Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

Justysia17

a moim zdaniem sondy tak naprawde nie muza odziwerciedlac sobotniego wyniku kto pojedzie do Aten.. tak wiec nie ma co sie przejmoac ich wynikami

Luxis

Mi się już wydaje, że finałowa trójka będzie tak wyglądać:
1.Ich Troje (własciwie ich szescioro)
2.Queens
3.The Jet Set
I moja ulubiona Leonie z teledyskiem dającym  powodzenie i wygląd nowoczesnej Warszawy (Polski) raczej będzie tak w srodku zestawienia.... Bardzo lubie Dezire i Jet Set, choć połowa piosenek jest bardzo fajna i je lubie ;) i dlatego mam bardzo trudny wybór, ale póki co za dwa dni zobaczymy jak na żywo wypadną i sie zobaczy, swoją drogą jestem ciekaw studia w tym roku TVP, bo 2 lata temu mieli takie same jak w Stratosferze...i beznadziejnie mała scena...

sharkan

Stratosfera byla nagrwana tam gdzie odbywały preselekcje.

Ale sceny Starosfery i preselekcji do ESC nie byly takie same:
(przepraszam ze to Mandaryna)

Preselekcje 2003 nazwijmy Piosenka dla Europy 2003 :D

Biedniutka ta scena

'Piosenka dla Europy' 2004:D

(Podczas interval actu In-grid)

Scena troche lepsza

Więc pozostaje nam mieć nadzieje że teraz scena będzie naprawde ciekawa patrz musi być miejsce dla jury oraz pokladajmy nadzieje ze wizerunek strony o PdE2006 odbije sie na scenie (czyt. motyw pięciolinii).

Luxis

Cytat: sharkan(przepraszam ze to Mandaryna)
czemu przepraszasz że to Mandaryna? :hmm: no ludzie wychamujcie troche, Mandaryna jest łądna i można na nią patrzeć, tylko nie słuchać na żywo!!! z playbacku też w miare, a nie live... a tak to można popatrzec... ;)
no bez przesady

Luxis

a scena była słaba -szczególnie w 2003 roku. W 2004 juz lepiej ale nadal nieciekawa, jeszcze ta zasłona z tyłu :hmm: :( :/ beznadzija, oby dzis była cool, ale w to troche wątpie...

sharkan

miejmy nadzieje......
pojawiła się nowa wersja serwisu https://eurowizja.tvp.pl ... rownie interesujaca :) mam nadzieje ze grafika www przelozy sie na scene ;)

joker

no, dzisiaj w Wiadomosciach był reportaż o preselekcjach, pokazywali jakies proby, a scena na której one sie odbywaly byla co najmniej 3 razy wieksza od tej z ostatnich preselekcji, ale wrażenia specjalnego nie robi:/

podmark

To co przed chwilą zrobiło "Ich szescioro" to byłą tragedia. Były zapowiedzi, że początek będzie po hebrajsku, refreny po rosyjsku, angielsku i niemiecku, a ja tam słyszałem jakis hiszpański (tak podejrzewam, bo ten raper bełkotał). No i na zapowiedziach się skończyło... No chyba, że ja jestem głuchy i Wy słyszeliscie te wszystkie języki...

joker

"najlepsza" była Torzewska jak wyskoczyła! odwołuje wszystko co na jej temat dotychczas napisalem! wogóle jak narazie to tylko nie którzy czysto zaspiewali:/

sharkan

Stylistyka sceny : Kijów 2005 + czesci a'la szwedzkie preselekcje

Ja glosowalem na Leonie i The Jet Set

joker

Dobrze, że nie można było głosować przed calym show, bo wyszło szydło z worka, kto umie spiewać, a kto nie:/ ja wyslalem 3 sms-y: Leonie, the jet set i Ich troje

Pudelek

Mi podobała się Katarzyna Cerekwicka (którą lubię od dawna) i Leonie.
Jestem pozytywnie zaskoczony wynikiem Kasii Cerekwickiej i cieszę się, że ostatecznie nie będzie nas reprezentować bo jej piosenka na Eurowizji raczej by się nie spodobała.
Ich Troje było koszmarne. Ludzie na nich zagłosowali bo wierzą, że zespół ma szansę na zwycięstwo. Ja im życzę, żeby nie przeszli półfinału.  Ciekawe co wtedy wymysli Wisniewski.

podmark

Cytat: PikachuJa im życzę, żeby nie przeszli półfinału.  Ciekawe co wtedy wymysli Wisniewski.

