Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

joker

Danzel :/ jeszcze jego tu brakowało!!
A ta Anabel Conde.... przypominam sobie - na "Congratulations" w kategori "miejsca drugie" leciał urywek z jej występu :) no - ona mogła by nas reprezentować (to może jeszcze jakies punkty z Hiszpanii bysmy dostali :D )
Węgry wycofują się z eurowizji. Mimo iż ich kariera w tym konkursie nie trwała długo - zadebiutowali razem z Polską w 1994 i oprócz tamtego roku swoich reprezentantów wystawili jeszcze 2 razy, w najbliższym koncercie nie zobaczymy węgrów....

sharkan

nie dwa a cztery : 1995,1997,1998, 2005 :P

pekaes

może
Ewelina Flinta?
choć wątpie, by chciała sie w to pakwoac
jest za dobra ♥♥♥

Pudelek

Ewelina Flinta nie ma szczęscia do konkursów (patrz: Idol, Opole -"premiery'04", Sopot ).
Więc na Eurowizji też raczej by się nie udało.
Ale tak to wysoki poziom reprezentuje...

alexander

Ewelina reprezentuje zbyt duży poziom jak na Eurowizje, ona ma wspaniały głos i jest niesamowitą piosenkarką. Jednak nie docenianią moim zdaniem w Polsce jej piosenki są mało promowane, żadko można usłuszeć w radiu. Ona ma raczej wolne piosenki a te raczej mają marne szanse na zwycięstwo. Ewelina nie dała by rady jest za dobra!

sharkan

A jakby flinta miała szybką i mocną piosenkę :> ??

Justysia17

Cytat: alexanderEwelina nie dała by rady jest za dobra!

jak ktos moe byc do czegos  zad obry? albo zle sformulowales swoje mysli albo wyjasnij mi o co Ci chodzilo piszac te slowa

Pudelek

A ja zrozumiałem Alexandra  ;)  i się z nim zgadzam :yeah: .
Jak już kiedys było wspomniane na tym forum, na Eurowizji wygrywają nie konieczni zdolni, mający talent artysci. Najczęsciej liczy się show albo jakis skandal.
Dobry wokal to drugorzędny atrybut artysty na Eurowizji.
Więc po co wysyłać kogos tak dobrze spiewającego jak Ewelina...

Luxis

Cytat: PikachuA ja zrozumiałem Alexandra  ;)  i się z nim zgadzam :yeah: .
Jak już kiedys było wspomniane na tym forum, na Eurowizji wygrywają nie konieczni zdolni, mający talent artysci. Najczęsciej liczy się show albo jakis skandal.
Dobry wokal to drugorzędny atrybut artysty na Eurowizji.
Więc po co wysyłać kogos tak dobrze spiewającego jak Ewelina...
dokładnie

a swoją drogą to dobrze, że zagraniczni wykonawcy startują też w polskich preselekcjach, bynajmniej w ich krajach bedzie troche głosniej o naszym kraju.. jestem pewny, że TVP kogos z zagranicznych wykonawców na pewno zakwalifikuje dalej... L

sharkan

Ba no i jak powiązani z Esc -> Anabel Conde zajęła drugie miejsce w 1995r. dla Hiszpanii ;]

https://paluki.pl/eurowizja/mp3/spa1995.mp3

Pudelek

Eurowizja: Wybrano finałową 15.

Jedenastoosobowe jury wybrało 15 najlepszych piosenek, które 28 stycznia będą walczyły o prawo reprezentowania Polski na 51. Konkursie Piosenki Eurowizji w Atenach.

Pełną listę piętnastu utworów TVP poda we wtorek, 20 grudnia, po Teleexpressie, czyli po godzinie 17.15.

Przed szereg wybiła się jedynie grupa Ich Troje. Michał Wisniewski triumfalnie oznajmił na oficjalnej stronie internetowej formacji, że do krajowego finału eliminacji trafił utwór "Follow My Heart".

Przypomnijmy, że chęć wzięcia udziału w Konkursie Piosenki Eurowizja, który w 2006 roku odbędzie się w Atenach, wyraziło ponad 100 wykonawców, zgłaszając w sumie 112 piosenek.

Wsród nich byli tak znani artysci, jak Abra, Gosia Andrzejewicz, zespół Kto To, Maciej Silski, Sumptuastic, Danzel, Queens, Magda Steczkowska i Indigo, Marysia Sadowska, Patrycja Kosiarkiewicz, Szymon Wydra i Carpe Diem, Magda Femme, Brathanki, Ivan i Delfin, Ich Troje, Mosqitoo, Ha-Dwa-O czy PIN.

alexander

Moim zdaniem dalej zakwalifikowali się:

1. Ich Troje - Follow My Heart
2. Queens - I Feel In Love
3. Ivan I Delfin - Dwie Gwiazdy
4. Pin - Moja Wolnosć Bez Ciebie
5. Dezire - Good Girl
6. Sławomir Uniatowski - Kocham Cię
7. Hana - Different
8. Offside - Jak Fala Za Fala
9. Szymon Wydra & Carpe Diem - Wojna Serc
10. Marysia Sadowska - Straight Up
11. Danzel - Undercover
12. Anabel Conde - Sappho
13. Gosia Andrzejewicz - Niebezpieczna Gra
14. Heidi Pagani - The Wedding Day
15. Kto To - Zero Do Stracenia

joker

Cytat: Pikachu20 grudnia, po Teleexpressie, czyli po godzinie 17.15.
no i... chyba nie bylo :/

alexander

Nie nie było ale wybrano:

Brathanki - W nas ciepło wiosen
Katarzyna Cerekwicka - Zamilcz
Danzel - Undercover
Dezire - Good Girl
Ha-Dwa-O - Popatrz na mnie
Ich Troje - Follow My Heart
Kto To - Zero do stracenia
Leonie Kuizenga - Love Is What We All Need
Mosqitoo - Jeżeli jestes wołam cię