Survivor 10: Palau

Zaczęty przez Showmag, Nd, 20 Lut 2005, 14:53:36

Showmag

W USA ruszył "Survivor 10: Palau"
17 lutego w Stanach Zjednoczonych rozpoczęła się emisja kolejnej- dziesiątej edycji programu "Survivor" (w Polsce program znany jest pod tytułem "Wyprawa Robinson"). W reality show bierze udział dwudziestu smiałków, dla których realizatorzy przygotowali wiele niespodzianek. Pierwsza z nich miała miejsce już na samym początku wyprawy. Zawodnicy nie zostali od razu podzieleni na drużyny. Ich pierwszym zadaniem było dopłynięcie do brzegu wyspy. Dwie osoby, które znalazły się na plaży jako pierwsze, otrzymały immunitet od nominacji. Następnie cała dwudziestka rozpoczęła budowę schronienia. Dopiero następnego dnia prowadzący ogłosił, że następuje podział zawodników na dwa plemiona: Ulong i Koror. Osoby, które ubiegłego dnia otrzymały immunitet, automatycznie trafiły do przeciwnych sobie drużyn i na zmianę wybierały członków własnego plemienia, a dwie osoby wybrane na samym końcu musiały bezzwłocznie opuscić program. Producenci widowiska obiecują, iż to nie koniec niespodzianek. W ciągu 39 dni, zawodnicy będą musieli stawić czoło dzikiej przyrodzie, radząc sobie w ekstremalnych warunkach i zmierzyć się sami ze sobą. Co kilka dni odbywać się będzie Rada Plemienia, podczas której decyzją grupy eliminowany będzie jeden z zawodników. Uczestnicy walczą o główną nagrodę wynoszącą milion dolarów. Akcja "Survivor 10: Palau" rozgrywa się na wyspie Palau, leżącej w południowej częsci Oceanu Spokojnego. Tereny te są cmentarzyskiem dla wielu maszyn pochodzących z czasów II wojny swiatowej. "Surivor 10: Palau" można oglądać w czwartki na antenie CBS.

[showmag.info]

Showmag

Zakończyła się emisja "Survivor 10: Palau"
Poniedziałek, 16.05.2005, 18:38

W Stanach Zjednoczonych dobiegła końca emisja dziesiątej edycji "Survivor" (w Polsce program znany jest pod tytułem "Wyprawa Robinson"), której akcja rozgrywała się na wyspie Palau, leżącej w południowej częsci Oceanu Spokojnego. Tereny te do dzis są cmentarzyskiem dla wielu maszyn pochodzących z okresu II wojny swiatowej. W programie wzięło udział dwudziestu smiałków, podzielonych na dwa plemiona: Ulong i Koror. W ciągu 39 dni, zawodnicy musieli stawić czoło dzikiej przyrodzie, radzić sobie w ekstremalnych warunkach i zmierzyć się sami ze sobą. Co kilka dni odbywała się Rada Plemienia, podczas której decyzją grupy eliminowany był jeden z zawodników. Uczestnicy walczyli o główną nagrodę wynoszącą milion dolarów. W wielkim finale zwycięzcą został 41-letni strażak Tom Westman. W przygotowaniu jest już jedenasta edycja "Survivor", tym razem realizowana w Gwatemali. Emisję zaplanowano na jesień tego roku.

[showmag.info]

Pudelek

Ciekawe ile jeszcze wytrzymają...
No chyba, że ten program nadal jest taki dobry i wciąż zaskakuje jakimis nowymi elementami.

Rosa

Cytat: PikachuCiekawe ile jeszcze wytrzymają...
No chyba, że ten program nadal jest taki dobry i wciąż zaskakuje jakimis nowymi elementami.
Nie muszą wytrzymywać :)
Będą produkowali dopóki ludzie będą oglądali a co za tym idzie bedą reklamy. Koszty takich programow jak Survivors czy Amazing Race są jak na tamte warunki dosyc małe (duzo mniejsze niz produkcja serialu o kilkunastu odcinkach) a ogladalnosć która od 2 edycji utrzymuje sie na niezmienionym BARDZO wysokim poziomie (okolo 20 mln widzow na każdy odcinek ) co zapewnia stacji CBS pierwsze miejsce w rankingu ogladalnosci w prime timie w dany dzien tygodnia i daje pierwszą piątkę wszystkich programow TV nadawanych obecnie w Stanach (wyprzedzają go Idol , Lost i Desperate Housewives).
Na razie więc nie ma powodu do obaw bo nie zarzyna sie kury znoszącej wiadomo co :)

podmark

Czytając zapowied nigeryjskiego "Big Brothera" zauważyłem, że w tym kraju emitują obecnie dziesiątą edycję "Survivor - Palau". A u nas tylko 4 emitowali  :nie!: i jak na razie nic nie słychac, by jakakolwiek stacja chciała zakupic nową edycję "Survivor"... :(

mis111

Czy ktos mógłby mi opowiedzieć jak toczyły się losy uczestniczki Stephanie LaGrossy w programie SURVIVOR 10 i 11.