Wisniewski wtedy oznajmi, że to wina Mandaryny, bo to ona w tym wszystkim maczała palce. No nie weim - ja tam nie chciałbym rokowac zadnych wyników na Eurowizji. Mam tylko nadzieję, że jakims cudem wejdziemy do Finału - wszystko się może zdarzyc...

Pudelek

Ich Troje miało przeciętną piosenkę i przeciętne wykonanie.
W maju pewnie będą nadrabiać widoczną ciąża Swiątczak. Na scenie pojawi się też pewnie synek Justyny, żeby zwrócić uwagę na ważną rolę rodziny w życiu Polaków :devil:
Jeden mój znajomy powiedział, że jak Wisniewski dalej tak będzie spiewał do brzucha to uszkodzi płód  :los:  ..

Luxis

Podsumowując tego roczne Preselekcje "Piosenka dla Europy" 2006 moje wrażenia sa po częsci super, a po częsci beznadziejne. Pierwsza sprawa to ciąża Ani Swiątczak (jak dla mnie ma najlepszy głos z Ich Troje), bo teraz jak będzie w ciązy to prawdopodobnieniepojedzie, a jakby ona nie pojechała to będzie klapa, bo Magda Femme spiewa fatalnie, Wisniewski charczy beznadziejnie, Real sepleni i mówi niewyranie, a Justysia dosć dobrze spiewa, ale sie wczoraj raz rypnęła :P
Po pierwsze strona www oficjalna TVP Eurowizji, jest super (chociaż raz informatyk im cos fajnego i ciekawego zrobił :P),
Po drugie scena lepsza o wiele niż rok temu, fajne efekty ale w skali 1-6, to "tylko" 4+, bo jednak mogli by sie jeszcze postarac, i ać każdemu równe szanse, bo np. u Torzewskiej było mało dobrych efektów wizualnych, a u Ich Troje duzo, i to nie fair.
Po trzecie grafika i czołówka wporzo.
Po czwarte prowadzący - jak dla mnie nie zbyt profesjonalni - zbyt dużo pomyłek (katastrofalna pomyłka jak Artur Orzech zapomniał jak się nazywa Justyna i niewidział co powiedziec i szybko zmienił  wątek  :szok:  :buzz: ) i opónień.. (Orzech mógł by se darować te marne komentarze...)
Po piąte jury - bardzo dobry pomysł na punktowanie od 1-12 i po połowie jury i publika - bynajmniej niebędzie takiego czegos, żeby głosować na popularnosć, tylko na piosenke (choć i tak publika wybrała Ich Troje - i znów stawiali na na popularnosc, a nie piosenke, no wyjątek to wysoka pozycja dobrej piosenkki debiutantów - Jet Set)
Po szóste wystepy. Zaczne po kolei:
1.Agata Torzewska "Goodbye" - jej piosenka była dobra, ale na żywo kiepsko zaspiewała, plus za ruchy popisowe - ocena u mnie 2+
2.Denzel "Undercover" - dziwna piosenka dziwnie wykonana, dobra choreografia sceniczna i nic po za tym - ocena 3-
3.Kasia Mos "I wanna know" - dobra piosenka super wykonana tej debiutantki, mimo młodego wieku pięknie spiewa, pozytywnie jestem nią zaskoczony, super ma głos i umie dobrze spiewać na żywo i jej perfekcyjny angielski ;) tylko piosenka nie na Eurowizje tylko na listy przebojów i za to mały minus - ocena 5-
4.Maciek Silski "Za karę" - piosenka beznadziejna - niewiem po co zajął miejsce w Eurowizji innemu wykonawcy, skro i tak spiewał tylko dla promocji a nie dla Polski.. :? - ocena 1
