Dyskusja ogólna

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:33:02

Showmag

Dyskusja ogólna o pierwszej edycji "Big Brother"

Luxis

Hejka! Mam super news!! Na TVN dzisiaj o 17 była UWAGA o piątej i zgadnijcie o czym była.... o BB!!! Dokładniej dzisiaj był tylko skrót losów niektórych uczestników, jak ich życie się potoczyło po BB (np. Alicja Walczak była na wyprawie w Peru i chce wydać album ze zdjęciami z podróży i się troche postarzała, a obecnie zajmuje się wróżbami, i takimi tam, Janusz jest dalej w Straży Miejskiej i mają dom, Manuela wraz z mężem otworzyła niedawno salon fryzjerski, Gulczas teraz opiekuje sie synem, aż dziwne że niebyło przy nim narzeczonej czy żony, może nie są już razem?) oraz była tam też zapowiedz kolacji jak się spotkali niedawno po 4 latach...ale to będzie w niedziele. Fajnie że znowu do tego wracają... może to jakis znak TVNu... kto wie... ;) super TVN!! A w niedziele o 19:40 w UWADZE będzie cała relacja z kolacji wszystkich uczestników po 4 latach... i ponoć cos się tam wydarzyło, ale o tym się w niedziele przekonamy ;)

Showmag

"Big Brother": spotkanie po latach
Piątek, 14.10.2005, 23:50

Telewizja TVN przypomni widzom bohaterów pierwszej polskiej edycji programu "Big Brother". Już w najbliższą niedzielę o 19:45 w programie "Uwaga! Kulisy sławy", będzie można zobaczyć, jak potoczyły się losy Manueli Jabłońskiej, Małgosi Maier, Alicji Walczak, Piotra Gulczyńskiego czy Janusza Dzięcioła. Oprócz krótkich materiałów filmowych o obecnym życiu uczestników "Wielkiego Brata", wyemitowana zostanie także ich wspólna kolacja, czyli relacja z niezwykłego spotkania po ponad czterech latach od zakończenia widowiska.

[showmag.info]

Miatexs

No wreszcie! Czekałem całe lata aż bedzie w końcu jakis program o 1 edycji BB po latach.  
Swoją drogą to może byc jakis znak że TVN znowu interesuje się marką Bigbrother i moze wreszcie zrobi tą czwartą edycje ( wostatecznosć mogą puszczać powtórki z 1 edycji na TVN7)
Fajnie se poprzypominać dobre czasy.........

Pudelek

W programie będzie tylko Janusz, Manuela, Gosia, Alicja i Gulczas?
Mam nadzieję, że reszta też. Chociaż co dobrego mogliby powiedzieć np o Monice  :devil: ?

Luxis

Nie, na kolacji bedą wszyscy, a niewiem czy wszyscy będą przedstawiani, bo np te wymienione osoby były wczoraj w UWADZE wymieniane co w ich zyciu się zmieniło. Swoją drogą po lepsze info wejdzcie na www.uwaga.onet.pl tam pisze chyba cos na ten temat...
i fotka ze stronki UWAGi zapraszająca na niedizelną UWAGę:

Pudelek

No cóż. Program mnie trochę zawiódł. Po pierwsze za krótki, po drugie było niewielu uczestników, a po trzecie nie powiedzieli nic, czego jeszcze nie wiedzielismy o dalszych losach uczestników BB1.
Ale fajnie było zobaczyć jak aktualnie wygląda Alicja, Manuela, Monika i reszta.

alexander

Grzegorz chce wziąsć udział w Brazylijskim BigBrother fajnie byloby go ogladac tam (a przynajmniej kibicowac w necie) chco pewnie nie zabawił by tam za długo :P

Pudelek

A Monika chwali się, że jest najlepsza na studiach. Ciekawe czemu się nie pochwaliła jak się skończyła ta historia ze staranowaniem taksówki i z kim teraz jest :devil: . To napewno byłoby ciekawsze.
Dziwi mnie brak Karoliny, Sebastiana i Anny. Chyba ich nawet nie zaprosili.

Luxis

Zaprosili napewno, tylko moze mieli inne plany,albo cos...
Cóż, mnie też ten program troche zawiódł, takie podstawowe informacje.. choć ludzie nieinteresujący sie tak jak my reality shows, będą zachwyceni, my nie jestesmy, ale nie ma co obwiniać Uwagi za małą ilosć czasu i inne bajery, bo dla zwykłych ludzi sa to jakies info, a mysmy o tym wiedzieli, a czas był taki sam co zwykła UWAGA, tylko żałuje, bo mogliby zrobić troche dłuższy program, ale nic, lepsze to niż nic ;P ;)
A Alexander, kto mówił, że Grzegorz chce uczestniczyć w brazylijskim BB? Ja nic niesłyszałem, on mówił, że w jakims tam domu on jest, ale nic o BB niemówił...

