Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

sharkan

Cytat: Łuki.Maciek Silski "Za karę" - piosenka beznadziejna -

No nie mogę się z tobą zgodzic... piosenka jest b. fajna, ale na żywo ( w porownaniu z wys. w idolu) widac ze miał problemy z głosem. Piosenka nie na eurowizje..... no ale Zoub si Zub z zeszłego roku z Mołdawii też do niej nie pasowała czy Athena - turecki zespół z 2004 i zajęły wyskokie odp. 6 i 4 miejsce ;]
Mi w piosence Silskie nie podobal sie jego glos ale pikne brzmiace Gitarki.
Łuki nie lubisz gitarek ?

No narazie mamy reprezentantów Albanii,Armenii,Irlandii i Polski. Zanm piosenkę albańską (https://rapidshare.de/files/11634797/Zjarr_e_ftohte__JG_3_min_edit_.mp3.html) i polską, jak dla mnie albańska lepsza ;]

Luxis

Sharkan to tylko moja opinia. :)
wiesz co, nie lubie za bardzo gitarek, może troche tak, ale generealnie preferuję taka regułę co za dużo to nie zdrowo ;-] a jesli ty lubisz bardzo, to chyba bardzo lubisz cięższe klimaty metal, rock, co? bo ja niezbyt, jeszcze rock ujdzie, ale nie matal...
No fakt, piosenka na listy przebojów, a nie na Eurowzije i dla mnie dosć kiepsko, srednio zaspiewał... :/ w Idolu mu to lepiej wychodziło, dlatego też go wygrał ;)

sharkan

metal jest pojęciem względnym ;)
Jedni uważają ze to jest darcie gępy i trzepotanie włosami  i Satan ( czyli wg metali death metal) a inni jako troszeczke ostrzejasza wersje rocka ;) hm... ja jestem skłonny powiedziec ze jestem za tym pierwszym bo niektorzy twierzdza ze np. Metalica to zespol metalowy.... a to poprostu rock ;). Dla mnie metalu nie ma. Darcie mordy jest darciem mordy

Ja najbardziej , mimo że lubie ESC. lubie zespoly, piosenki nie całkiem komercyjne a do takich teraz można zaliczyc piosenki rockowe ;).

No z tym ze ciezki jest rock to nie prawda -> w koncu cala muzyka wspolczesna opiera sie na rocku ( rytmika melodia itd. itd)
Dla mnie ciezki jest hip-hop i techno oraz spiewajace lalki barbie - ciezkie bo jest to ciezkostrawne
Piosenke jednak musi miec melodie, rytm , musi byc dobry wokal i musza byc instrumenty ( dlatego tez lubie folk).
Rock jest o tyle dobry ze przy nim mozna odplynac, poszalec i odpocząć ;)

Jak ktos powiedzial na ESC sa wszystkie gatunki muzyki i to jest prawda

No a jak chcesz poznac czego na  codzien slucha sharkan to proponuje zapoznac sie ze swiętą czwórcą : Audioslave-Foo Fighters-MUSE-Garbage oraz radiem: ANTYRAIDO :)

Luxis

ja lubie Garbage i ich wokalistke... :P
a lubisz taki zespł ostatnio co małolaty za nimi szaleją ostry rock ponoć - Tokio Hotel? I jak? Bo dla mnie beznadzieja... :/
ach Ci niemcy... :P

sharkan

No jasneee taki ostry jak cholera ze go w Radiu Eska puszczaja :/ ( przez ost. 2 miesicace az 3 razy to radio wlaczylem <wow>)
I po 2) to jest pseudorock :/ czyli nie wiadmo co ;)

joker

wracając do tematu...
Cytat: sharkanNo narazie mamy reprezentantów Albanii,Armenii,Irlandii i Polski. Zanm piosenkę albańską (https://rapidshare.de/files/11634797/Zjarr_e_ftohte__JG_3_min_edit_.mp3.html) i polską, jak dla mnie albańska lepsza ;]
znamy też już propozycję Słoweńską (nie wiem czy to tak się odmienia)
https://rapidshare.de/files/12172093/Slovenia2006_-_Anzej_Dezan_-_Plan_B.mp3.html
i jak narazie twierdzę, że Polska piosenka jest najlpesza, następna Słoweńska

sharkan

Słowenska - Albanska - Polska

https://eurosong.web.surftown.dk/downloads/Slovenien%202006.wmv

Video zaskoczy was...... dobrze ze Mandolina jedna nie jedzie ;] Słowenia to porzadny kraj ;] musi trzymac poziom, ja o tym cos wiem :D

Ten pan jakos szybko wydoroslal :D ale ma glos ;]
Porownajcie to zdj. z video

Luxis

Ja natomiast podaje linka do piosenki LIVE Ich Troje. I z przyjemnoscią muszę stwierdzić, że nasze studio  :szok:  tam gdzie odbywały się preselekcje, jest jedne z najlepszych w tym roku  :los:  odziwo, ale napewno jak będą niemieckie preselekcje to oni bedą mieli lepsze, bo pamiętam w zeszłym roku, było super, duża sala jak na Eurowizje, super efekty... ale cóż Polska i Niemcy = 2 różne kraje (ja i tak wole tu mieszkać niż tam ;))

