Gladiatorzy

Zaczęty przez Showmag, Pt, 29 Kwi 2005, 22:06:36

Showmag

Kolejny wywiad z Magdą Modrą
Wzdycha do niej wielu facetów, a "Magda Modra" to jedno z najczęsciej wpisywanych haseł w wyszukiwarkach internetowych. Była modelką u Gucciego i Kleina, wzięła udział w trzech reality shows, rozbiła kilkanascie samochodów i ponoć romansowała z Jude'em Law. Z Magdą Modrą, która niedawno wydała swój debiutancki album "Ready to Fly", rozmawia Maciej Okraszewski.

-Długo spiewasz?
-Jak byłam mała, to spiewałam przed lustrem do suszarki, ale tak naprawdę to dopiero od pół roku.

-To skąd pomysł na płytę?
-Montowalismy materiał do programu telewizyjnego, który prowadziłam. Obok było studio muzyczne, więc trochę się wygłupialismy. Cos tam zaspiewałam i w pewnym momencie ktos zapytał, czy nie chciałabym robić tego na poważnie.

-A nie boisz się, że ludzie bardziej niż na Twoją muzykę zwrócą uwagę na wygląd?
-Raczej nie, bo w promocji płyty nie skupiamy się na pokazywaniu mnie w samych seksownych ciuchach. Jestem kobietą i jak każda chcę dobrze wyglądać, ale bez przesady- jak gram koncert, to chcę, żeby mnie słuchali, a nie na mnie patrzyli. Nawet jeżeli ktos widzi mnie tylko w kategoriach seksualnych, to mam nadzieję, że z czasem zauważy, że umiem też spiewać.

-Wystąpiłas w filmie "Legenda" Mariusza Pujszo, uczysz się w szkole Bogusława Lindy. Myslisz poważnie o aktorstwie?
-Zdecydowanie! Tak naprawdę to chciałabym być aktorką, a nie piosenkarką. Uswiadomiłam to sobie, gdy podczas udziału w "Barze" miałam okazję występować w teatrze. Ale nie chcę od razu wskakiwać na afisz, uważam, że aktorstwa trzeba się uczyć powoli.

-Twoją inną pasją są samochody. Podobno jedzisz ekstremalnie, zaliczyłas wypadki i dachowania na rajdach.
-Nie jestem kobietą, która prowadzi w kapeluszu i rękawiczkach. Jeżdżę szybko, lubię się scigać i lubię adrenalinę, ale bez szaleństw- na autostradzie nie wciskam gazu do 200 km na godzinę. Poza tym za kilka tygodni będę mamą i nie wyobrażam sobie, żebym tak prowadziła z moim dzieckiem na tylnym siedzeniu. Raczej zmienię auto na rodzinny model i specjalnie z mniejszym silnikiem, żeby mnie nie korciło.

[Maciej Okraszewski, Metro.gazeta.pl]

Pudelek

Jutro w programie "Rozmowy w toku" w odcinku "Nie jestem Barbie" wystąpi Magda Modra. Nie wiem co ciekawego może powiedzieć w tej sprawie. Ale warto sprawdzić...

Showmag

Magda Modra w "Rozmowach w Toku"
Sobota, 28.01.2006, 00:11

Dla wielu ludzi, szczególnie mężczyzn, atrakcyjna blondynka to ciągle wysmienity temat do żartów, w których uroda i jasne włosy swiadczą przede wszystkim o niewielkiej inteligencji. Ale czy blond loki naprawdę mogą mówić, co kobieta ma w głowie? Czy "Barbie" nie może odniesć sukcesu? We wczorajszym talk-show "Rozmowy w Toku", zatytułowanym "Nie jestem Barbie", wystąpiły panie, które w zamierzeniach miały łamać wyżej wymienione stereotypy. Wsród gosci znalazła się między innymi Magda Modra (modelka, aktorka, piosenkarka i bohaterka reality shows "Gladiatorzy", "Bar 3" oraz "Bar 4") oraz jej narzeczony, 30-letni Kacper Krupski.

[showmag.info]

Sensei

zamiast obalania stereotypów skończyło się na ich utwardzaniu, jak to zwykle w "Rozmowach w Toku". Miało być ambitnie, a wyszło jak zawsze...

A tak poza tym, nie wydaje wam się, że najwyższy czas odesłać Drzyzgę na emeryturę i znaleć nową prowadzącą, o nieco większej wiedzy i inteligencji?