Pudelek

Chodziło o to, że Grzesiek powiedział, że nie może być obecny bo jest na castingu do Big Brothera w Brazylii.

Nie wydaje mi się, żeby Anna i Karolina miały cos ważniejszego do roboty od pokazania się w TV  :los: .

alexander

Grzegorz mówił przez telefon ,że bierze udział w castingu ale BB Brazylijski dopiero w styczniu 3mam kciuki za Grzesia :D

Showmag

Życie po "Big Brother"
Poniedziałek, 17.10.2005, 00:55

Ponad cztery lata temu byli na ustach całej Polski. Ich życie w Domu Wielkiego Brata sledziła rekordowa liczba Polaków. Program "Big Brother" zrobił furorę, a jego uczestnicy z dnia na dzień stali się gwiazdami. Po opuszczeniu widowiska ich życie stanęło na głowie. Praca w telewizji, kręcenie filmów, wywiady i reklamy. Jak póniej potoczyły się ich losy, jacy są obecnie i czym się zajmują?

Niedawno uczestnicy pierwszej polskiej edycji "Big Brother" spotkali się ponownie. Relację z tego wydarzenia było można zobaczyć oglądając niedzielne wydanie "Uwagi!" w telewizji TVN. Niestety, na specjalną kolację nie stawili się wszyscy uczestnicy programu. Obecni byli: Alicja Walczak, Janusz Dzięcioł, Klaudiusz Sevković, Małgorzata Maier, Manuela Jabłońska, Monika Sewioło, Piotr Gulczyński, Piotr Lato, a także Jarosław Ostaszkiewicz- Wielki Brat. Poniżej przeczytać można o tym, co przez ostatnie lata zmieniło się w życiu dawnych mieszkańców Domu Wielkiego Brata.

Alicja Walczak rozstała się ze swoim chłopakiem Mariuszem Z, który był podejrzewany o wyłudzenie towarów na kwotę miliona złotych. O powiązaniach Mariusza Z. ze swiatem przestępczym mówiło się, gdy Alicja przebywała jeszcze w "Big Brother". Wówczas "Milano" kategorycznie odrzucał te zarzuty. Mariusz Z. był doskonale znany pomorskim policjantom. Przed laty prowadził dwie włoskie restauracje, jedną w Gdańsku, drugą w Gdyni. Potem robił interesy z Andrzejem J, aresztowanym latem 1999 roku za handel narkotykami. We wrzesniu 2001, Mariusz Z. został zatrzymany przez policjantów z CBS pod hotelem w Jadwisinie, koło Warszawy, gdzie realizowany był film "Gulczas, a jak myslisz?" z bohaterami pierwszej edycji "Big Brother'a". Był kompletnie zaskoczony, podobnie zresztą, jak twórcy filmu i przedstawiciele TVN. Alicja twierdziła, że nie wiedziała o przestępczej działalnosci swojego chłopaka. "To niemożliwe, żebym przez dwa lata żyła z przestępcą i nie wiedziała o tym. Dla mnie zawsze był czuły i opiekuńczy"- zarzekała się Alicja. Niegdys modelka pracująca we Włoszech, dzisiaj częsciej stoi za obiektywem aparatu fotograficznego, niż przed nim. Jej pasją jest fotografia, a niedługo zamierza wydać album z podróży po Peru. Uważa, że dzięki medytacji może zachować równowagę ducha. "Skończyłam kurs nurkowania, kształcę się w dziedzinie medycyny niekonwencjonalnej oraz psychotroniki. Mam już pewne sukcesy, pomagam ludziom"- mówi Alicja.

Wygrana w "Big Brother" nie zmieniła życia Janusza Dzięcioła. 20 tysięcy złotych przeznaczył na dom dziecka w Bąkowie, a za resztę pieniędzy wybudował dom dla swojej żony. "U mnie nic się nie zmieniło. Oprócz tego, że wybudowałem dom, nadal pracuję tam, gdzie pracowałem. Jestem komendantem straży miejskiej w Swieciu"- mówi Janusz. Ostatnio przegrał walkę o fotel senatorski z okręgu toruńsko-włocławskiego, z ramienia Komitetu Wyborczego Wyborców "Porozumienie Obywatelskie".

