Survivor 01: Borneo

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 14:46:54

joker

Zauważyliście jak Survivor strasznie się zmienił od czasów 1 edycji? Teraz cały czas leci jakaś muzyczka w tle, rady plemienia wyglądają kompletnie inaczej, Jeff ma o wiele mniej włosów na głowie... Dla mnie jak pierwszy raz sobie przypomniałem tą edycję to wyglądało wszystko trochę śmiesznie :D

Exile

Co do Jeffa to i tak chodak sie trzyma... najważniejsze, że jego głos pozostał ten sam :) Survivor musi ewoluować bo zostałby zjedzony przez inne programy.
Muzyka zawsze była dobra i idzie w dobrą stronę np. teraz ta podczas wyzwań jest wyśmienita i buduje napięcie a ta po radzie, gdzie uczestnik podchodzi z pochodnią jest taka sama od pierwszych edycji i dobrze, że jej nie zmienili :)

slawek

Jestem na etapie połączenia plemion i z tego wynika że Tagi całkowicie chce wyeliminować Pagong z gry, a ci z Pagongu na dodatek głosują na swoich czym jeszcze szybciej się pogrążają.
Sławek

slawek

To pierwsza edycja zaliczona.

Nawet jeśli się wie kto wygra i tak są jakieś emocje: kto odpadnie, kto na kogo zagłosuje... No szkoda że Kelly nie wygrała, ja tam bym na Nią stawiał. Ale Susan pojechała po Niej równo na finałowej radzie plemienia. Przez wszystkie odcinki ja nie zauważyłem żeby Kelly była aż taka jak powiedziała Sue, uraziło Ją chyba to że Kelly oddała w ostateczności swój głos przeciwko Niej. Ale dobrze Kelly odwdzięczyła się Jej już po ogłoszeniu wyników. Na co Sue liczyła? Na gorący uścisk? Jednak to Sue była szczurem edycji pierwszej. Wszysko miała wygrać Coollen, no szkoda, ale i tak daleko zaszła.

Teraz czekam na drugą edycję.
Sławek

Showmag

Apelacja Richarda Hatcha odrzucona
Sąd odrzucił apelację Richarda Hatcha - zwycięzcy pierwszej edycji "Survivor", który w styczniu 2006 roku został skazany na karę pozbawienia wolności.

Przypomnijmy, że w roku 2000 Richard Hatch nie odprowadził podatku od głównej wygranej w reality show "Survivor", za co musiał stanąć przed sądem i w rezultacie został wtrącony do więzienia.

Ponad rok temu prawnik Richarda twierdził, że podczas kręcenia widowiska, Hatch przyłapał innych uczestników na oszustwach i wobec tych zachowań stacja CBS rzekomo zgodziła się na opłacenie podatku w przypadku jego wygranej.

Prawnik Hatcha miał dostarczyć dowody w tej sprawie, jednak w ubiegłym tygodniu ogłosił, że nie zezwolono mu na prezentację materiałów, potwierdzających słowa jego klienta. Sędzia stwierdził z kolei, że: "Niezaprezentowanie odpowiednich dowodów świadczy, że pomiędzy Hatchem i producentami nie została złożona żadna obietnica i żadna umowa między nimi nigdy nie istniała". W związku z tym apelacja Richarda została odrzucona.

Zwycięzca pierwszej edycji "Survivor" ma opuścić więzienie w październiku 2009 roku.

slawek

Czy pamięta ktoś z Was kiedy była premiera "Survivor" w Polsce na tvp2? Chodzi mi o dokładną datę, pamiętam tylko że było to w czwartek o 20.
A jeszcze jedna sprawa: czy można gdzieś znaleźć od kiedy od kiedy dana edycja była nagrywana?
Sławek

Showmag

Wszystko jest tutaj:
https://en.wikipedia.org/wiki/Survivor_(U.S._TV_series)
I w odpowiednich podtematach o konkretnych edycjach są dalsze szczegoly (co, gdzie, kiedy).

A Survivor byl zdaje się emitowany w TVP2 wiosną 2001 - w czwartkowe wieczory.

slawek

Wielkie dzięki za te wskazówki, ale raczej we wakacje emitowali to u nas.
Sławek

Showmag

Raczej nie, bo o ile dobrze pamietam, to w tym samym okresie czasu emitowano BB1 w TVN.

slawek

Wiesz co, może i masz rację, ale to musiało być w weekend majowy bo w akurat wtedy byłem u babci a jako że babcia nie miała tvn to oglądałem "Survivor", bo normalnie bym oglądał BB. Dzięki :)
Sławek

podmark

A mi się wydaje, że pierwsza amerykańska edycja leciała jesienią. Pamiętam, że już ciemno było :). Nawet mówiłem do brata, że szkoda, że takiego reality show Polacy nie zrobią, tylko dają głupie "Łysi i blondynki". Tak coś mi się kojarzy.
Jedynie pewna jest godzina emisji - czwartek, 20:00.

slawek

Też kojarzy mi się, że było już ciemno o 20, więc może to było pod koniec wakacji, bo w sierpniu już koło 20 słońce zachodzi. Ależ problem wywlokłem no :)
Sławek

Showmag

Apelacja Richarda Hatcha ponownie odrzucona
Richard Hatch - zwycięzca pierwszej edycji "Survivor", który w styczniu 2006 roku został skazany na karę pozbawienia wolności, będzie przebywał w więzieniu przez kolejny rok.

Więcej: https://showmag.info/?p=6341

Showmag

"Survivor": żona Rudy'ego nie żyje / 14.11.2008
Po raz drugi podczas obecnie trwającego sezonu "Survivor: Gabon", epizod zakończył się dedykacją dla zmarłej osoby.

Więcej: https://showmag.info/2008/11/14/survivor-zona-rudyego-nie-zyje/

Showmag

Richard Hatch kolejny raz próbuje wyjść wcześniej na wolność
Zwycięzca pierwszej edycji programu "Survivor" - Richard Hatch, który trafił do więzienia m.in. po tym, jak nie odprowadził podatku od głównej wygranej w widowisku, podjął kolejną próbę przedwczesnego wydostania się na wolność.

Więcej: https://showmag.info/2009/03/27/hatch-kolejny-raz-probuje-wyjsc-wczesniej-na-wolnosc/