Luxis

co Ty.... Ewa jest bardzo dobra.. chyba najlepsza prowadząca cyklów talk-show w Polsce, zresztą i tak jest mało takich programów, jak nie tylko jeden oryginalny talk-show... :/ A Rozmowy są dobre... ciekawa jaka będzie ta zmieniona formuła za kilka tygodni...? :hmm:

Sensei

Być może masz rację Łuki, ale fajnie by było, gdyby prowadząca umiała prowadzić program bardziej samodzielnie i spontanicznie. Niestety,  po Drzyzdze widać, (takie przynajmniej odnoszę wrażenie)że pracuje nad nią sztab ludzi, a ona sama niewiele ma do powiedzenia... Wszystko jest jakies takie spłycone, poważne problemy robione po łebkach. Odnoszę wrażenie, że jesli wczesniej Drzyzga się nie przygotuje, to już nie jest w stanie wpasć na cos nowego w trakcie realizacji programu. Do tego trzeba jakiejs szerokiej wiedzy i umiejętnosci szybkiego wyciągania wniosków. Uważam, że Kazimiera Szuka byłaby dwa razy lepsza...
Pamiętam, że kiedys Drzyzga otrzymała "okulary równosci". Nagroda ta była przyznawana za promocję rónowuprawnienia i obalanie stereotypów dotyczących kobiet i mężczyzn. Dobre sobie. Przecież Drzyzga co chwilę używa wyswiechtanych stereotypowych frazesów w stylu "to naturalne, że mężczyzna...", "jestes typową kobietą", "jak każda kobieta kocha zakupy..." i tak dalej i tak dalej. Szczerze mówiąc wydaje mi się, że prywatnie to niewiele miałaby do powiedzenia, no może rozkręciłaby sięw temacie zakupów i kosmetyków...

joker

może gdzies już o tym było, ale przeoczyłem, a sprawa jest istotna!!
Własnie obejrzałem teledysk Magdy Modrej (nie miałem zielonego pojęcia, że ona spiewa) i stwierdzam że to damska ( i do tego gorsza) wersja zespołu VinylShakerz :/

podmark

Ales Ty szybki  :plask:  O piosence "Ready to fly" już dawno pisalismy... Mi się to co ona robi nie poodba - wolę Mandarynę . Jak dla moich uszu Magda Modra ma za ostre brzmienie.

Pudelek

Cytat: zenekwiecie może co siedzieje z gwiazdą gladiatorek Dominika Hebdowską :) ??

Tak sobie przeglądałem stronę "Rozmów w toku" i odkryłem, że 15 lutego w programie pojawiła się Dominika. Oto link:
https://rozmowywtoku.onet.pl/1312866,1,archiwum.html
Polecam galerię odcinka. Można się dokładniej przyjrzeć Dominice.

Showmag

Magda Modra została mamą
Niedziela, 26.03.2006, 23:51

Według nieoficjalnych informacji, w dniu 10 lutego, 26-letnia Magda Modra - bohaterka trzech reality shows, prezenterka i piosenkarka, została mamą. Na swiat przyszło jej pierwsze dziecko. Ojcem jest 31-letni Marek Krupski. Poród miał się planowo odbyć w kwietniu, jednak córeczka Magdy narodziła się o dwa miesiące wczesniej. Dziewczynka nosić będzie imię Mia.

[showmag.info]

Showmag

Dominika Hebdowska: życie po reality show
Sroda, 12.04.2006, 14:11

Dominika Hebdowska dała się poznać polskiej widowni jako bohaterka reality show "Gladiatorzy". We wrzesniu 2001 roku została wybrana do programu sposród 16 tysięcy chętnych. Nikt nie wiedział o jej tajemnicy. I nikt by się nie dowiedział, gdyby sama nie powiedziała uczestnikom widowiska, że jest transseksualistą. Dominika urodziła się jako chłopiec - Robert. Czuła się dziewczynką. Psychiatrzy nie mieli wątpliwosci: mózg kobiety uwięziony w ciele mężczyzny. Operację zmiany płci mogła przeprowadzić dopiero jako osoba pełnoletnia. Potem miały miejsce trzy zabiegi w Gdańsku... I tak Dominika stała się kobietą. Po wyjawieniu swojej tajemnicy w programie "Gladiatorzy", szybko musiała opuscić wioskę. Poniżej historia Dominiki o tym, co wydarzyło się w jej życiu po udziale w reality show...

Przygnębiona prowadzeniem sklepiku z dewocjonaliami, troszkę na złosć kumplowi, wysłałam zgłoszenie do programu "Gladiatorzy". Przeszłam przez sito rozbieranych castingow w siedzibie ATM we Wrocławiu. Spełniło się moje marzenie wzięcia udziału w programie reality show (wczesniej wysłałam zgłoszenie do pierwszej edycji "Big Brother", ale za póno). Niestety, po tygodniu opusciłam wioskę... Wyszła na jaw moja przeszłosć... o zmianie płci. Zostałam wizytówką programu pomimo, że nie było mnie w nim już dawno. Pierwsze strony gazet typu "Super Express", "Tina", "Bravo", "Marie Clair" i wiele innych rozpisywały się o historii dziewczyny, która pokonała tysiące konkurentek na castingu, a jeszcze do niedawna była mężczyzną. Początkowo nie umiałam się odnaleć. Straciłam sklep, faceta i anonimowosć...