Klaudiusz Sevković jest współwłascicielem kawiarni i marzy o otworzeniu własnej restauracji. Prowadził w TVN własny program "Wielka Niespodzianka Klaudiusza". Dwa lata temu uratował przed bankructwem żeński klub sportowy Ruch Chorzów. Obecnie jest jego prezesem. "Jestem szczęsliwym mężem i ojcem. Nie osiadam na laurach, stawiam sobie cele, które sukcesywnie wypełniam. Dostalismy taką możliwosć, że nasze twarze są znane i staram się to wykorzystać. Oczywiscie, związane jest to z ciężką pracą"- mówi Klaudiusz. W ubiegłym roku wziął udział w programie "Bar 4- Złoto dla Zuchwałych".

Po wyjsciu z Domu Wielkiego Brata, Manuela Jabłońska prowadziła w TVN "Maratonu Usmiechu". W swoim mężu zakochała się siedząc u niego na fotelu fryzjerskim. Aby go uwiesć, porwała go na Majorkę. Pobrali się 25 grudnia 2002 roku. Mieszkają w Luboniu i wspólnie prowadzą salon fryzjerski "Studio Manuela". "Siedzę w domu, gotuję obiady, mam wspaniałego męża. Zrobiłam sobie kurs fryzjerski po to, żeby wiedzieć, co się dzieje w salonie. Sprowadzam włosy do przedłużania z Francji"- opowiada Manuela.

Małgorzata Maier po wyjsciu z Domu Wielkiego Brata żałowała udziału w programie. Zdobyta popularnosć była męcząca. Przez pierwsze trzy miesiące bała się wyjsć z domu. Pod jej domem czekały setki ludzi. "Pamiętam jak zaraz po wyjsciu z 'Big Brothera' pojechałam do Krakowa nagrywać program 'Urzekła mnie Twoja historia'. Do Krakowa przylecielismy o dwunastej w nocy, by uniknąć tłumów wielbicieli. Niestety, pod hotelem czekało około 600 osób. Ochroniarze utworzyli wąski tunel, bym mogła przejsć. Ludzie przepychali się w moja stronę i szarpali moje ubranie. Czułam się jak Madonna po koncercie. To było przerażające doswiadczenie. Po pewnym czasie emocje trochę ucichły i zrobiło się spokojniej"- mówi Gosia. Przed "Big Brother'em" przez 7 lat pracowała jako nauczycielka. "Zaczęłam uczyć w wieku 19 lat. Ze szkoły odeszłam w 1994 roku. Pamiętam, że zarabiałam mniej niż wynosiła najniższa krajowa. Wypłaty wystarczało mi na dwie godziny, by oddać długi"- opowiada Gosia. Po programie prowadziła dwa programy w TVN: "Dom pełen pomysłów" i "Kto was tak urządził?", w których sprawiała zwykłym ludziom niespodzianki, odnawiając im mieszkania. Dzis zajmuje projektowaniem i aranżacją wnętrz, ogrodów oraz elewacji. "Dzieci lubię i nie przestałam lubić, ale poswięciłam się pracy projektanta"- mówi. Gosia prowadzi własną firmę Małgorzata Maier Studio. Pomysł jej założenia pojawił się w trakcie prowadzenia programów w TVN. Dziewczyna otrzymywała mnóstwo telefonów i listów z prosbą o fachową poradę dotyczącą dekoracji, projektowania lub aranżacji wnętrz. Okazało się, że jej ogromny popyt na tego typu usługi. Małgosia jest także redaktorem merytorycznym jednego z teleturniejów.

Monika Sewioło- jedna z bardziej kontrowersyjnych uczestniczek pierwszej edycji "Big Brother", przez wiele miesięcy nie schodziła z pierwszych stron gazet. Postanowiła spróbować swoich sił w show biznesie. Gdy nie powiodła się jej kariera muzyczna, wycofała się z życia publicznego. Po rozwodzie ze swoim mężem Jerzym, Monika związała się z 60-letnim Ryszardem Krajewskim, producentem programów telewizyjnych. Dziewczyna rozpoczęła studia produkcji telewizyjnej w Katowicach. Na początku tego roku spowodowała wypadek samochodowy. Ostatnio ponownie zmieniła partnera- tym razem związała się z Bartoszem Kotalewiczem.

