Cenzura w reality shows

Zaczęty przez szymoncz, So, 23 Lip 2005, 22:48:31

Justysia17

Jednakze w 2 badz w 3 edycjii Baru słowo "zajebiscie" nie bylo cenzurowane, a moim zdaniem to takie samo przekleństwo jak "h*j" czu "ku**a"

fryz22

Powinno nie byc cenzury po okreslonej godzinie wieczornej.
Bo cenzurą realizatorzy danego programu zaprzeczają samym sobie i swoim zalożeniom co do programu. Bo w końcu jak "reality" to "reality", ludzie własnie tego chcą.

Axim

Raz w programie na żywo w Bar Vip, jedna uczestniczka, bodajże Anna W. (ta która lubiła wojsko i te sprawy) gdy kłuciła się z Jarkiem powiedziała cos takiego "Jarek, jestes jednym wielkim **jem !" :)
Albo Gulczas też raz przeklnął w Barze 4 (też w programie na żywo) bodajże mówiac cos o tym, że Adrian będzie pobity czy cos w tym stylu...

szymoncz

Pamiętam, oglądałem ten odcinek Baru. Ania dostała odrazu żółtą kartkę :-)

galaxa

stroz85

hmmm moim zdaniem nie powinno byc zadnej cenzury...nawet na zywo... jezeli ktos klnie to niech sie nie ogranicza, przeciez chodzi o to zeby to bylo prawdziwe..wiec ograniczanie sie nie jest naturalnym zachowaniem, a jezeli telewidza raza wulgaryzmy to po prostu niech nie oglada , proste:)

nnwnw

cenzura to zbedna rzecz w koncu to ma byc REALITY

Pudelek

Ale niecenzuralne słowa powinno się zagłuszać. W filmach sensacyjnych raczej nie klną pomimo, że dla urealnienia danej sceny by się przydało.

szymoncz

Zauważcie, że przekleństwa w BB4.1 były wyciszane... Za jednym razem podczas ogłoszenia wyników nominacji (LIVE) Kasia Lenartowicz "niechcący" wypowiedziała słowo na k. , za co dostała ostrzeżenie od Wielkiego Brata:) Pamiętam też sytuację, gdy Jola robiła w pokoju zwierzeń antyreklamę dla Pawła, i podczas mówienia o jego dredach także urwało jej się słówko na k. :-) Sam Kuba Klawiter nierzadko podczas "lajfów" wypowiadał słowo "za******e"

chatiflatt

czy wyciszanie wulgaryzmów to jest cenzura wg Ciebie, szymoncz?
to naturalna czynność wykonywana podczas montażu, jak najbardziej prawidłowa.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Exile

W programach przed 23 powinno się jak najbardziej zagłuszać, jednak po 23 program MUSI być REALITY - z przekleństwami...
Pudelek, teraz już klną nawet w serialach np w Ekipie.

FK

Ech - klną nawet w "Samym Życiu" a serial emitowany jest o 19.30. Czasy się zmieniły... Mnie wjednak ypikali w "Rozmowach w Toku".

Luxis

w "Samym Życiu" klną? niespodziewałem się... a jakie słowa padły
wracając do tematu to zgadzam sie z przedmówcami, że przekleństwa powinny być do 23 wyciszane, ale z tego co pamiętam na początku tej edycji BB było słychać przekleństwa chyba..

FK

Wielokrotnie pojawiały się w serialu słowa, których tu nie mogę powtórzyć.
Często "źli ludzie" nazywani byli skur****ynami.