The Amazing Race 11: All-Stars

Zaczęty przez Rosa, Nd, 01 Paź 2006, 10:53:49

amazing

Na początku: Czesć wszystkim ;)

Edycja bardzo mi się podobała, zwycięzcy nie. Najbardziej byłbym zadowolony, gdyby wygrały    Charla i Mirna - moje faworytki. Dustine i Kandice też nie byłyby złe. No ale jak to się mówi: głupi ma szczęscie (Eric) :)

Liczyłem, że Teri i Ian zajdą dalej. John i Jill nie zasłużyli żeby odpasć jako pierwsi. Dobrze, że Rob odpadł tak wczesnie, chociaż po tych pierwszych trzech odcinkach myslałem, że wraz z Amber wygrają :/

Cieszę się, że w końcu zawędrowano do Polski, chociaż Polacy nie pokazali się z dobrej strony. Żałuję, że mnie tam nie było, ja chętnie bym pomógł Charli i Mirnie :D

PS. Szkoda, że filmik, do którego link dał Pikachu, nie jest prawdziwy :)

Rosa

A czemu tak Roba nie lubicie?
Był swietny w tej grze i zwykly pech zadecydował zarówno o tym że nie wygral za pierwszym razem jak i że odpadł za drugim. Ni obrazilbym się gdyby większosc zawodnikow w następnych edycjach walczyła tak jak on a nie tylko przemieszczała się z miejsca na miejsce.

Exile

Rob pokazał jak się scigać w poprzedniej edycji, ten numer z odpuszczeniem blokady był swietny :D
Niestety w AS przez głupi błąd w objedzie przekreslili swoje szanse... a zasługiwali na zwycięstwo dużo bardziej niż Eric z Danielle...

Luxis

Myslicie, że TAR zawita jeszcze kiedykolwiek do Polski??

Exile

Według mnie szanse to 10-20%. Polska nie jest tak pogatym kulturowo krajem jak kraje Dalekiego Wschodu i nie fascynuje Amerykanów... Ten etap był ciekawy dla nas, ale Amerykanów chyba nużył...

Luxis

Według mnie wcale nie nużył... ta akcja w lesie, Auschwitz, kłopot z ludmi i taxówkami - to są emocje telewidzów...

podmark

Poza tym, jak to chyba wspomniał Rosa - producentom mogło spodobać się to, że z Polski wyszło bardzo mało informacji.

Rosa

Tylko problem by mieli z miejscem.
Warszawa była, Kraków, Oswięcim i Wieliczka zaliczone, Malbork odpada bo rycerze byli. Co pozostaje?
Może Wilczy Szaniec? Cos z czasów okupacji radzieckiej? Wrocław?
Jakie byscie mieli propozycje?

Exile

Wieliczka? Tam nie byli, chyba, że mi "umkło"
Wrocław jest piękny, może Poznań i Gdańsk? Najlepiej Tatry lub jeziora mazurskie...

Rosa

Cytat: ExileWieliczka? Tam nie byli, chyba, że mi "umkło"
Byli, byli, zwiedzali kopalnię i tam na dole nawet jakis posiłek zajadali.

joker

Może cos takiego: Rano w sobotę albo niedzielę mają za zadanie dojechać do Stadionu X-lecia (Jarmarku Europa) i tam znaleć konkretny stragan, oznaczony flagą TAR. Dalej mają odebrać stamtąd jakis duży przedmiot (np. stół, albo cos takiego) i zaniesć do wyjscia, gdzie otrzymają następną wskazówkę :lol:

A tak na serio to może to być naprzykład znalezienie czegos (jakiejs skrzyni) w jednym ze stawów w Dolinie Pięciu Stawów (zawodnicy nie wiedzą w którym), lub Morskim Oku (to myslę, że jest lepsze bo łatwiej by było dojsć zawodnikom i mieli by wybór - albo isć łatwą drogą, ale dłuższą lub skrótami ale trudniejszymi).
Mogło by być też cos z Giewontem, ale nie przychodzi mi nic ciekawego do głowy.

Edit: Zapomniałem dopisać o Stadionie X-lecia. Jest jeszcze nagroda specjalna dla tych, którzy w międzyczasie nie zostaną okradnięci :devil:

Exile

Cytat: Rosa
Cytat: ExileWieliczka? Tam nie byli, chyba, że mi "umkło"
Byli, byli, zwiedzali kopalnię i tam na dole nawet jakis posiłek zajadali.
To pewnie było w jakims Insiderze :D A ja tego nie oglądałem...

Rzeczywiscie z tymi Tatrami mogłoby wypalić, choć te słowackie są tysiąckroć ładniejsze :P Może Bieszczady albo Pieniny?

Luxis

Nasz kraj ma tak dużo pięknych miejsc do zwiedzania, a wy sie jeszcze zastanawiacie?? ehh
co z tego, że np. W-wa była? inne kraje i miasta też były w TAR, a jesli by przylecieli z jakiegos odległego kraju to tylko na Okęcie, bo tam jest najwięcej połączeńz różnymi krajami...
może cos z mojego podwórka, proponuje aby musieli sie sami dostać np. autostopem albo znalec odpowiednie połączenie autobusowe bąd też taxi (nie radze bo bardzo drogo wyjdzie) z Gdańska na półwysep helski i tam z Helu wyruszyć i znalec odpowiedni tramwaj wodny, który by ich do celu doprowadził, np jesli by mieli popłynąć do Gdańska, a wejdą na pokład tramwaju do Gdyni czy Sopotu, to mają problem, bo z innego miasta muszą sie dostać do Gdańska, a ekipa która dobrze wybierze tramwaj i popłynie do Gd będzie miała już dużą przewagę.
Jesli nie to są góry, zabytki w duzych i srednich miastach, góry, zatoka, morze, wyspa Wolin, bardzo dużo różnych zamków, Kaszuby, Sląsk, lasy, Mazury... tyle miejsc jest

może założymy petycje, aby znowu odwiedzili nmasz karj :D hehe, bo ta poprzednia o BB już jest do wykasowania (Admin) :ice:

Exile

Najlepiej niech im każą korzystać z usług PKP - to skompromituje Rzeczypospolitą Obojga Kaczorów do cna :D
Dobry pomysł z petycją :D
A o miejscach można naprawdę dużo pisać, więc to trochę bez sensu...

joker

petycja jest bez sensu, bo:
1) mało kto w Polsce interesuje się TARem na tyle, żeby znaleć w necie taką petycję i ją podpisać,
2) nawet im oglądalnosci nie generujemy, więc co ich obchodzi zdanie małej grupki Polaków :los:
Za to można do nich napisać z jakimis konkretnymi pomysłami, jesli będą ciekawe to napewno więcej zdziałają niż jakas tam petycja.