Dorabiałam występami w dyskotekach z uczestnikami innych reality shows ("Big Brother", "Amazonki", "Dwa Swiaty"), tańczyłam w dyskotekach włoskich, udzielałam wywiadów. Przed "Big Brother - Bitwą", odezwała się do mnie producentka Grażyna Kubica i zaproponowała udział w programie. Gazety szybko podchwyciły temat... Ukazały się zapowiedzi. Zawsze marzyłam o programie, w którym mogłabym pokazać swoją showmańską naturę. Niestety, wiązał mnie kontrakt z Telewizją Polsat, która nie zgodziła się na mój udział w konkurencyjnym reality show.

Ucichło. Zaczęłam normalnie żyć, w tłumie. Jednak to nie było dla mnie, telewizja wchłania... Postanowiłam spróbować innego sposobu - zostałam studentką Międzynarodowej Szkoły Charakteryzacji w Warszawie. Znalazłam się po drugiej stronie kamery. Niespodziewanie otrzymałam propozycję zostania bohaterką cyklu artykułów dla gazety "Fakt". Długo się nie zastanawiałam. Cale przedsięwzięcie miało być zapowiedziane reklamą telewizyjną. Dowiedziałam się również, że bohaterem będzie również Nickolas, który również zmienił płeć. Poznalismy się w trakcie kręcenia reklamy i zakochalismy się. Reklama wyszła słodka, swietnie się przy tym bawilismy... Wkrótce zostalismy zaproszeni przez Odetę Moro do jej programu "Ja tylko pytam". Niedawno przypomnielismy się polskiemu społeczeństwu w "Rozmowach w toku". Zaraz póniej zostałam gosciem Pauliny Młynarskiej w "Swiecie Kobiet", gdzie skasowałam Marzenę Rogalską (scenę niestety wycięto). Następnie dostałam propozycję, aby wraz z Nickiem wziąć udział w filmie reportażowym dla Telewizji Polsat. Tak powstał odcinek "Raport Specjalny".

W chwili obecnej współpracuję również z zespołem Kindla. Przygotowałam ich na sesje zdjęciową na drugą płytę "Niezwykły", jak również goscinnie wystąpiłam w teledysku promującym krążek "Nie tak to miało być". Pracuję jako wizażystka - przygotowuję pokazy mody; ostatnio dla Cilesia City Center - Wiosna na Wybiegu, gdzie miałam przyjemnosć malować m.in. Zuzannę Buchwald, Iwonę Rejzner, Agnieszkę Banach, P. Adamskiego. Jestem specjalistką od metamorfozy (make up) w cyklicznym programie telewizyjnym, gdzie pokazuję widzom, jak profesjonalnie wyglądać na co dzień. Odpowiednik "Chcę być piękna", ale bez udziału chirurga plastyka (jesli już o tym... Jerzy Wigus - prowadzący operacje w tym programie, jest również autorem mojej metamorfozy... - swietny lekarz!). W tej chwili przygotowuję się do sesji zdjęciowej dla tygodnika "Naj" i wciąż czekam na program "Big Brother 4", gdzie - może jeszcze nie wiecie - będę główną atrakcją...

[Dominika Hebdowska / showmag.info]

alexander

Cytat: AdminW tej chwili przygotowuję się do sesji zdjęciowej dla tygodnika "Naj" i wciąż czekam na program "Big Brother 4", gdzie - może jeszcze nie wiecie - będę główną atrakcją...
co to znaczy?????? ze glowna atrakcja big brother 4 :|:):):)

joker

czyżby wiedziała o czyms, czego my nie wiemy??

Pudelek

Marzy sobie dziewczyna. I to nie tylko o 4 edycji Big Brothera, ale równiez o swoim udziale w tym programie.
Teraz to wątpie, żeby ją przyjeli do Big Brothera.  Jej czas już minął!

Luxis

no a ja bym się niezdziwił, jakby ona była w nowym BB, bo dlaczego jeje czas przeminął?? Skoro może na nowo nastapić, bo ona już dwano temu wystepowała w Gladiatorach, i większosc ludzi o niej zapomniała, a to dobry moment, żeby o niej przypomnieć, przy okazji odrobina kontrowersji jest wskazana do większej oglądalnosci :P