Mam Talent! 2

Zaczęty przez Showmag, Cz, 16 Paź 2008, 15:30:40

chatiflatt

Jury ewidentnie brakuje doznań seksualnych. Foremniak żąda krwi, chociaż wie, że produkcja nie pozwoliłaby na taki występ, Chylińska biczuje nastolatkę za dobór repertuaru i porównuje posiadanie talentu i umiejętności które powinna oceniać jako juror do swoich prywatnych zainteresowań muzycznych - to nie mój styl, a Wojewódzki porównuje talent do wyglądu, patos i wzniosłość, które urzekły go podczas castingu teraz nagle przestały go urzekać.

Nie podobał mi się odcinek. Jury do du*y, rozbestwili sie straszliwie, bo program okazał się sukcesem. Możnaby powiedzieć "zapomniał Wojewódzki wół jak cielęciem polsatowskim był". Głupie uwagi prowadzącego Hołowni, dla którego wszyscy prócz ministrantów i księży w kościele są szatanami, dźwiękowiec do zwolnienia. Nie zamierzam dalej oglądać i powiększać im oglądalności.

Mateusz nie przeszedł, bo potrafił odpowiedzieć Wojewódzkiemu, przeszedł Kaczorex, który już głębiej w odbyt wejść widzom i jury nie mógł. Głębiej wejdzie w finale. W jednym z kolejnych odcinków przejdzie ta słodka dziewusia od Danuty Rinn, bo zauroczyła jury miłością do Chylińskiej. "Może użyję jej do promocji mojej beznadziejnej płyty?" - pomyśli Chylińska, dając jej kredyt zaufania.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kuba 942

Chylińska nie powinna akurat mówić rzeczy typu "nie mój styl", wszak sama teraz prezentuje komerchę i wygina się jak Madonna w teledysku... :los:

Showmag

Kasia Sawczuk i Katarzyna Popowska otrzymały... nagrody pocieszenia
Kasia Sawczuk i Katarzyna Popowska - niedoszłe półfinalistki reality show "Mam Talent!", były gośćmi środowego odcinka programu "Dzień Dobry TVN".

Więcej: https://showmag.info/2009/11/05/kasia-sawczuk-i-katarzyna-popowska-otrzymaly-nagrody-pocieszenia/

chatiflatt

Eee... medialna promocja wyrzutków?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Meeg

Cytat: Kuba 942 w Nd, 01 Lis 2009, 14:41:39Za tydzień pewnie bracia Legun wejdą do finału...
moi faworci :P.

Nie mogę się doczekać dzisiejszego odcinka właśnie ze względu na nich. Ale poza tym czuję, że ten półfinał będzie słaby. Chciałabym, żeby oprócz braci Legun do finału wszedł Krzysztof Bazernik (gra na garnkach :P). To coś nowego, oryginalnego i ciekawego ; ). Ale zobaczymy jak się wszyscy zaprezentują w półfinale.

Co do nagród pocieszenia - żal. Równie dobrze każdy inny uczestnik, który dostał się do drugiego etapu powinien dostać nagrodę pocieszenia. I tak te dwie Kasie mają już zapewnione miejsce w kolejnej edycji.

Meeg

2x09
Cofam moje słowa. Ten półfinał był dużo lepszy od pierwszego. Wszystkie występy były dobre, ale i kilka bardzo dobrych. Najbardziej zawiodła mnie Niewolańska czy jak jej tam, beznadziejny repertuar i aranżacja. Patenciarz w finale to dość kontrowersyjna decyzja, mimo że jego występ był naprawdę niezły, dużo lepszy od castingowego. Oczywiście bracia Legun dla mnie bezapelacyjnie najlepsi, w finale życzę im wygranej. Jak tylko dobiorą dobry repertuar to myślę, że na pewno będę w F3. Najgorszy występ odcinka - The Sunday Singers, byli beznadziejni.

DAWIDKI

Ja może dam takie info :Czemu zawsze tak spokojnie stoją. Bo od tej edycji wprowadzili ,że na stronie internetowej programu są wyniki.
Według nich finał dla wybranych :)
A faworytem moim będzie Kony :)

Showmag

"Mam Talent! 2" - odcinek 9: relacja z programu na żywo
Wczoraj stacja TVN wyemitowała drugi z pięciu programów na żywo w drugiej edycji "Mam Talent!".

