Jakość programów TV w Polsce

Zaczęty przez Rosa, Nd, 08 Maj 2005, 18:58:37

Rosa

Cytat: klemeka czy wogle jest sens robienia czwartej edycji? Wg mnie BB4 będzie cofnięciem się TVN-u. Robią teraz niezłe programy (np. Taniec z gwiazdami) a powrót do Big Brothera to niepotrzebne odgrzewanie starej zupy
A jakie to "niezle" programy sa teraz na TVNie?
Dla mnie ten program stacza się po rowni pochylej w strone coraz to gorszych programów.

supperraff

No nie można tak powiedzieć. TVN szuka nowych rozwojowych programów! Nie wszystkie sa wypałem ale cóz tak bywa, ale niektóre są ok. A co do BB to mogliby się pokusić choć szanse są niewielkie.

Rosa

TVN (i inne nasze TV) szukają TANICH programow i to jest ich problemem. W obecnych czasach nie da sie zrobic dobrego programu, serialu czy filmu tanio (wiem że są wyjątki ale na wyjatkach nie można sie opierać).

Mateusz Sobecki

CytatTVN (i inne nasze TV) szukają TANICH programow i to jest ich problemem. W obecnych czasach nie da sie zrobic dobrego programu, serialu czy filmu tanio (wiem że są wyjątki ale na wyjatkach nie można sie opierać).

TVN i POLSAT to stacje które produkują drogie programy. Pieniądzie dla tych stacji nie są problemem. Problem to KRRiT.

Rosa

Drogie?
Że niby takie hity jak "Na wspolnej"  "Samo życie" czy Rozmowy w toku są drogie?
Spojrz na godziny największej ogladalnosci czyli od 18 do 21
Polsat: Pierwsza miłosć, Samo życie, jakis powtorkowy serial
TVN: rozmowy w toku, uwaga, najslabsze ogniwo, na wspolnej

Co tu jest drogiego i co tu jest do ogladania?

Mateusz Sobecki

Droga Roso!

Poczekaj cierpliwie na jesienne propozycje tych stacji.

Showmag

W polsce prawie nie mamy drogich produkcji tv, bo wiekszosc stanowią seriale i komedie, wyprodukowane najtanszym kosztem.
proponuję porównac ramówki polskich stacji np. z amerykańską telewizją CBS: www.cbs.com (klikamy po lewej w PRIMIETIME)

Mateusz Sobecki

CBS to może być całkiem niezły kanał telewizyjny. Czy jest mozliwosć oglądania go w Polsce?

bobaas

CBS w polsce raczej nie da sie ogladac. chyba ze na cyfrowce

six

coż uwazam ze 4 edycia bb by sie przydała, ale jakosci programów tvnowi odmowic nie moge, uwazam, że robia najlepsze programy w polsce, może nie najciekawsze, ale pod wzgledem realizatorskim, jakosciowym - najlepsze

supperraff

Dokładnie BB 4 jest potrzebny społeczeństwu spragnionemu prawdziwego reality show , a nie jakies przeciętne miasto marzeń .

Livia

Cytat: RosaDrogie?
Że niby takie hity jak "Na wspolnej"  "Samo życie" czy Rozmowy w toku są drogie?
Spojrz na godziny największej ogladalnosci czyli od 18 do 21
Polsat: Pierwsza miłosć, Samo życie, jakis powtorkowy serial
TVN: rozmowy w toku, uwaga, najslabsze ogniwo, na wspolnej

Co tu jest drogiego i co tu jest do ogladania?

popieram kolege na calej linij :los:

wszytko to tanizna i kicz  :gwizd:

czasem Kazie ogladam...  :ice:
.... wczoraj zauwazylam nowy program  :szok:

ale zalapalam sie na koniec, bo nadawali o 17  :pajac:

:wlosy:

Kasia^^

Moim zdaniem (i nie tylko moim) powinna ruszyć nowa edycja Big Brothera, przecież miał
on taką popularnosć i spadła by oglądalnosc brazylijskich tasiemców ;) A teraz co na TVN jest do oglądania??? Taniec z gwiazdami co i tak jest tylko w sobote czy niedzielę, na wspólnej co też się nudzi? ludzie już nie chcą oglądac seriali, chętni są mocniejszych wrażeń ;) i chca oglądnąć  cos realistycznego!mozna by tak tak jak kiedys puscić  na wakacjach powtórki nie Agenta lecz którejs edycji BB - najlepiej pierwszej bo chyba cieszyła się najlepszą sympatią ;) starsze babki oglądali by sobie Janusza, faceci Sewioło ;) a panie tez by sobie kogos znalazły...

podmark

Szkoda,że Polacy wszystkie produkcje opierają na zagranicznych formatach. Może wreszcie czas na polskie pomysły i polskich twórców. Ale muszę przyznać, że "The Trip" naprawde mi się spodobał. Fajny pomysł, niezła (choć amatorska) realizacja. To nowa jakosć w dziedzinie reality show.

Luxis

no jakosć programów nie jest kiepska, tylko nieciekawa... a Polske niestety tez opanował szał seriali (bo teraz cały swiat, m.in. Niemcy, Francje i inne kraje też to oglądaja) zobaczcie tylko na ramówki niemieckich kanałów, po kilka seriali dziennie na każdej stacji... dobrze, że u nas tak le niejest (chjocaż M jak Miłosć niewiem skąd ma tak duzą oglądalnosć, bo ja tego nielubie) tylko oglądam jak zwykle na TVN, Na Wspólnej, kiedys oglądałem Klan, ale teraz tak tam sztucznie grają że nieidzie tego oglądać, a czołówka sprzed 7 lat, i kilka osób juz niema w serialu, a 1 umarła z czołówki... więc... to beznadzieja kompletna
P.S.A ja bym chciał tez aby była druga edycja Dwóch Swiatów. A co wy o tym myslicie?  :yeah: