Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

Luxis

Co do Dzieciaków Z Klasą podam tylko, że w Wilekiej Brytanii są różne rodzaje tego programu. Tzn. np. żę wystepują tam tylko dzieci, inny przykład osoby znane, a jeszcze inny to tylko dorosli.

podmark

A ja w neimczech widziałem specjalną edycję "Dzieciaków z klasą" , ale tam nie brali udziału dzieci, a nauczyciele  :szok:  Wszystko, jak w "Dzieciakach..." - postumenty, scenografia, nawet muzyka. Ale wg mnie taka srednio ciekawa wersja - najlepiej maglować dzieciaki :)

Luxis

"Awantura o Kasę" (po angielsku Cash Battle)w katalogu Sony Pictures Television International.
Będzie ten teleturniej sprzedawany do krajów azjatyckim, dzięki temu jednemu z największych koncernów, który przejął prawa do dystrybucji na Azję.

alexander

Awantura o kase może się pdoobać bo dużo się dzieje ale też po pewnym okresie można się zanudzić. A ja chce aby wrócili Milionerzy!!!

Luxis

Całkiem możliwe, żę wrócą ... Może za rok, jak TVN niebędzie miał żadnego teleturnieju, choć już nie ma :P może jak się znudzi taniec z Gwiazdami to wróci BB i Milionerzy :P

podmark

To co ostatnio się dzieję w polskich teleturniejach naprawdę przechodzi ludzkie pojęcie - niedosć, że prawie każda stacja ma swoje call tv, to jeszcze w tradycyjnych nadawanych ze studiach teleturniejach daje się szansę widzom wygrać pieniądze - "Grasz czy nie grasz", "Gra w ciemno", "Burza mózgów" a dzisiaj nawet "Familiada". Tylko TVN nie daje takich konkursików (a to pewnie, że nie mają ani jednego prawdziwego teleturnieju  :devil: ).

alexander

Ja bym chciał aby wrócili "Milionerzy"!! To był naprawde interesujący i ciekawy program, szkoda ,że już go nie ma :(

sharkan

I tak jeden z dziesięciu jest najfajniejszy ;]

podmark

Nie wiem, czy wiecie, że 1 z 10 powstaje na brytyjskiej licencji, gdzie w oryginale występuje 15 graczy - "Jeden z piętnastu" :)

sharkan

wieeemy ;] przynajmniej ja ;]

Luxis

tak ja też wiem, i też bardzo bym chciał , żeby Milionerzy wrócili, wogóle takie fajne były kiedys programy... :( szkoda, że kiedys... np. w Niemczech niebyło Milionarów chyba z rok kiedys, ale wrócili, i sa tam nadal od początku i mają dobre wyniki, bo prowadzący to taki jajcarz fajny ;)
P.S.Familiada też powstaje na licencji, np. w Niemczech jest lepsza ichna Familiada ;)

joker

ja dopiero się dowiedziałem :) Myslę, że milionerów już nie zobaczymy. Stacje telewizyjne nie chcą odmrażać starych hitówbo wyszło by na to, że nie mają już pomysłów na nowe programy i stacja sie stacza. Polsat nie wroci już do "Idz na całosć" a tvn do "milionerów" i musimy się z tym pogodzić ;/

Luxis

no ale odmrazają niektóre, może niekoniecznie w Polsce, ale na swiecie i owszem, np. w wielu krajach powrócił BB, czy jakies inne programy...

podmark

Cytat: Łukiw Niemczech jest lepsza ichna Familiada ;)

Masz pewnie na mysli program "5 tegen 5" nadawany na RTL 2. Otóż "Familiada" w normalnej - rodzinnej wersji była u naszych zachodnich sąsiadów już kilka lat temu, ale teraz RTL 2 postanowił czyms zapchać czas po "Big Brotherze" i dali teleturniej, w którym spotykają się 2 pięcioosobowe zespoły, których cos łączy (np. lubią jedzić na nartach lub sankach :) ). No - taka edycja (bez rodzin) jest już od grudnia bodajże nadawana w holenderskiej Talpie.

joker

Katrina będzie się zakładać
Już w najbliższy piątek o godzinie 20.05 w TVP 2 gosciem specjalnym programu "Załóż się" będą Katrina and the Waves, którzy wykonają swój wielki eurowizyjny przebój "Love shine a light". Katrine czeka mały zakład. Jaki? Przekonamy się o tym już w piątek.
To nie pierwszy eurowizyjny gosć tego programu. W pierwszej edycji moglismy spotkać m.in. grupę Brotherhood of Man
eurowizja.pl