Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

Pudelek

Ta piosenka jest zbyt banalna, nawet jak na Eurowizję!

alexander

Queens tylko one, one mają wielką szanse zaistnieć i są ładne i umieją spiewać i robią dobre show.. Queens Queens!! Ale konkurs dopiero 28 stycznia :)

joker

nie sciągnąłem jeszcze wszystkich piosenek ale jak narazie to jedyna znosna według mnie to Torzewska, a Danzel to ja nie wiem jakim cudem dostał się do finału z taką dziadową piosenką chyba jury też się sugerowała artystą, a nie piosenką :/

sharkan

Cytat: PikachuTa piosenka jest zbyt banalna, nawet jak na Eurowizję!

Ale najfaniejsza, najmelodyjniejsza, najbardziej rytmiczna i są gitarki

Queens ja juz nie chce, wolałem "Od A do Zet" .

alexander

Cytat: sharkan
Cytat: PikachuTa piosenka jest zbyt banalna, nawet jak na Eurowizję!

Ale najfaniejsza, najmelodyjniejsza, najbardziej rytmiczna i są gitarki

Queens ja juz nie chce, wolałem "Od A do Zet" .

Ta jest lepsza okładnie tak jak mówisz piosenka Kto To ma szanse ale takie same jak Queens. Gdyby któres z nich pojechało będzie dobrze. :] Dzisiaj poscilem piosenki mojej mamie i powiedzialem ze ma wybrać tą która wg nie wygra, wskazała na Queens, Kto To i mówi ,że może jeszcze Danzel. Ja tam wole aby polski zespół nas reprezentował a nie gosciu który nic nie wie o Polsce i Polakach!

sharkan

no ale z drugiej strony gwarantowne 12 ptk od Belgii i Holandii ;]. A mi się jakos coraz bardziej piosenka Silskiego podoba

joker

no, przesłuchałem wszystkie piosenki i oto mój ranking:
1. Torzewska
2. Brathanki
3. queens
4. kuizenga
5. silski
6. Ich troje
7. dezire
8. kto to
9. H2O
10. Mos
11. The Jet Set
12. Cerekwicka
13. Danzel
14. Mosqitoo
15. Uniatowski

Tak jak wspominalem wczesniej - myslę, ze to powinna byc piosenka angielska. Mimo, że to powinno być to cos z jajem to Torzewska jest taka niby wolna, ale cos w sobie ma. Ja stawiam na nią i  napewno nie jednego sms-a na nia wyslę (zależy ile bedzie kosztowal)

a i  zapomnialem dodać że według mnie szanse na zwycięztwo Polska ma w tym roku bardzo małe (o ile w ogóle wyjdziemy z półfinału)

alexander

Joker a skąd to niby wywnioskowałes ,że mamy małe szanse... Ja uważam odwrotnie i wierze w Polske! A jesli o ranking chodzi to ja dam piatke:

1. Queens
2. Kto To?
3. Danzel
4. Agata Torzewska
5. Ich Troje
i rozynek który w tej piosence spiewa jakby wrócił z godzinnego treningu piłkarskiego :|
15. Sławek Uniatowski

joker

Cytat: alexanderJoker a skąd to niby wywnioskowałes ,że mamy małe szanse... Ja uważam odwrotnie i wierze w Polske!
powiem tak: ostatnim razem kiedy to widzowie mieli prawo głosu, piosenki były swietne i trudno było zrobic taki ranking najlepszej bo wiekszosc była genialnych, ale na nasze nieszczęscie panowała wtedy moda na "blue cafe" i jak mozna bylo sie spodziewac wygral artysta a nie piosenka, jestem niemal pewien, że powtórzy się to też i w tym roku i wygra albo danzel, albo Ich troje

alexander

Przed chwilą przeglądałem jakies forum i było o eurowziji i co mnie zaskoczyło pisali: "Ich troje na eurowizje", "teraz nam się uda", "Ich troje tylko oni mają szanse"  Kurcze jak oni wygraja to fakt już po nas...

sharkan

musze stwerdzic ze  lubie BC i "Love Song " tez jest fajna ale nie na ESC ;].

Justysia17

Cytat: alexanderPrzed chwilą przeglądałem jakies forum i było o eurowziji i co mnie zaskoczyło pisali: "Ich troje na eurowizje", "teraz nam się uda", "Ich troje tylko oni mają szanse"  Kurcze jak oni wygraja to fakt już po nas...

po nas? pewnie nikt z was juz nie pamieta zajeli siodme miejsce! a to bardzo wysoka pozycja w porownaniu do innych reprezentantow polski (nie liczac zaszczytnego 2 miejsca Edyty Górniak)

sharkan

Oczywiscie ze pamiętamy :P Ja pamiętam wszystkie polskie występy :P Ich Troje zajęło 7 miejsce z 90 ptk :P A najgorsze ( nie liczac Ivana i Delfina) zajął Piasek 11 ptk i 20sd miejsce w Kopenhadze 2001 no i to jego futerko ktorym rzucal po scenie -> za futerko dostał nagrode Barbary Dex czyli za dla najgorzej ubranego wokalisty w danym roku