Więcej: https://showmag.info/2009/11/08/mam-talent-2-odcinek-9-relacja-z-programu-na-zywo/

Kuba 942

Według mnie ten występ braci Legun (m.in te pozdrowienia) to jakaś manipulacja producentów  :devil:
Jak dla mnie kiepsko i szkoda, że Wojewódzki ich nie zjechał. Chętnie bym zobaczył ich bardzo pewne przejścia do finału minki gdyby okazało się, że przechodzą patenciarz i ten na rowerze bo to oni obaj powinni tam się znaleźć a nie tylko jeden z nich.
Poza tym z tymi braćmi Legun jest jak z Mellkart Ball, też mają za sobą występy w innych krajach  :kreci:
A znalezienie się Sundays Singers w półfinałach to jest porażka jury, co oni tam robili to ja nie wiem...

chatiflatt

Hołownia pisze książki o katolicyzmie, które średnio się sprzedają, zajmuje się kanałem religijnym, który ma średnią oglądalność. I niech na tym poprzestanie, bo ciągłe "nawracanie" widzów, publiczność i jury najchętniej oglądanego programu sobotniego wieczoru jest już niesmaczne i głupie.

Nie oglądałem programu w całości, jednak uważam, że przejście kogoś, kto za rok-dwa straci ów oceniany talent jest głupie. Nawet jeśli zdecydowała o tym "góra".
Noo, chyba że bracia utną sobie j***, źródło testosteronu.

Do produkcji: następnym razem jak będziecie chcieli zaprogramować uczestnika to zaprogramujcie go tak, by nie przekręcał imienia i nazwiska osoby, którą ma obowiązek pozdrowić po występie.

I ciesze się, że jury dostało opier*ol od produkcji po pierwszym półfinale. Byli wyraźnie milsi w ocenach, krytykach. Może uświadomiono im, że nie są niezastąpieni?
Barbara Weston

Showmag

"Mam Talent!": program z gotowym scenariuszem?
Zdaniem coraz liczniejszej grupy widzów "Mam Talent!", producenci reality show starają się wpłynąć na przebieg wydarzeń mających miejsce w widowisku przez narzucenie uczestnikom konkretnego programu artystycznego i końcowego efektu wizualnego, oraz poprzez narzucenie dialogów, które muszą wypowiadać zawodnicy i jurorzy reality show.

Fala krytyki dotknęła jurorów po tym, jak do ścisłej 40 półfinalistów nie dostały się Kasia Sawczuk i Katarzyna Popowska. Widzowie protestowali wobec takiej decyzji, a oburzenie wzbudził fakt cenzurowania negatywnych wypowiedzi na ten temat na łamach forum dyskusyjnego na oficjalnej stronie reality show. Ostatnio coraz większą konsternację zaczynają wzbudzać wypowiedzi jurorów, których reakcje w przypadku stricte identycznych sytuacji często okazują się być skrajnie odmiennie: i tak np. jedni uczestnicy za zmianę wizerunku są chwaleni, a inni są za to mieszani z błotem. Wśród widzów pojawiły się nawet głosy, że wypowiedzi jurorów są wygłaszane na polecenie producenta, a niektórzy z półfinalistów są faworyzowani poprzez otrzymanie czasu antenowego w najlepszej porze oglądalności. Choć w Internecie znaleźć można wiele przesadnie krytycznych opinii, to jednej z nich z całą pewnością zaprzeczyć nie można: niejednokrotnie występujący w programie zawodnicy są poddawani miażdżącej krytyce za elementy, za które odpowiadają wyłącznie producenci show i sztab opłaconych specjalistów.

Więcej: https://showmag.info/2009/11/09/mam-talent-program-z-gotowym-scenariuszem/

chatiflatt

Dodam jeszcze jako ciekawostkę [znaną / nieznaną], że Ryszard 'Bemol' Bazarnik był współprowadzącym programu dla dzieci "Dźwiękogra".
Barbara Weston

chatiflatt

Aaragorn, świetny tekst, wspaniałe podsumowanie kolejnego tvn-owskiego gów*a.
Należy dodać, że Chylińskiej ewidentnie nie podobało się wykonanie braci. Aczkolwiek odmówiła komentarza, którego przecież nie odmówiła przy ocenie Adrianny. Co takiego miała powiedzieć, co nie mogło przejść jej przez gardło? Co miała napisane na kartce?
Barbara Weston

Showmag

Miło słyszeć :)
Kolejny program, ktory skonczyl się na pierwszej edycji. Tamto jeszcze dało się oglądać z przyjemnością, ale TO?

Czasu mi szkoda by wymieniać po kolei to wszystko, co mi się nie podoba.
Najbardziej rozbroiło mnie dedykowanie występu osobie, odnośnie której - pod komentarzami w newsach o jego śmierci - wielu pisało, że - tu cytat - "kolejny ubek poszedł do piachu".

No, nie wyszło im, oj, nie wyszło im :D

chatiflatt

Hołownia będzie się smażyć w piekle. Takie brednie kiedyś opowiadał w DDTVN o grzechu kłamstwa, o karze za grzechy, a tu marionetka.

Zauważcie, że K.Kulawik również miała występ w najlepszym czasie emisyjnym. To sztuczka nie nowa.
Barbara Weston