5.Leonie - "Love is what we all need" - zajebista piosenka dobrze zaspiewana, tylko refreny jej churek schrzanił, i wszystko było ok, piosenka super na Eurowizje, a nie dostała ani jednego punktu... totalna klapa, (moim zdaniem miała za małą promocję, nigdzie nie przyjeżdzała do programów, tylko stronka internetowa i internet to jedyne róło promocji, i jeszcze jedno jak na forum sporo osób głosowało (ja też) na innych forach tez czyta, totylko jestem ciekaw czemu ludzie n anią niegłosowali, skoro tu i gdzieindziej dużo osób ją chwali i pisze że głosowało, a może była manipulacja w TVP z głosów publicznosci :hmm: albo powtórzyła się sytuacja jak przed 2 laty, że smsy niedochodziły, z powodu przepełnienia linii... :/ ogólnie super, tylko minusik za chórki 6-
6.Ich Troje, mieli sporo błędów, tylko dziwne wykonanie , ale o tym juz pisałem wyżej, w tym roku tez niewygrają Eurowizji, bo po prostu xle spiewa Wisniewski i Femme, i bełkocze Real - ogólnie 3
7.Dezire - zajebiste głosy, image, piosenka, wykonanie, - wszystko na wysokim poziomie, tylko piosenka niezbyt na Eurowizję, ale myslę sobie że do TOP 10 by na bank weszły... - wysoka 5
8.Ha 2 O - srednie wykonanie, piosenka względna, wszystko srednie - 3+
9.kASIA cEREKWICKA - SUPER PIOSENKA, ZARABISTY GŁOS, TYLKO NIEPRZESZŁA, BO PO POLSKU, (chociaż sporo osób miało bunty , że po angielsku sa , a to przeciez plus, bo Europa niezbyt język polski rozumie, wię trzeba używać uniwersalnego) - minus za języek poslki - 5-
10.Uniatowski "Kocham Cię" miał błędy, i nie na Eurowizje ta piosenka, więc tylko 2
11.Mosquito - niepopisali się, razem mieli 0 pkt (Leonie tez i H2O - po prostu poslka publicznosc nie stwia na piosenke tylko zespół i popularnosć) odemnie 1+ - słabe
12.Brathanki - totalna zwała nie na Eurowizje - 1
13.The Jet Set "How many people" bardzo żałuje, że nie jechali na Eurowizje, super piosenka wykoanie, a tu nic, niejadą, ale zostali zauważeni, i zrobią fyrrorę w Polsce założę się ;) i jedneym z niemickich serwisów pisze, ż ejak by wystąpili na gali MTV Awards, to mogli by wygrac i wogóle super chwalą, Tray był super, wszystko mu wyszło z rapem, ale Sasha za cicho spiewała, ale ogólnie great - 5+ ;)
14.Kto To - piosenka nie na Eurowzije tylko polskie listy przebojów, ale za fajny głos Kasii (swoją droga 3 kasie były na Eurowizji - moze i więcej jesli jakas w chórkach była ;))- no ale 3
15.Queens - srednie wykonanie, tylko Patrycja Wódz lekko sfałszowała - choreografia dobra, piosenka skoczna, ale nic po za tym, ogólnie za w miare dobre wykonanie - 3+

Może zostane krytykiem muzycznym ? :hmm:  :terefere:  :ubaw:

No więc podsumowaując, nie jestem zbytnio zaskoczony że ygrało Ich Troje - przez polska publike , a tylko zawiedzony. Ale te talenty co mają talent zostali zauważeni i to się liczy - wogóle Ich Troje niepowinni brac udziału drugi raz... Moim zdaniem i tak bedzie klapa, bo wyżej niż ich poprzednie 7 miejsce niedoda...
Koniec pisania, juz mnie palce bolą :P

sorry za błędy ale się spieszyłem ;)

dobre z tym płodem Pikachu  :zabek: