Wyspa przetrwania

Zaczęty przez Luxis, So, 07 Maj 2005, 15:54:23

Luxis

tak, fakt produkcja tych reality jest droga, ale opłacalna, nie jest nieopłacalna... bo przypomne, żę Kawalera ogladało srednio ponad 3 mln ludzi, a Wyprawe troche mniej, ale w wynikach ogladalnosci wyranie było widać, że z odcinka na odcinek widzów przybywało, aż wkońcu finał, oglądalnosć sie podniosła z 1,96 mln na początku do 4,09 mln na końcu...  :szok:  a Wyprawa przyniosła zyski w wysokosci kilku milionów złotych z reklam i innych ródeł... a o Kawalerze do Wzięcia nic niewiem konkretnego, trzeba by było się spytać kogos innego o Kawalera, np. Podmark może będzie wiedział

podmark

Na "Wyprawie Robinson" TVN zarobiła tylko 3 mln złotych, więc liczyła na dużo więcej. Nie można powiedzieć, że im się to nieopłacało, ale liczyli na ogromne zyski z reklam, jednakże ogladalnosci nie było i cen nie mogli za bardzo windować do góry. Co do "Kawalera" to też musieli zarobić, ale nie wiem ile. Licząc, że są 3 bloki reklamowe po około 5-6 minut i to wszystko razy 11 odcinków daje około 4-6 mln zysków. Jednakże to wcale nie jest pewne. To są tylko moje szacunki.

Rosa

Szwedom się opłaca (a mieszkańców za wielu nie mają) i w TYLU innych krajach się opłaca (po BB to jeden z najpopularniejszych RSów na swiecie) więc myslę że przy umiejętnej promocji nie byłoby problemu z zyskami.

alexander

ja tyak bardzo chce Robhinsona taki jestem smutny jak TVN mówi ,że nie będzie wrrrr to jest 1  z naj naj programów na swiecie nie jest taki kiczowaty jak np. BAR

joker

Tak się wczoraj zastanawiałem - skoro TVP lubi survivor, bo przecież wyemitowali już 3 amerykańskie edycje to dlaczego swojej wkońcu nie stworzą??!! i tak wydają te pieniądze z abonamentu na jakies "miasta marzeń" to może niech spróbują z czyms sprawdzonym, no w każdym razie zarobią wiecej niż na wspomnianym wczesniej "miescie marzeń"

podmark

Cytat: jokerTak się wczoraj zastanawiałem - skoro TVP lubi survivor, bo przecież wyemitowali już 3 amerykańskie edycje to dlaczego swojej wkońcu nie stworzą??!! i tak wydają te pieniądze z abonamentu na jakies "miasta marzeń" to może niech spróbują z czyms sprawdzonym, no w każdym razie zarobią wiecej niż na wspomnianym wczesniej "miescie marzeń"

Tylko, że wyłącznosć na dwa lata (chyba) ma TVN i TVP nie może zrobić swojej wersji. No i problem zakończony  :P

joker

to już kompletnie nie rozumiem dlaczego TVN nie kręci drugiej edycji  - jak mu się kiedys zachce w przyszłosci to będzie musiał od nowa kupić licencje itd, a w między czasie jeszcze TVP wyemituje swoją edycję (   :devil:   ) to już nie mają co się spodziewać gigantycznej widowni. A swoją drogą to TVP też normalnie udani - mieli pewny hit i zamiast kręcić swoje to się uwzieli na amerykanów...

alexander

TVP niez zaryzykuje i nie pokusi się o stworzenie "Ryzykantów PL" Takie jest moje zdanie tam potrzeba dużo pieniędzy i nie wiem czy TVP chciałoby zajmować się tyloma kosztami ...

kluz_kaa

Zastanawiam się czy, możliwe jest, aby powstała 2-ga edycja 'Wyprawy Robinson'. Ja osobiscie uważam, że 'Wyprawa Robinson' jest najlepszym reality-show pod słońcem. Jest po prostu boski... I nie rozumiem... przeciez TVN aż tak bardzo nie stracił na tej produkcji... Wemy na przykaład amerykańską edycję 'Survivor' powstało już 11 eycji (11 trwa) a planowanych jest 15... to chyba o czyms swiadczy... TVN powinien zaryzykować i zrealizować 2-gą edycję 'Wyprawy Robinson' może akurat odniesie duży sukces...   :cwaniak:

Luxis

Własnie mam chwile refleksji na temat naszej Wyprawy ;)
otóż jestem bardzo zawiedziony, tym bardziej teraz, że zdałem sobie sprwe, że były już 2 edycje w mniejszej i biedniejszej Litwie, tak samo w Rosji jest już chyba 5 edycja!!! A u nas w centrum Europy tylko była jedna!!!
P.S>Dobrze, że wogóle jakas była ..

joker

gdyby nie TVN to wogóle zeszli bysmy na psy - Polsat by nigdy (pewnie) baru nie zrobił, a TVP karmiło by nas "miastem marzeń", które w takim przypadku mogło by wypalić, no i oczywiscie 3 edycjami amerykańskiego "survivor"

Showmag

Tak jak już pisalismy, niestety TVN sama sobie zrobiła kuku z "Wyprawą Robinson"... a wszystkie popełnione błędy były już tu chyba wymieniane...

Kryla

To jezeli zrobili bład to postaraja sie go naprawidz i jakos inaczej zacheci do ogladania i realizacji tego programu ja osobiscie ogladalem wszsykie edycjia przydlaa by sie kolejna edycjia w 2007 bow  tedy moglbym stratowac o ile by mnie zechcieli widziec pozdro

Showmag

hę? ogladales wszystkie, to znaczy aż jedną? :D
I w jaki sposób - Twoim zdaniem - mieliby "naprawić błędy" skoro kolejna edycja nie jest planowana... :kreci:

Exile

Cos juz wiadomo z druga edycja?