Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

sharkan

Po 1) Piosenki są inne....
Po 2) Nie wspiera jej "krąg bałkański" uważając ją za kraj który oderwał się na zawsze od "Matki"

joker

moim zdaniem, ostatnia porażka była spowodowana tym, że wyszedł facet stanął zaspiewał piosenkę i wrócił - nie zrobił żadnego show, NIC! Greczynka tam skakała, spiewała, tańczyła z kilkoma chłopami na raz, full zestaw i ona zapała w pamięci widzów. Chciaż sharkan też ma rację - nas naprzykład zawsze wspiera Ukraina i kilka innych krajów, Polacy też prawie zawsze swoje punkty rozdają podobnie, a Słowenia może się czuć trochę samotna

sharkan

Nas zawsze wspiera tez Litwa <choc nie tak jak Lotwe>, Wegry<ktorych w Atenach zabraknie> i Austria <ktorej rowniez zabraknie>. Ja bym raczej powiedzial ze Polska wspiera Ukraine niz Ukraina nas ale to taka mala dygresja.  Ostatnio mamy sojusznika w Grecji < patrz 10 ptk w polfinale dla nas> . Show Slowenii polegalo na braku show :] Bo jak zrobic show do wolnej piosenki? Wyobrazacie sobie tanczanca Charia'e <hahahaha> ( Malta 2005). Piosenka zaslugiwala na final.
Mozna zauwazyc ze do finalu przechodzi Chorwacja i Macedonia ,ale w nim nie zostaje i znow cofa sie do polfinalu - to wszystko przez krag balkanski :) Przez to Polska i Slowenia nie przeszla ( no i oczywiscie przez lalusiow z Lotwy)

Miatexs

Cytat: sharkanWyobrazacie sobie tanczanca Charia'e <hahahaha> ( Malta 2005)

A to  by nawet dobre by było. Chiara z tą swoją eurowizyjną piosenką tańczac ,,asereje".
Po za tym chcialem dodać ze odkąd powstały polfinaly na esc to do finału kwalfikowały sie Macedonia, Chorwacja, Bosnia i harcegowina i Serbia i czarnogora (tyle ze w przypadku tych dwoch ostatnich to chodzi tylko o ecs 2004) a Slowenia zawsze swoj udzial konczyla na półfinale.

joker

ja mam takie pytanie - w półfinale eurowizji głosują obywatele wszystkich krajów eurowizji, czy tylko tych które biorą udział w półfinale??

sharkan

wszystkich krajów bioracych udzial w ESC

joker

troche sie dzisiaj zdenerwowalem. Wziąłem udział w sądzie portalu interia.pl zatytułowanej: "kto według ciebie powinien reprezentować Polskę w 51 festiwalu eurowizji" (czy jakos tak) i gdy zobaczyłem wyniki głosowania to normalnie myslalem ze zwatpie!
Agata Torzewska      2 %
Danzel     22 %
Katarzyna Mos     2 %
Maciej Silski     6 %
Leonie Kuizenga     0 %
Ich Troje     13 %
Dezire     2 %
Ha Dwa O     2 %
Katarzyna Cerekwicka     7 %
Sławomir Uniatowski     8 %
Mosqitoo     1 %
Brathanki     3 %
The Jet Set     2 %
Kto To     3 %
Queens     27 %
Głosów: 17948

Na wp.pl głosy rozkładały się podobnie tylko pierwsza trójka pozamieniała się miejscami (1. Ich Troje, 2. Danzel, 3. Qeens) To jest po prostu beznadziejne, te sondy powinny sie nazywac: "Którego artystę lubisz najbardziej (nie sugeruj się jego muzyką!)?". Kiedy ta beznadziejna mentalnosć ulegnie zmianie?! I Polacy będą dostrzegać że istnieją ciekawsze rzeczy niż wielki powrót faceta w czerwonych włosach, czy jeszcze bardziej kiczowaty niż ta cała eurowizja danzel!! Na zagranicznych forach głosy rozkładają się między ich troje (nie mam zielonego pojecia dlaczego) a leonie i tak by bylo najlepiej!

Luxis

Admin, mam wielką prosbę, mógłbys cos nagrać?! Otóż: Od 21 stycznia w telewizji TVP 1, oglądać będziemy mogli krótkie bloki, w czasie których zostaną zaprezentowane piosenki wraz z teledyskami, biorące udział w Polskich Preselekcjach 2006.
Będą one miały miejsce w godzinach: 11:00, 12:15, 12:50, 14:25, 14:50, 18:50.

mógłbys raz to nagrać i dać na forum? Proszę, lub Prosimy, napewno tez Sharkan i Joker - fani Eurowizji jak ja ;) co?!

Showmag

nie mam na to czasu; btw. po ilosci moich postów w tym temacie można się przekonać, jak bardzo mnie interesuje "Eurowizja" :devil:

sharkan

Na strnie Klemka https://blog.tenbit.pl/eurowizja moze cos byc.. te bloki to nic innego jak kawalki teledysków i pokazowka loga PdE2006 ( to ładnie zrobili) na poczatku i końcu.
Teledyki są na interia.pl i teldyski.onet.pl

Luxis

no ale Adminek, proszę :) to tylko niecałe 10 minutek ;) jak to bedzie leciało... plissss

joker

no, TVP odpaliła w końcu jakis oficjalny serwis - https://itvp.pl/eurowizja2006/ można tam obejrzec teledyski, dowiedzieć sie czegos o artystach i zagłosować w sondzie i na razie (mam nadzieję, że na tym się nie skończy) tyle. Jest jeszcze drugi serwis: https://itvp.pl/muzyka/i.tvp/ - tu można obejrzec teledyski piosenek z poprzedniego roku. Dobrze, że zadbali o promocję piosenek, ale niestety ciągle nie ma żadnego oficjalnego serwisu informacyjnego - wpisując w wyszukiwarce słowo "eurowizja" jedyny serwis tvp jakis sie wyswietla to ten z ubiegłego roku :/

sharkan

no on postarali się ze stroną , mi szczególnie podoba się ta 'polska pięciolinia' , ktora nawiazuje do tej głównej , greckiej... ogolnie serwis bardzo ładny .. jeden z ładniejszych jesli chodzi o serwisy telewizji publicznych krajow bioraczych udzial w ESC ( serwis jest na drugim miejscu zaraz po Grecji -ERT i przed Szwecja) . Ogolnie b. ładne

Luxis

OOo, dzieki Joker ;) ;P thX bardzo :)