Mam Talent! 2

Zaczęty przez Showmag, Cz, 16 Paź 2008, 15:30:40

kamil2505

Szczerze powiedziawszy już od dawna miałem wrażenia, że w pewnych momentach co nieco zależy tylko i wyłącznie od producentów. Najbardziej żenująca była dla mnie ta "dedykacja". Szczerze mówiąc, w ostatnim odcinku kibicowałem panu na rowerku i Patenciarzowi. Ale cóż... Stało się inaczej. Ciekawi mnie też jeszcze jedna sprawa. Nie rozumiem dlaczego na początku nie są pokazywane wszystkie numery telefonów uczestników na których można głosować, albo dlaczego nie rozpoczyna się głosowania po wszystkich występach? W końcu teoretycznie ci, którzy występują na początku mają większe szanse niż ci którzy występują na końcu. Jednak ostatnie dwa programy pokazują, że wcale tak być nie musi (dostali się ci, którzy występowali jako ostatni). Czyżby widzowie rzucili się na telefony i dzwonili i słali SMS-y za ponad 3zł by wesprzeć swoich faworytów. Według mnie nie...
A co do pana Hołowni, to ze względu na to czym się zajmuje poza programem "Mam talent" mógłby przystopować z tego typu komentarzami. Śmieszne to nie jest - co najwyżej niesmaczne.

Powiem szczerze, że od czasów Big Brother 4.1. nic mnie nie dziwi. Przekonałem się tylko do faktu, że telewizja przy tego typu show nie jest do końca uczciwa i potrafi programami umiejętnie kierować. Tylko po prostu wcześniej - lepiej potrafiono to wszystko zamaskować...

DAWIDKI

Cytat: chatiflatt w Pn, 09 Lis 2009, 02:08:04
Dodam jeszcze jako ciekawostkę [znaną / nieznaną], że Ryszard 'Bemol' Bazarnik był współprowadzącym programu dla dzieci "Dźwiękogra".

Ciekawe ... Wiem,że był on tez w Randce w Ciemno z Kammelem
A dżwiękogra ?? Nie wiem co to było  :(

chatiflatt

Cytat: kamil2505 w Pn, 09 Lis 2009, 14:59:05telewizja przy tego typu show nie jest do końca uczciwa i potrafi programami umiejętnie kierować. Tylko po prostu wcześniej - lepiej potrafiono to wszystko zamaskować...
Wydaje mi się, że widzowie są obecnie bardziej wymagający i zwracają uwagę na więcej rzeczy w mediach.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kuba 942

Dziwię się, że Wojewódzki bierze udział w tak zmanipulowanym przepraszam za określenie g*wnie, choć jedno jest kuszące - zarobki  :devil: Ale ostatnie zdania z tych ocen jury na temat występu braci Legun, mistrzowskie :)
Artykuł świetny, a zarazem szkoda mi programu który naprawdę po 1 edycji bardzo mi się podobał. No ale to wina producentów akurat którzy notują coraz większe i bardziej zauważalne przez widzów błędy .
Naprawdę z odcinka na odcinek odechciewa mi się tego oglądać bo wygra i tak kto ma wygrać i to już jest ustalone u góry.

Meeg

Cytat: chatiflatt w Pn, 09 Lis 2009, 02:32:25
Hołownia będzie się smażyć w piekle.
:ubaw: 

Mnie to w ogóle nie zdziwiło.
To, że uważam, że bracia maja talent to jedno, ale manipulacja jest widoczna. Polska nie jest aż takim głupim narodem, żeby się nie zorientować, że coś nie gra. Może po tych wszystkich komentarzach i krytyce się obudzą, bo wyjście takich przekrętów na raz jest jednoznaczne z mniejsza oglądalnością i znacznym spadkiem wysyłania sms'ów, a co za tym idzie - mniej kasy, kasy, kasy.

chatiflatt

Nie tylko Kubuś zapewne bił się o możliwość publicznego biczowania ludzi. Zapewne starał się o to również Szymuś, którego program jest ostatnio tak nudny jak flaki z gów*em... eee... z olejem. Ludzie mediów nie pozwolą, byśmy o nich zapomnieli.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kuba 942

No Majewskiego to bym nie strawił w jury, bo prócz nudnego SMS to jeszcze na onecie jest niejaki SzymOnet i w tym nic śmiesznego również nie widzę  :nie!:
A Wojewódzkiego to akurat lubię i nadaje się na jury do tego programu

podmark

Kaczorex, finalista drugiej edycji pojawił się na konferencji prasowej dotyczącej trasy koncertowej Mam Talent, no i zapewne "sam" wpadł na pomysł, żeby zabrać głos i stanąć w obronie krytykowanych ostatnio producentów.
CytatProdukcja daje wolną rękę. Do niczego nie zmusza. Wiadomo, że przed występami często się ich radzimy
Heh, ciekawe, co dzieciakowi obiecali za takie słowa  :los: Dobrze chociaż, że w przeciwieństwie do wyjących chłopaczków nie przekręcił tego, co ma powiedzieć i nie wyjawił prawdy o sporej ingerencji producentów w występy półfinalistów i finalistów, chociaż w sumie jestem skłonny uwierzyć, że jemu mogli dać wolną rękę. Na śpiewających można wpłynąć poprzez dobór repertuaru i aranżacji, a na takiego tańczącego taki rodzaj tańca chłopaka nie wpłynie nawet Egurolla  :devil:

kamil2505

Co do Kaczorexa to chłopak już nieźle teraz zarabia. Za dwugodzinną lekcje tańca w grupie o ile się nie mylę bierze sobie 50zł! Jak na jego wiek to dość dużo. Ale masz talent, masz kasę! :D

Meeg

Cytat: Kuba 942 w Wt, 10 Lis 2009, 16:16:02
A Wojewódzkiego to akurat lubię i nadaje się na jury do tego programu
zgadzam się.
Ja tak generalnie Kubę uwielbiam i jego program i jego komentarze w Mam Talent.

Kaczorex pewnie dość dużo sobie za to zażyczył, skoro już bierze tyle kasy za lekcje.

chatiflatt

Nie chcę się wymądrzać, ale 50 zł za dwie godziny to 25 zł za jedną godzinę, a to nie tak dużo - chyba.
Oczywiście, pomijam fakt, że chłopiec mógłby jeszcze w pieluchach biegać. Należy pominąć również to, że znajdują się idioci, którzy gotowi są wyłożyć 50 zł tygodniowo dla dzieciaka. Czy Urząd Skarbowy już wie o wzbogacaniu się rodziny Kaczorów? Może warto uświadomić?
Barbara Weston

Rosa

Cytat: chatiflatt w Śr, 11 Lis 2009, 14:42:16
Nie chcę się wymądrzać, ale 50 zł za dwie godziny to 25 zł za jedną godzinę, a to nie tak dużo - chyba.
Z tego co zrozumiałem przedmówce to K. bierze 50 zł za zajęcia w grupie czyli 50 zł od lebka a to w zależności od liczebnosci grupy może byc całkiem sporo.

Showmag

Nie rozumiem.
Przeszkadza Wam, ze ktoś zarabia pieniądze?
Tego chyba jeszcze w tym kraju nie zdelegalizowali.

Livia

program schodzi na psy... co to za talenty  :szok:

chatiflatt

Zrozumiałem przedmówcę identycznie jak ty. 25 zł/h/os. to obecnie standard lub blisko standardu.
Barbara Weston