Piotr Gulczyński, zwany Gulczasem, zasłynął ze zwariowanych pomysłów i obscenicznych zachowań. Dzis złagodniał i najważniejszy w jego życiu jest syn. Po wszystkich porażkach inwestycyjnych, których doswiadczył, nie stracił nadziei na własny biznes i zamierza otworzyć agencję "Adrenalina Gulczas Show". "Mam kilka projektów, którymi bardzo mocno się zajmuję. Pracuję nad programem telewizyjnym i mam nadzieję, że to wszystko się powiedzie, a nie chciałbym zapeszyć, bo z tym programem łączy się wiele moich projektów"- mówi Piotr. W ubiegłym roku wziął udział w "Barze 4- Złoto dla Zuchwałych".

Piotr Lato nadal zastanawia się nad swoją przyszłoscią. "Przez ostatni rok, kiedy pracowałem w agencjach PR-owych, zastanawiałem się, co bym chciał robić w życiu, tak na poważnie. Zdecydowałem się, że będę robić muzykę"- opowiada Piotr. Niestety, zespół z którym wydał ostatni singiel, rozpadł się. W tym roku Piotr brał udział w czwartej edycji programu "Idol", aby dopomóc swoim marzeniom. Poza muzyką, Piotr zastanawia się nad podjęciem studiów.

Na kolacji z udziałem uczestników pierwszej polskiej edycji "Big Brother", zabrakło Anny Baranowskiej, Grzegorza Mielca, Karoliny Pachniewicz, Patrycji Strzemieckiej, Rafała Chudzińskiego, Sebastiana Florka i Wojciecha Kromki.

Grzegorz Mielec nie mógł zjawić się na spotkanie, gdyż obecnie przebywa w Brazylii, gdzie bierze udział w eliminacjach do szóstej brazylijskiej edycji "Big Brother". "Mam dużo różnych planów. Ostatni plan, który realizuję w tym momencie, to dostać się do tutejszego 'Big Brothera'. Chatę mają taką: wielki basen, niesamowicie duża siłownia, gdzies pod Rio. Tam bym mógł pobyć chyba nawet z pół roku"- mówi Grzegorz.

Po udziale w programie, Karolina Pachniewicz miała kłopoty z odzyskaniem dobrej reputacji. Po powrocie do domu przywitały ją napisy: "Olsztyn przeprasza za Karolinę". Skończyła studia turystyczne. Wyjechała na siedem miesięcy do Niemiec, gdzie skończyła jeden semestr architektury. "Udział w programie przyniósł mi popularnosć. Początkowo nie mogłam wyjsć na ulicę. Spotykałam się zarówno z podziwem jak i z krytyką. Jednak negatywne reakcje ludzi silniej do mnie docierały i przez jakis czas byłam rozbita psychicznie. Udział w programie 'Big Brother' był dla nas wszystkich dużą szansą. Jednak nie udało nam się tej szansy wykorzystać, ponieważ TVN wiązał nam ręce. Menadżerowie decydowali o wszystkich naszych zajęciach i ustalali stawki naszych zarobków. Ograniczyli nas bardzo mocno"- mówi Karolina.

Sebastian Florek na fali popularnosci dostał się do sejmu z ramienia Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Zasiadał w Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz w Komisji Ochrony Srodowiska, Zasobów Naturalnych i Lesnictwa. W Sejmie nie wykazywał jednak większej aktywnosci. W 2004 roku startował również w wyborach do Parlamentu Europejskiego, jednak bez powodzenia. 27 lipca tego roku wystąpił z partii i klubu SLD. Posunięcie to było spowodowane nie umieszczeniem go na listach wyborczych partii. Florek bezskutecznie zabiegał o miejsce na liscie Samoobrony. Jego polityczna kariera dobiegła końca. Sebastian związany jest ze swoją partnerką- Dorotą, z którą ma dwójkę dzieci: 4-letniego Maćka i półtorarocznego Mikołaja.

Patrycja Strzemiecka wyszła za mąż i doczekała się potomstwa. Nie wiadomo, jak potoczyły się losy pozostałej trójki mieszkańców Domu Wielkiego Brata: Anny Baranowskiej, Rafała Chudzińskiego i Wojciecha Kromki. Jednak do dzisiaj uczestnicy programu "Big Brother" chętnie wspominają chwile, które spędzili w programie. Wszyscy zgadzają się, że była to przygoda ich życia.

[uwaga.onet.pl / pap / showmag.info]

podmark

Tak sobie oglądam ten odcinek "Uwagi" i się zastanawiam, w jakim teleturnieju redaktorem merytorycznym jest Małgosia. Pewnie jest to konkurencyjna stacja...

alexander

Słyszałem cos ze w telewizji kablowej czyli tylko w pewnej miejsowosci i nie na duza skale ale zeby w takich telewizjach byl teleturniej...??