenia - gdyby było przemieszanie, akcja na pewno by się rozwinęła.

Finałowa piątka była mdła, ale Helen była na tyle wredna, że potrafiła ubarwić sezon, Clay był tak wielką świnią, że naprawdę było ciekawie, Brian miał genialną sytuację, tylko grać i wygrywać, natomiast Jan była postacią bardzo naiwną, mimo to polubiłem ją.

Moją faworytką od samego początku była Penny - robiła wszystko, by utrzymać się w grze i gdyby była w innej edycji, mogłaby naprawdę zajść daleko. Żałuję, że nie pojawiła się w ósmym sezonie. Co dziwne - większość moich faworytów zajmuje zawsze siódme miejsce (Tammy z Marquesas, Penny z Tajlandii, Steph z Palau). Brian zasłużył na zwycięstwo, gdyż od połączenia plemion był jedyną osobą (oprócz Penny i Helen), która jako tako zasługiwała na to zwycięstwo.

Gdybym mógł wybierać z tego sezonu osoby do edycji All-Stars, byliby to Penny, Brian oraz właśnie Helen. Clay był uczepiony Briana i tylko dzięki niemu doszedł do finału, Jan miała ogromnego farta, Teda nie darzyłem sympatią. Większość ciekawych charakterów, którzy mogli pokazać "pazura" odpadli bardzo szybko (Tanya, Ghandia, Jed, Stephanie, Rob).

Ale jest to na pewno (wbrew pozorom) edycja jaką warto zobaczyć.

slawek

Czy oni mieli na wyspie żyletki? Dzisiaj włąc zyłem odcinek w którym był dzień 23 i Ted miał calusieńką głowę zgoloną gładziutko, zero jakichkolwiek włosów, a przez 3 tygodnie coś by mu już odrosło :)
Sławek

sloneczko107

w tej edycji każdy mógł jakąś rzecz 'luksusową' ze sobą zabrać  i Ted miał właśnie maszynkę do golenia i chyba co trzy dni golił głowę sobie

maniac047

Na pierwszy rzut oka mogło by się wydawać że ta edycja z tych początkowych powinna być jedną z najlepszych... Świetne miejsce, zadania bez wątpienia najciekawsze z 5 pierwszych edycji lecz jest jedno ale uczestnicy. Wszyscy oprócz Briana grali mi na nerwach dlatego wielka szkoda bo jak by nie oni to ten sezon był by świetny, scenarzyści na prawdę się postarali. Wielkie szczęście że Brian wygrał milion dolców, kibicowałem mu od samego początku. Najgorszym uczestnikiem według mnie był Clay jak on mógł dotrzeć do finałowej 2 ehh... Tylko te ciekawe zadania uratowały ten sezon ponieważ na wyspie nie działo się nic ciekawego jak by nie one to by była poważna klapa 6.5/10

1. Marquesas
2. The Australian Outback
3. Borneo
4. Thailand
5. Africa

Showmag

No to mamy świetną wiadomość :)
Survivor 5: Thailand oraz Survivor 6: Amazon (dostępne do tej pory w bardzo kiepskich wersjach) niebawem wyjdą na DVD :)

Tym samym wreszcie będziemy mogli cieszyć się całością "Survivor" w porządnym wydaniu.

lsurvivorl

a gdzie można kupić poprzednie sezony? i czy są może wersje z polskim dubbingiem lub napisami? :)

Showmag

1) Amazon! ebay! etc.
2) Nie, nie ma.

Napisy do niektorych sezonow są tylko do dvd-ripów, pd-tv-ripów lub hdtv-ripów.

slawek

to trzeba pilnować, bo tej Afryki (03) nadal nie mam w dvd
Sławek

Rosa

slawek

a to ta reklama z Brian'em o której m.in. mowa w wywiadzie
https://youtube.com/watch?v=FXpyvVrCnC4
Sławek