Menu główne

Agent 2

Zaczęty przez kropek, Cz, 02 Cze 2005, 11:31:08

kropek

Ktos wie co robia agencji teraz gdzie sie ukrywaja i kogo szpieguja ja wiem tylko o agencie Mirku z Limanowej sprzedaje mieszkania w Krakowie i jest "Agentem Nieruchomosci" czyli program mu sie przydał zdobył doswiadczenie.

lukasz900

Beata z Agenta 2 urodzila w pazdzierniku 2004 roku córeczke- Monike!:)

Showmag

Bartek nominowany do Brzdąca 2005
Piątek, 03.06.2005, 00:10

W srodę 1 czerwca, podczas wielkiej imprezy z okazji Międzynarodowego Dnia Dziecka, ogłoszono zdobywcę wyróżnienia "Brzdąc 2005". W tym roku wsród nominowanych byli: Tomasz Jankiewicz- aktor i inicjator Pogotowia Teatralnego, ksiądz Marian Augustyn z parafii pw. sw. Jana Chrzciciela oraz Bartosz Arłukowicz- 34-letni uczestnik drugiej edycji "Agenta", z zawodu lekarz pracujący na oddziale onkologii dziecięcej I Kliniki Chorób Dzieci PAM-u oraz wykładający pediatrię na uczelni. Bartek wspomaga działalnosć Stowarzyszenia Rodziców Dzieci Chorych na Białaczkę i Inne Choroby Rozrostowe Krwi. Jest pomysłodawcą i współorganizatorem akcji "Cały Szczecin spiewa dzieciom"- do wspólnego spiewania namawia wszystkich począwszy od dziennikarzy, a na politykach kończąc. Pieniądze z imprez wspomagają stowarzyszenie i oddział onkologii dziecięcej. Bartek jest orędownikiem utworzenia hospicjum dziecięcego w Szczecinie. Trzy lata temu wygrał reality show "Agent 2", od tamtej pory jego twarz stała się znana całej Polsce. Zasiada też w Radzie Miasta Szczecina. Tytuł Brzdąca jest przyznawany przez Dziecięcą Radę Miasta Szczecina od 12 lat. Komu przyznać tytuł, decyduje pięcioosobowa dziecięca kapituła. "Jest to wyróżnienie dla tych dorosłych, którzy bezinteresownie robią bardzo dużo dla dzieci. W tym roku kandydatury poparte były bardzo wieloma podpisami dzieci, które przekonująco uzasadniały, dlaczego ich kandydat jest najlepszy i szczegółowo opisywały, co dla nich zrobił"- mówi Iwona Siepielska, członek kapituły Brzdąca 2005. Statuetkę Brzdąca 2005- szczęsliwego malca bujającego się na hustawce z promieni słonecznych, wręczono na scenie Teatru Letniego. W tym roku otrzymał ją Tomasz Jankiewicz, aktor i twórca Pogotowia Teatralnego. Podczas uroczystosci wystąpiły amatorskie zespoły dziecięco-młodzieżowe, a na koniec miał miejsce pokaz pirotechniczny. Dzieci, które przyszły do amfiteatru, mogły przyniesć ze sobą listy do Jana Pawła II. W czasie imprezy zostały one przywiązane do helowych baloników i wypuszczone w niebo.

[Gazeta.pl]

podmark

Z "Agenta" do Sejmu ...

W najbliższych wyborach parlamentarnych z list SdPl wystartuje nie kto inny, jak sam ... Bartosz Arłukowicz - zwycięzca drugiej edycji reality show "Agent". Lekarz - pediatra wystartuje z rejonu szczecińskiego.