I stwierdzam także, że im dłużej słucham piosenki Ich Troje, tym bardziej wydaje mi się prawdopodobne, że maja spore szanse na wygraną - bo piosenka jest "przebojowa.. naprawde, wsłuchajcie się (ale oby Ania z nimi jechała, bo ma najlepszy głos..., bo bez niej sobie nieporadzą, chyba że pojedzie zamiast niej Mandaryna, to wygrana mają w kieszeni  :zabek: !!)  :bravo:

https://eurosong.web.surftown.dk/downloads/Polen%202006.wmv

I jestem cholernie wsciekły, bo włączyłem nagrywanie, żeby mi sie Eurowizja w sobote nagrała, jak ogladałem, a wczoraj patrze, i kaseta pusta!! No myslałem że wyjde z siebie, byłem i jestem tak zły, widocznie jakiegos przycisku nienacisnąłem, i teraz w necie musze szukać wszystkich piosenkek i wystepów live, które mi się podobały, a było ich dużo  :bye:  :kreci:  :aniolek: narazie mam tylko Ich Troje... :/  a znalezienie innych to mi zajmie wiecznosć, bo wątpie, żeby ktos to nagrał prócz Ich troje wystepu... :/ może ma ktos to? :hmm:

A co do piosenki Słowenii w tym roku, to mają dobrą piosenkę, widocznie wg. mnie trwa nadal dobra passa Słowenii w doborze piosenek bardzo dobrych, w moim odczuciu oczywiscie, w zeszłym roku Omar, szkoda że sie nie przebił, a tym roku ten Andzej. Natomiast Sharkan, jesli chodzi o jego image to bardzo łatwo mozna to zmienić: wystarczyło zdjąć okulary, włosy na żel, inne wdzianko i kilku dniowy zarost.. :P
I widać, ze Słowenia ma bardziej utalentowanych mężczyzn w spiewaniu, bo już drugi raz z kolei jedzie... natomiast my jednak dzieczyny, o czym np. swiadczy ilosć dziewczyn w preselekcjach w ilosci facetów ;) i ich głosy...
Też od 3 lat Eurowzije wygrywa dzieczyna sama :Sertab - 2003, 2004 - Rusłana, 2005 - Helena. I mam jakies przeczucie, że i w tym roku wygra... :/

Miatexs

Ja już kiedys wypowiedziałem się na temat SLowenii na ESC i mysle że w tym roku nie będzie lepiej. Owszem piosenka mi sie podoba ale chyba ludzie się na niej niepoznają
Ciekaw wogóle jestem czy ten cały Andrej pojedzie do Aten bo ostatnio ponoć ludzie skarżą się ze jego utwór jest plagiatem piosenki Austriackiej z ESC 2002!!!(miejsce 17)
Jak dla mnie jest ona podobna ale tylko z początkowych momentach
TO link jak cós
https://rapidshare.de/files/12197257/Austria_OGAE_2002_Simone_-_Santa_Maria.mp3.html

Cytat: ŁukiI stwierdzam także, że im dłużej słucham piosenki Ich Troje, tym bardziej wydaje mi się prawdopodobne, że maja spore szanse na wygraną - bo piosenka jest "przebojowa.. naprawde, wsłuchajcie się

Zgadzam się z tobą w 100%. JA mysle że to naprawde dobra piosenka i mamy szanse na top 10 a kto wie czy może własnie nie na wygraną. I jest to napewno najlepsza piosenka Polski na Esc w ostatnich latach. Mi się za pierwszym razem już podobała.

sharkan

Ciesze sie ze nie jedzie Sasa Lendero i jej Mandolina :P

joker

Szwajcaria dała nam odrobinę
Częsć scisle ukrywanej tajemnicy odsłonięta! Poznalismy tytuł utworu, który dla reprezentującego w tym roku Szwajcarię międzynarodowego sekstetu Six4One napisał Ralph Siegel i Bernd Meinunger. Brzmieć on będzie If we all give a little (Jesli wszyscy damy odrobinę), co sugerować może tak popularną na Eurowizji tematykę wartosci ogólnoludzkich. (rr)
eurowizja.org

Luxis

A jesli chodzi o Słowenię, to jestem ciekaw, czemu tak fajne piosenki  (Omar i Andrej) sa wykonywane w języku słoweńskich, a nie ogólnorozumianym angeilskim... :hmm:
Przecież zaspiewana po angielsku automatycznie ma lepsze szanse... No fakt Omar zrobił do niej tez wersję angielską, ale mimo wszystko zaspiewał po słoweńsku... :/ a szkoda..

sharkan

Słoweński jednak to piękny język i ja wole słoweński od tego angielskiego :)

szymoncz

joker

sciągnąłem sobie dzisiaj występ preselekcyjny Kate Ryan i jestem pod wrażeniem - jej piosenka jest the best!!