Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

Luxis

zapodaje fotki z brytyjskiego Najsłabszego Ogniwa:
studio ich (prawie takie same jak nasze tylko bardzo małe niektóre elementy się różnią):

i ichnej prowadzącej (ponoć najostrzejszej na swiecie):

Luxis

a teraz daje linki, gdyby ktos chciał obejrzeć jak wygląda scenografia brytyjska Najsłabszego Ogniwa, to prosze linki, tylko są one baaardzo krótkie niestety i drugi link to do jak wygląda prowadząca:
https://rapidshare.de/files/8922956/Weeknest_link1.mpg.html
https://rapidshare.de/files/8920453/Weeknest_link2.mpg.html

Luxis

Kurcze, bardzo mi szkoda fajnego programu, że już sie kończy, mianowicie - Załóż się za 6 dni będzie ostatni odcinek, ale już planują drugą edycje... ;)
I jeszcze jedno, dla mnie ten Steffen się aż za często myli... naprawde, zaczyna mnie to denerwować...
I aluzja, co do zaproszonych gwiazd... dlaczego oni zapraszają gwiazdy które już nieistnieją... np. wczoraj był Lou Bega, wydał 4 lata temu 2 piosenki i płyte i koniec, a oni tu jako gwaizde go zaprosili, no sorrry, ale dla mnie to nie jest nawet gwiazdeczka... albo tydzień temu jednego ze Smokie... no bez przesady, zespół sprzed 20 lat...
a w niemieckiej edycji, to tam są gwiazdy, Madonna już byłą 2 raz, a ostatnio miesiąc temu ze swoim przebojem Hung Up, też były Destiny's Child, Britney Spears, Robbie Williams, i inni... a u nas same stare, mało znane już... :/
wiem, że produkcja dużo kosztuje, ale bez przesady...

podmark

Cytat: PrzekrójATM sprzedał już licencję "Gry w ciemno" Włochom i sprzedaje własnie Ukraińcom. Licencję "Awantury o kasę" kupili producenci z Nowej Zelandii. Kupno tego teleturnieju rozważają już Włosi, Francuzi, Portugalczycy i Hiszpanie.

Szczerze to miałem nadzieję, że "Awanturę o kasę" sprzedali do większej ilosci krajów... Widocznie le promują ten swietny teleturniej...

alexander

Bardziej Polsat moim zdaniem chce produkować teleturnieje niz TVN te awantury czy ciemnice albo teraz grasz czy nie, ale fakt ,że polsat lubi papugować po ukochanym TVNiku jak Dzieciaki z klasą czyli Eureko ja to wiem albo Milionerzy czyli życiowa szansa. No i oczywiscie najlepszy teleturniej obok milionerow IDZ NA CAŁOSć :)

podmark

Cytat: alexanderpolsat lubi papugować po ukochanym TVNiku jak Dzieciaki z klasą czyli Eureko ja to wiem albo Milionerzy czyli życiowa szansa.

Tylko, że i "Eureko", i "Życiowa szansa" są programami na licencjach, więc nie można mówi o papugowaniu - POlsat tylko zakupił licencje. A tak w ogóle to "Życiowa szansa" na rynku brytyjskim pojawiła się wczesniej niż "Milionerzy".

Luxis

no fakt, przyznaje , że POLSAT robi teleturnieje bardzo dobre na wysokim poziomie, a TVn teraz bardziej w programy rozrywkowe inwestuje niż w teleturnieje, bo wiedża, że jest to "działka" Polsatu

podmark

Polsat zachęcony sporymi dochodami z programów call tv w TVN-ie i TV4 postanowił wypuscić swój teleturniej interaktywny - "Quizomania" ruszy już 28 lutego o 10:45. Szczerze mówiąc - beznadziejnie, że wszystkei telewizje robią takie programy - kiedys TVN robił jako jedyny "TeleGrę" i "Łamisłówka" i to była fajna nowosć, a teraz jak to widzę to mi się niedobrze robi ...  :vomit:

joker

na polsacie już chyba kiedys cos w tym stylu było: "drzewko szczęscia" czy cos takiego...

Luxis

Cytat: podmarkPolsat zachęcony sporymi dochodami z programów call tv w TVN-ie i TV4 postanowił wypuscić swój teleturniej interaktywny - "Quizomania" ruszy już 28 lutego o 10:45. Szczerze mówiąc - beznadziejnie, że wszystkei telewizje robią takie programy - kiedys TVN robił jako jedyny "TeleGrę" i "Łamisłówka" i to była fajna nowosć, a teraz jak to widzę to mi się niedobrze robi ...
o nie!!! no tego już za wiele, przecież jest TVN Gra, i to już starczy...  :/

Cytat: jokerna polsacie już chyba kiedys cos w tym stylu było: "drzewko szczęscia" czy cos takiego...
tak, było cos takiego, też kojarze...

Ale przeciez ten program na TV4 to jest takie denne, a szczególnie prowadzaca, robi często taki długie pólminutowe cisze i sie wtedy tylko gapi w kamere i nic nie gada, to mnie doprowadza do szału, bo to beznadziejnie bzdurne i głupie... żygać sie chce.. :?? :/

Pudelek

Ostatnio na Polsacie po 24 widziałem jakis interaktywny teleturniej z prowadzącymi paniami w bikini  :los:  :devil: .

slawek

Faktycznie jest a jest tam cos z Bogini Bikini ;) ciekawy pierwszy  :zabek:  i drugi plan
Sławek

podmark

Wczoraj na TV 4 pojawiły się belki z napisami informujące o rekrutacji do nowego programu: "Jesli masz serce do walki i dobrą pamięć zgłos się do nowego teleturnieju. Wygrać można nawet 12 tysięcy złotych". Producentem jest ATM i jest to pewnie ten program "I knew it", który robić będą też Francuzi.

Luxis

Tak też to widziałem. Tylko szkoda, że na TV4... mała oglądalnosc bedzie
A tak się zastanawiam, że kiedys teleturnieje były u nas baaardzo popularne, a teraz bardziej sa programy rozrywkowe, najwyżej z lekkimi elementami teleturniejów. Przykład to kiedys byli: Milionerzy, Id na całosc, Życiowa Szansa, i mieli wysokie wyniki oglądalnosci, a teraz to mało jest. A jak sa nawet w dobrej porze: czyli Grasz czy nie grasz o 19:30 w sobote i to notuje tylko 3, 3 mln widzów. A jest to bardzo fajny teleturniej. Interesujący o dobrych emocjach i lekkim stresie fajnym :]

World Idol

Moim zdaniem najlepszym nadawanym w tej chwili teleturniejem jest "Grasz czy nie grasz". Każdy odcinek jest bardzo ciekawy i emocjonujący. Program ma też swietną oprawę muzyczną. Jesli chodzi o starsze teleturnieje to lubiłem "Dzieciaki z klasą" :)