Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

joker

ale zaje... (fajną) piosenkę wybrali w Danii!! Oglądałem preselekcje i szczerze mówiąc tylko ta się kwalifikowała, żeby ją swiatu pokazać i do tego taka dobra!! Mieli takie fajne przerywniki - karaoke tych największych przebojów Duńskich z eurowizji i naprzykład pokazywali jak jakies dzieci spiewają, albo robotnicy itd. wogóle bardzo dobra jakosć obrazu webcast! oto link do piosenki:
https://home.tiscali.be/verlind/andy/Denmark2006%20-%20Sidsel%20Ben%20Semmane%20-%20Twist%20Of%20Love.mp3

Miatexs

NO rzeczywiscie bardzo fajna pioseneczka ta DUńska.
To już druga po Estońskiej taka z deka amerykańska piosenka na esc i musze przyznać że jest lepsza!
WOW jak narazie Europa wybiera ciekawe songi. NArazie nie mam jakiejs za jaką bym nieprzepadał

joker

mi podchodzi pod zwycięzka piosenkę Norweską z 1985 roku. Jutro czekają nas jeszcze preselekcje na Białorusi, ciekawe co oni nam zapodają  :hmm:

sharkan

Oj nie moge sie zgodzic duńska piosenka w rankingu słabosci 2. Zaszczytne pierwsze miejsce zajmuje Malta of kors ;]

joker

sharkan: mamy skrajne upodobania  :lol:

sharkan

Skoro mamy skrajne upodobowania tobie joker powinna sie nie podbać Albania, Norwegia, Estonia i Słowenia :D

joker

norwegia i estonia jeszcze ujdzie w tłoku, ale albania i słowenia odpadają

Miatexs

Link do piosnki Islandzkiej
https://rapidshare.de/files/12570224/P06_IS_-_SF3.04_-_Silv_a_N_tt_-_Til_Hamingju__sland__live_.mp3

Irlandia i Islandia sie niepopisały - odpowiednio ostatnie i przedostatnie piosenki jakie poznalismy w moim mniemaniu.
Dzis wybiera Belgia
Na kogo stawiacie???
Ja na Belle Perez

joker

no, mi też ani Islandzka ani Irlandzka nie przypadła do gustu :/
Jak dla mnie z Belgii tylko Kate Ryan!! (podobno wygrywa w różnych belgijskich sondach na temat zwycięzcy)

sharkan

Biedna Islandia ;(  Mój ulubiony kraj wybrał takie badziewie .

joker

sharkan - w koncu się zgadzamy :)
No i Belgia wybrała - .... Kate Ryan! niestety z tego co obserwuję, Polska z pozycji lidera po wyborze belgijskim spadła na 2 miejsce:/

Miatexs

Piosenka Kate Ryan owszem jest bardzo fajna ale tylko w formacie mp3. Występ live jest strasznie nudny.
Ale jeżeli Belgowie zaglosowali na nią to czemu Europa też ma tego nierobić

sharkan

Zgadzam sie z Miatexsem tylko mp3 jest fajne występ mniej....

Luxis

tak, piosenka zarabista, a LIVE tak srednio, jakis taki taniec-pajacyk :/ słaby choreograf , no ale piosenka od polskiej lepsza to fakt ;)

joker

ej! ma ktos z was w miarę dobre, orginalne teledyski Ruslany "wild dance" i Heleny Paparizu "my numer one"?? jesli tak to bardzo proszę o kontakt (mail, pw albo gg)