Luxis

No i mamy drugi przypadek z reality shows, kto zrobi być może kariere w polityce, po Sebastianie Florku z BB1, a zwycięzca 1 BB tez jest zainteresowany polityką...  :devil:

Pudelek

On już od dłuższego czasu jest radnym w sejmiku miejskim. Często go pokazują w Kronice (lokalne wiadomosci na TVP3).

podmark

Cytat: PikachuOn już od dłuższego czasu jest radnym w sejmiku miejskim. Często go pokazują w Kronice (lokalne wiadomosci na TVP3).

Ano tak - zapomniałem, że Pikachu jest szczecinianinem. Ten to go sobie może częsciej oglądać. Zresztą nie ma co podziwiać - Bartek to straszny sztywniak - jak był w "Ciao Darwin" to nic smiesznego nie dokonał. Ale do polityki się nadaje  :ubaw:

Pudelek

Cytat: podmarkZ "Agenta" do Sejmu ...

W najbliższych wyborach parlamentarnych z list SdPl wystartuje nie kto inny, jak sam ... Bartosz Arłukowicz - zwycięzca drugiej edycji reality show "Agent". Lekarz - pediatra wystartuje z rejonu szczecińskiego.
Ostatnio plakaty z jego podobizną zalepiły pół Szczecina. Co ciekawe zajmuje (wysokie) 2 miejsce na liscie swojej partii. (Chociaż wątpie, żeby został posłem bo jego partia raczej nie wejdzie do sejmu). Czekam kiedy mu dorysują wąsy :zabek:  :devil: !

Schodząc troche z tematu na wybory to najlepsze są plakaty członków LPR do których ktos masowo dokleja czarny pasek w miejsce oczu lub pasek z napisem Niech nas zobaczą   :hahaha: :zabek:  :devil:

Pudelek

Czy ja wiem, czy taki zapomniany. Chyba tylko dla widzów TVNu.
Bartek przynajmniej załapał się na listę wyborczą. Za to Florek prawdopodobnie zakończy już swoją karierę polityczną.

lucjuk

Myslisz, że gyby zapytać jakąs osobę na ulicy to będzie wiedziała kim jest Bartek, nie potraktuje go jak "jednego z wielu"?

Teraz Florek już odpada to prawda, ale wydaje mi się, że dzięki telewizji jakąs reklamę miał, bardziej czy mniej pozytywną

Showmag

Polski rząd bez gwiazd reality show
Wtorek, 27.09.2005, 22:32

W tegorocznych wyborach parlamentarnych z list największych partii startowali ludzie nie związani bezposrednio z polityką. Wsród nich byli uczeni, dziennikarze, muzycy, sportowcy oraz gwiazdy programów typu reality show. Ci ostatni nie uzyskali jednak wystarczającego poparcia wyborców. Jak wiadomo- zakończyła się polityczna kariera Sebastiana Florka, który bezskutecznie zabiegał o miejsce na liscie Samoobrony.

Janusz Dzięcioł, grudziądzki radny i komendant straży miejskiej w Swieciu, do walki o fotel senatorski ruszył z okręgu toruńsko-włocławskiego, z ramienia Komitetu Wyborczego Wyborców "Porozumienie Obywatelskie". Choć Dzięcioł zwyciężył pierwszą edycję "Big Brother'a", to jednak walkę o miejsce w senacie przegrał, zdobywając przy tym poparcie wynoszące 8% (niemal 21 tysięcy głosów).

W okręgu szczecińskim zwycięstwo odniosła PO, która pokonała Prawo i Sprawiedliwosć z 5% przewagą. W tym regionie lewicowe ugrupowania osiągają lepsze wyniki niż w całym kraju. Tak było i tym razem. SLD uplasowało się na trzeciej pozycji, podczas gdy w skali kraju musi zadowolić się czwartym miejscem, tuż za Samoobroną. Lepszy wynik niż w kraju uzyskała także SdPl- 5,5% (w kraju 3,8%). Jednak partia nie przekroczyła wyborczego progu i jej kandydaci o mandatach nie mają co marzyć. Prawie połowę głosów (ponad 7 tysięcy) dla Socjaldemokracji zdobył Bartosz Arłukowicz zwycięzca telewizyjnego reality show "Agent", lekarz pediatra i radny Szczecina. Taki wynik kolegom z PO i PiS-u już pozwala zasiąsć w sejmowych ławach.

[Gazeta.pl]

Showmag

Bartek obiektem zainteresowań radnego
Sroda, 22.02.2006, 18:10

Bogdan Trzos- radny z Niezależnego Ruchu Społecznego, podczas obrad sesji ma nowe, pochłaniające go zajęcie. Robi zdjęcia, ale tylko jednemu radnemu. Obiekt jego fotograficznych zainteresowań to polityk z przeciwnego obozu politycznego- szef szczecińskiego SdPl Bartosz Arłukowicz, a przed laty zwycięzca drugiej edycji reality show "Agent". Flesz błyska, gdy radny Arłukowicz wstaje, wchodzi na sesję, rozmawia z kolegami. Polowanie na Arłukowicza odbywa się także na posiedzeniach komisji. Po raz pierwszy radny Trzos pojawił się z aparatem na sesji 6 lutego. W ubiegły poniedziałek pstrykał już bardziej ostentacyjnie. Niewielkich rozmiarów aparat przez całą sesję leżał w pogotowiu na pulpicie jego stolika, gotowy do użycia w każdej chwili. "Nie wiem, dlaczego radny robi mi zdjęcia. Robi wiele rzeczy, których nie rozumiem. Niedługo zacznę się rozglądać na ulicy, czy przypadkiem tam również radny mnie nie fotografuje"- mówi Bartosz Arłukowicz. Nowe zainteresowanie Bogdana Trzosa było nawet przedmiotem interpelacji. Arłukowicz zapytał przewodniczącego rady Jana Stopyrę, czy przypadkiem Trzos nie robi zdjęć do jakiejs kroniki. Okazało się, że nie. "Wszystko ujawnię w swoim czasie"- odpowiedział Trzos. Jego klubowy kolega- radny Juliusz Słowacki, również nie wie, skąd ta nowa pasja. "Nie mam zielonego pojęcia"- odpowiada. Zdarza się, że między Trzosem a Arłukowiczem na sali sesyjnej dochodzi do sporów, słownych potyczek. Radny Trzos należy do zwolenników prezydenta Mariana Jurczyka, z kolei Arłukowicz wytyka prezydentowi błędy. Radny Trzos zapewnia jednak, że robienie zdjęć oponentowi nie jest wyrazem antypatii, ale wprost przeciwnie- sympatii. "Fanką pana Arłukowicza jest moja dziewięcioletnia wnuczka. Pan Arłukowicz jest znaną i popularną osobą w Szczecinie, zwycięzcą reality show 'Agent'. Zamierza także startować na prezydenta Szczecina. Robię zdjęcia dla wnuczki"- tłumaczy "Gazecie" Bogdan Trzos. "Ale po co te kadry zza zaułka? Przecież możemy umówić się na zdjęcia"- zastanawia się Arłukowicz.

[Jolanta Kowalewska, Gazeta.pl]

Luxis

Hehe ;) smieszny przypadek spotkał Bartka... bk :P

Pudelek

Cytat: AdminObrazek  . Pan Arłukowicz jest znaną i popularną osobą w Szczecinie, zwycięzcą reality show 'Agent'. Zamierza także startować na prezydenta Szczecina.
[Jolanta Kowalewska, Gazeta.pl]

A to dobre :ubaw: . Ale będę miał smiechu jak gwiazda reality show zostanie prezydentem mojego miasta :P .

joker

albo mi się cos przewidziało, albo we wczorajszych wiadomosciach występował Bartosz Arłukowicz z Agenta (ten co się tak wody strasznie bał)
https://ww6.tvp.pl/134,20060411327063.strona
(wypowiada się gdzies w 17 minucie)