Mau

Cytat: mis111Czy ktos mógłby mi opowiedzieć jak toczyły się losy uczestniczki Stephanie LaGrossy w programie SURVIVOR 10 i 11.

trochę pisania jest więc odsyłam do wikipedii
radioactive. dalej zła

Showmag

Stephenie LaGrossa wyszła za mąż!
Wtorek, 11.07.2006, 02:16

26-letnia Stephenie LaGrossa, jedna z najpopularniejszych uczestniczek amerykańskiego "Survivor", w ubiegły piątek poslubiła swojego wieloletniego chłopaka, 33-letniego Michael'a Ward'a, nauczyciela historii. Slub odbył się na plaży, na Wybrzeżu Jersey, gdzie zakochani po raz pierwszy się poznali. Przypomnijmy, że w roku 2005 Stephenie brała udział w "Survivor 10: Palau". Występ w widowisku zapewnił jej ogromną popularnosć, kiedy to została ostatnią przedstawicielką plemienia Ulong. Po przegranej, producenci dali Stephenie jeszcze jedną szansę - zapraszając ją do udziału w kolejnej edycji programu - "Survivor 11: Guatemala". Dziewczyna wykorzystała ją znakomicie - tym razem dała się poznać jako ostry strateg i dotarła do samego finału. Jury przyznało jednak zwycięstwo jej przeciwniczce. Teraz bohaterka amerykańskich "Robinsonów" wyszła za mąż. Warto wspomnieć, że na ceremonii slubnej zjawili się Tom Westman i Danni Boatwright - zwycięzcy obu edycji, w których wystąpiła Stephenie. Ponadto, w ubiegłym tygodniu slub wzięły także inne gwiazdy reality shows: Jennifer Murphy (uczestniczka "The Apprentice") wyszła za mąż za Bill'a Dorfman'a (dentystę z "Extreme Makeover"), a Scott Savol (uczestnik "American Idol 4") poslubił Rochelle Waddell.

[showmag.info]

Kardines

Tydzień po tym jak AXN zakończy emisje Survivor: Vanuatu, rozpocznie sie kolejny 10 sezon, Survivor: Palau :) Pierwszy odcinek w sobotę, 7 pażdziernika. Swoją drogą widziałem ten sezon i jest dla mnie jednym z lepszych, wiec warto oglądac. Ciekawe, czy 11 i 12 też póniej pokażą ;]

ródło: TU

Showmag

"Survivor 10: Palau" w AXN
W sobotę, 7 padziernika, telewizja AXN rozpocznie emisję "Survivor 10: Palau". Akcja widowiska toczyć się będzie na wyspie Palau, leżącej w południowej częsci Oceanu Spokojnego...

Tereny te są cmentarzyskiem dla wielu maszyn pochodzących z czasów II wojny swiatowej. W reality show wemie udział dwudziestu smiałków. Zawodnicy nie zostaną od razu podzieleni na drużyny, a ich pierwszym zadaniem będzie przedostanie się na brzeg. Dwie osoby, które znajdą się na plaży jako pierwsze, otrzymają immunitet od nominacji. Następnie cała dwudziestka rozpocznie budowę schronienia. Dopiero kolejnego dnia nastąpi podział zawodników na dwa plemiona: Ulong i Koror. Osoby, które ubiegłego dnia otrzymały immunitet, automatycznie trafią do przeciwnych sobie drużyn i na zmianę będą wybierać członków własnych grup. Dwie osoby wybrane na samym końcu zostaną zmuszone do bezzwłocznego opuszczenia programu.

W ciągu 39 dni, zawodnicy będą musieli stawić czoło dzikiej przyrodzie, radzić sobie w ekstremalnych warunkach i zmierzyć się sami ze sobą. Co kilka dni odbywać się będzie Rada Plemienia, podczas której decyzją grupy eliminowany będzie jeden z zawodników. Zwycięzca otrzyma tytuł Ocalałego i milion dolarów. "Surivor 10: Palau" miał swoją premierę wiosną 2005 w Stanach Zjednoczonych, a w Polsce program będzie oglądać od 7 padziernika, w każą sobotę o 18:30 w AXN.

Kardines

Cytat: AdminDopiero kolejnego dnia nastąpi podział zawodników na dwa plemiona: Ulang i Korrakor.

Plemiona nazywają sie Ulong i Koror :P

Rosa

Warto wspomnieć o historii innej uczestniczki tego programu Jennifer Lyons.
Po programie zdiagnozowano u niej raka piersi w zaawansowanym stadium. Obie piersi musialy byc usunięte a następnie Jenn poddana została chemioterapii. Mimo komplikacji jest nadzieja że walka z chorobą zakończy się pomyslnie.

Rosa

Wyglada na to że Jenn zmieniła partnera ;)

Exile

Biedna Jennifer  :(   Strasznie mi przykro...

Co do samej edycji, to producenci przy stanie 8-4 dla Koror mogli sie pokusic o przemieszanie szczepow byloby 6-6, to dodaloby smaczku grze utworzylyby sie nowe sojusze itp. Ale i tak moja ulubiona edycja.

Tom Kruz

Info dla tych, którzy nie widzieli. Od dzisiaj na AXN powtórka 10 edycji Survivora. Odcinki codziennie oprócz sobót i niedziel o godz. 18.15, powtórki następnego dnia o 9.00 i 14.00.
Nie widziałem tej edycji i celowo nie czytałem poprzednich postów w tym temacie, aby oglądać z większym zainteresowaniem. Na razie zapowiada się ciekawie. W pierwszym odcinku odpadły 3 osoby, inna sprawa, że wystartowało 20 uczestników, a zatem o 2 osoby więcej niż w poprzednich edycjach. No i Palau, bardzo ciekawe miejsce.