[Austria] Dancing Stars

Zaczęty przez podmark, Nd, 12 Mar 2006, 11:39:01

podmark

A oto co wczoraj napisał MediaFM.net

CytatJeszcze niedawno latał nad zeskokiem. Teraz pląsa na parkiecie. Trzykrotny zdobywca Pucharu Swiata, mistrz swiata w lotach i medalista olimpijski Andreas Goldeberger rozpoczyna dzisiaj zmagania w austriackim "Tańcu z gwiazdami".

Taneczne treningi Goldberger rozpoczął w styczniu. Jego partnerką jest 25-letnia Julia Polai, zawodowa tancerka. W pierwszej rundzie wykonać mają cza-czę do muzyki znanego przeboju Toma Jonesa "Sex Bomb".

Fajnie by było znaleć oficjalna stronę austriackiej edycji - jak ktos odszuka to nie się podzieli swoim odkryciem :)

sharkan

No prosze Manuel Ortega który reprezentował Austrie na ESC 2002 w Talinie bierze udział w austriackim TzG ;)
https://insider.orf.at/dancingstars/?pageID=192&isStatic=1&state=Article&id=349&rid=12

A to jego piosenka :
https://paluki.pl/eurowizja/mp3/aut2002.mp3

sharkan

'Wczorajszy finał " Dancing Stars " w którym udział wzięły trzy pary, okazał się zwycięski dla reprezentanta Austrii na ESC 2002 - Manuela Ortegi i jego partnerki Kelly Kainz. W finale wykonali paso doble, oraz zatańczyli do utworu " Time of my life ". Co ciekawe, zarówno ten utwór jak i akrobacje wykonane na scenie podczas tańczenia, były takie same jak te, które przyniosły zwycięstwo Kasi Cichopek w drugiej edycji " Tańca z Gwiazdami ". " Jeszcze nie dochodzi to do mnie, że wygrałem. Jutro jak wstanę to sobie to uswiadomię " - powiedział Manuel Ortega' EscTenbit

Jeszcze w rumunskiej wersji TzG tanczy Arsenium rep. Mołdawii na ESC.

Może i u nas bedzie ktos tanczył, kto jest znany z udzialu w eurowizji ( ja osobiscie z checia zobaczylbym tanczaca Tatiane Okupnik)

joker

Cytat: sharkanJeszcze w rumunskiej wersji TzG tanczy Arsenium rep. Mołdawii na ESC.
odcinek "Disco" w wykonaniu Arseniuma :) Szczerze mówiąc to nie podoba mi się jak tańczy :?!:
https://youtube.com/watch?v=-t4uUtMPsxg

Pudelek

Taniec Arsenium wyglądał bardziej na dyskotekowy niż towarzyski  :?!:.

igiko

Wybitny skoczek w "Tańcu z Gwiazdami"

Gwiazda Andreasa Goldbergera swieci wciąż jasno - były skoczek narciarski zajął wraz ze swoją partnerką, Julią Polai, drugie miejsce w austriackiej edycji "Tańca z Gwiazdami".

W finałowym odcinku serii Goldberger wzbudził zachwyt publicznosci swoim "moonwalkiem" tańcząc 'Medley' Michaela Jacksona. Tytuł zwycięzcy przypadł jednak innej parze tanecznej, która ostatecznie wygrała z ex-skoczkiem i jego partnerką o 10 punktów.

"W ogóle nie jestem zawiedzony, że nie wygralismy tej edycji, wręcz przeciwnie - cieszę się, że tak daleko zaszlismy i że moglismy publicznosci zaprezentować nasze różne choreografie! Czuję się znakomicie, mimo iż, rzecz jasna, najchętniej bym wygrał" - powiedział "Goldi" po programie austriackiej telewizji ORF.

ródło: skokinarciarskie.pl
The Amazing Race fan

Toni

W trwającej austriackiej edycji Tanca z gwiazdami nadal tańczy para mężczyzn o której pisał Leon.
Wczoraj w niemieckim programie Prominent był na ten temat reportaż.
To nie pierwsza para homoseksualna w TzG. Pierwszą parą były lesbijki tanczące w Izraelu.
Zarówno dwóch mężczyzn,ani dwóch kobiet nie chciałbym oglądać tańczących.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!